ΑρχικήΆρθραAπίστευτο! Αυτός ο αυτόματος πωλητής πουλάει στρείδια

Aπίστευτο! Αυτός ο αυτόματος πωλητής πουλάει στρείδια

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,                                            

Οι Γάλλοι φημίζονται για τις γκουρμέ προτιμήσεις τους που μετατρέπουν ακόμα και τις καθημερινές στιγμές σε μοναδική εμπειρία  και φροντίζουν να το αποδεικύουν συνεχώς. Απτή απόδειξη η δημουργία του πρώτου αυτόματου πωλητή φρέσκων στρειδιών που δίνει τη δυνατότητα σε όσους αγαπούν τα στρείδια να τα αγοράζουν όποτε θέλουν. Ο πρώτος αυτόματος πωλητής στρειδιών βρίσκεται στο Île de Ré, ένα νησί κοντά στις βορειοδυτικές ακτές της Γαλλίας το οποίο αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς προορισμούς, με μεγάλη φήμη για τις παραλίες του.

Όμως,το Île de Ré είναι γνωστό και την παραγωγή στρειδιών. Μάλιστα  κατά την τοπική συνήθεια, οι ψαράδες κρατούν και  πωλούν μια μικρή ποσότητα ψαριών και στρειδιών απευθείας από τα καΐκια τους σε ντόπιους ή τουρίστες και τα χρήματα αυτά τα διαθέτουν για να αγοράσουν κάτι να πιουν. Η όλο και αυξανόμενη ζήτηση στρειδιών ώθησε τον Tony Berthelot, παραγωγό και  έμπορο οστρακοειδών,  να δημιουργήσει τον εν λόγω αυτόματο πωλητή.

O αυτόματος πωλητής στρειδιών

Το μηχάνημα ονομάστηκε L’Huitrière de Ré και δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να αγοράσει φρέσκα στρείδια όποια στιγμή της ημέρας το επιθυμεί, αφού λειτουργεί καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο. Τα στρείδια διατίθενται άνα δωδεκάδες και στοιχίζουν περίπου 7 ευρώ η μία.  

Ο Berthelot εξηγεί ότι με την κίνηση αυτή είναι όλοι ικανοποιημένοι – οι πελάτες που δεν μπορούν να πάνε να αγοράσουν τα στρείδια στο κατάστημά του, έχουν πλέον τη δυνατότητα να τα προμηθευτούν όποτε επιθυμούν, κι εκείνος ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους χωρίς να δυσαρεστήσει κανέναν.

Μη χάσετε

Coffee Talks: νέο podcast για τον καφέ από τον Τάσο Αντωνίου

Ο καφές έχει πάντα ιστορίες πίσω του. Από το...

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Pad thai (ταϊλανδέζικα noodles)

To pad thai φτιάχνεται με noodles ρυζιού και θεωρείται το πιο χαρακτηριστικό πιάτο της ταϊλανδέζικης κουζίνας.

Σπιτικά κρουτόν με τυρί

Τέλεια σπιτικά κρουτόν, εύκολα και γρήγορα, για να συνοδεύσετε τις σαλάτες ή τις σούπες σας. Εκτός από τη βασική συνταγή δοκιμάστε τα κρουτόν με τυρί, σκόρδο ή μυρωδικά και θα ξετρελαθείτε.

Μπέργκερ (burger) με αυγό και μπέικον

Αυτό το burger με τηγανητό αυγό, τραγανό μπέικον και λιωμένο τσένταρ είναι μοναδικό! Φτιάξε την καλύτερη συνταγή για burger από τον Τάσο Αντωνίου και συνόδευσε το με αυθεντική αμερικάνικη σάλτσα μπάρμπεκιου.

Περισσότερα άρθρα

7 μοναδικά γλυκά με ταχίνι!

Διαλέξαμε τα 6 καλύτερα γλυκά με ταχίνι που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις! Υπέροχα γλυκά με ταχίνι που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά.

Τα 5 μικρά tips για τέλειες μπριζόλες

Όλα τα μυστικά και τα tips για τέλειες μπριζόλες, ζουμερές και άψογα ψημένες. Σε αυτές τις μπριζόλες δεν θα αντισταθεί κανείς!

Ο χαλβάς της Καθαράς Δευτέρας

Ο χαλβάς είναι συνυφασμένος με την Καθαρά Δευτέρα. Δείτε τα 6 μυστικά για να ξεχωρίσετε τον καλό χαλβά που θα σερβίρετε στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ