
Μπέργκερ
Μπέργκερ κολασμένο και ζουμερό, με τηγανητό αυγό, τραγανό μπέικον, λιωμένο τσένταρ και αυθεντική αμερικάνικη barbecue sauce!
Μερίδες 2
Θερμίδες 932θερμίδες
Υλικά
- 2 ψωμάκια για hamburger κομμένα στη μέση
- 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά μια φορά περασμένο από τη μηχανή αλέσεως
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 2 φέτες τσένταρ
- 2 φέτες μπέικον καπνιστό
- 2 αυγά
- 3-4 φύλλα μαρούλι κατσαρό πλυμένο και στεγνό
- 1 ντομάτα μικρή κομμένη σε φέτες
- 1 κρεμμύδι μικρό κομμένο σε ροδέλες
Εκτέλεση
- Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ζυμώνουμε με τα χέρια. Φτιάχνουμε δυο μπιφτέκια.
- Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ψήνουμε τα μπιφτέκια για 5-8 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα πόσο ζουμερά ή καλοψημένα τα θέλουμε. Προσθέτουμε στο τηγάνι το μπέικον και το αφήνουμε να ψηθεί καλά και από τις δυο πλευρές για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε από το τηγάνι. Επικαλύπτουμε τα μπιφτέκια με τις φέτες τσένταρ και τοποθετούμε το καπάκι στο τηγάνι ώστε να λιώσει το τυρί, για περίπου 3 λεπτά. Αποσύρουμε τα μπιφτέκια από τη φωτιά και φρυγανίζουμε τα ψωμάκια, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Στο ίδιο τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα αυγά μάτια, για περίπου 4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και συναρμολογούμε το μπέργκερ.
- Βάζουμε στη βάση λίγα φύλλα μαρουλιού, τις φέτες ντομάτας, τα ζουμερά μπιφτέκια, το τραγανό μπέικον και τα κρεμμύδια.Τέλος, προσθέτουμε το τηγανητό αυγό.
- Καλύπτουμε τα μπέρκερ με το ψωμάκι και συνοδεύουμε με barbecue sauce και πιπεριές τουρσί.
Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
ανοιξε ενα μαγαζι να ερχομαστε να τρωμε τις φαγηταρες σου παλικαρι μου