Pad thai (ταϊλανδέζικα noodles)

To pad thai θεωρείται το πιο χαρακτηριστικό πιάτο της ταϊλανδέζικης κουζίνας. Με την εύκολη συνταγή του Τάσου Αντωνίου θα φτιάξεις κι εσύ στο σπίτι πεντανόστιμα ταϊλανδέζικα noodles με κοτόπουλο που θα λατρέψουν όλοι!

Pad thai
Εκτύπωση

Pad thai (ταϊλανδέζικα noodles)

To Pad Thai θεωρείται το πιο χαρακτηριστικό πιάτο της ταϊλανδέζικης κουζίνας. Με την εύκολη συνταγή του Τάσου Αντωνίου θα φτιάξεις κι εσύ στο σπίτι πεντανόστιμα ταϊλανδέζικα noodles με κοτόπουλο που θα λατρέψουν όλοι!
Πιάτο Κυρίως πιάτο
Κουζίνα Ασιατική
Λέξη κλειδί Phad thai
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 40 λεπτά
Μερίδες 2
Θερμίδες 485θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 150 γρ. noodles ρυζιού
  • 1 κ.σ. fish sauce
  • 1 κ.γλ. πάστα ταμάρινδου
  • 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 200 ml ζεστό νερό
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 250 γρ. στήθος κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρι
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. φιστίκια peanuts χοντροσπασμένα
  • 50 γρ. κόλιανδρος φρέσκος ψιλοκομμένο
  • 1 lime

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα noodles:

  • Σε μπολ μουλιάζουμε τα noodles σε ζεστό νερό για 5 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Ετοιμάζουμε το μείγμα fish sauce:

  • Αναμειγνύουμε τη fish sauce με τη πάστα ταμάρινδου, τη ζάχαρη και το ζεστό νερό. Θέλουμε να λιώσει η πάστα ταμάρινδου και να έχουμε ένα σχετικά ομοιογενές υγρό μείγμα.
  • Σε wok σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο. Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε την πάστα κάρι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο, χωρίς όμως να σκληρύνει. Μεταφέρουμε σε πιάτο.
  • Βάζουμε τα noodles στο wok μαζί με το μείγμα fish sauce και την υπόλοιπη πάστα κάρι. Ανακατεύουμε καλά. Όταν τα noodles μαλακώσουν και απορροφήσουν το περισσότερο υγρό, επαναφέρουμε στο σκεύος το κοτόπουλο, τα λαχανικά και τις φύτρες φασολιού. Ανακατεύουμε. Σπρώχνουμε τα υλικά στην άκρη του wok και σπάμε στην άδεια επιφάνεια το αυγό. Ανακατεύουμε συνεχώς το ωμό αυγό με τη σπάτουλα και αναμειγνύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, να μαγειρευτεί πλήρως.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και γαρνίρουμε με κόλιανδρο, επιπλέον ζάχαρη, φιστίκια και lime.

Βίντεο συνταγής

Tips

Εάν δεν έχετε wok, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σωτέζα. Πάντως το αποτέλεσμα είναι σαφώς καλύτερο εάν φτιάξετε το phad thai σε wok!

Δείτε επίσης: Οι καλύτερες συνταγές για σοκολατένια γλυκά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή