ΑρχικήΣυνταγέςΚρέαςΜπέργκερ (burger) με αυγό και μπέικον

Μπέργκερ (burger) με αυγό και μπέικον

Μπέργκερ
Εκτύπωση

Μπέργκερ

Μπέργκερ κολασμένο και ζουμερό, με τηγανητό αυγό, τραγανό μπέικον, λιωμένο τσένταρ και αυθεντική αμερικάνικη barbecue sauce!
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί burger, Μπέργκερ
Προετοιμασία 5 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 25 λεπτά
Μερίδες 2
Θερμίδες 932θερμίδες

Υλικά

  • 2 ψωμάκια για hamburger κομμένα στη μέση
  • 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά μια φορά περασμένο από τη μηχανή αλέσεως
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 2 φέτες τσένταρ
  • 2 φέτες μπέικον καπνιστό
  • 2 αυγά
  • 3-4 φύλλα μαρούλι κατσαρό πλυμένο και στεγνό
  • 1 ντομάτα μικρή κομμένη σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι μικρό κομμένο σε ροδέλες

Εκτέλεση

  • Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ζυμώνουμε με τα χέρια. Φτιάχνουμε δυο μπιφτέκια.
  • Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ψήνουμε τα μπιφτέκια για 5-8 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα πόσο ζουμερά ή καλοψημένα τα θέλουμε. Προσθέτουμε στο τηγάνι το μπέικον και το αφήνουμε να ψηθεί καλά και από τις δυο πλευρές για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε από το τηγάνι. Επικαλύπτουμε τα μπιφτέκια με τις φέτες τσένταρ και τοποθετούμε το καπάκι στο τηγάνι ώστε να λιώσει το τυρί, για περίπου 3 λεπτά. Αποσύρουμε τα μπιφτέκια από τη φωτιά και φρυγανίζουμε τα ψωμάκια, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Στο ίδιο τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα αυγά μάτια, για περίπου 4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και συναρμολογούμε το μπέργκερ.
  • Βάζουμε στη βάση λίγα φύλλα μαρουλιού, τις φέτες ντομάτας, τα ζουμερά μπιφτέκια, το τραγανό μπέικον και τα κρεμμύδια.Τέλος, προσθέτουμε το τηγανητό αυγό.
  • Καλύπτουμε τα μπέρκερ με το ψωμάκι και συνοδεύουμε με barbecue sauce και πιπεριές τουρσί. 

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Αλμυρές τηγανίτες (αλμυρά pancakes)

Εξαιρετική συνταγή για αλμυρές τηγανίτες από τον Τάσο Αντωνίου. Μία νόστιμη συνταγή για αλμυρά pancakes, ένα χορταστικό πρωινό, brunch ή για ένα πρωτότυπο ορεκτικό για το τραπέζι σας!

Κορόνα από χοιρινό καρέ με γέμιση ρύζι

Κορόνα με βασιλική γέμιση και σάλτσα μήλου.

Χταπόδι µε κριθαράκι

Γευστικό χταπόδι με κριθαράκι στην κατσαρόλα. Φτιάξτε αυτή τη μοναδική συνταγή για χταπόδι γιουβέτσι και θα ξετρελαθείτε!

Περισσότερα άρθρα

Το κόλπο για να συντηρείτε το τυρί για μήνες

Το μυστικό κόλπο για να συντηρείτε το τυρί για μήνες. Δείτε επίσης συνταγές για να αξιοποιήσετε το κατεψυγμένο τυρί.

Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί: τι να προσέξετε όταν αγοράζετε αυγά

Τα σημεία που πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε αυγά από τη λαϊκή ή το σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Η ιστορία πίσω από το τιραμισού

Η ιστορία πίσω από το τιραμισού, το πιο δημοφιλές ιταλικό γλυκό με μπισκότα, βελούδινγ κρέμα και άρωμα εσπρέσο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ