ΑρχικήΆρθραΑυγοτάραχο Trikalinos & Παλαιωμένο Τσίπουρο Dark Cave

Αυγοτάραχο Trikalinos & Παλαιωμένο Τσίπουρο Dark Cave

Το φετινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι αποκτά αίγλη και ιδιαίτερο χαρακτήρα με τον γευστικό συνδυασμό δύο μοναδικών ελληνικών premium προϊόντων, του παλαιωμένου τσίπουρου “Dark Cave” και του “Αυγοτάραχου Trikalinos”.  

Το στιβαρό απόσταγμα “Dark Cave”, διαθέτοντας ένα εύρος από μελωμένα ποικιλιακά αρώματα αποξηραμένων φρούτων (δαμάσκηνα, σταφίδες, φλούδες περγαμόντου) και πικάντικα αρώματα (βανίλια, σοκολάτα και μοσχοκάρυδο), εναρμονίζεται πλήρως με τον ελαιώδη χαρακτήρα του “Αυγοτάραχου Trikalinos”, που έχει σφραγίσει στον πυρήνα του μια πολυεπίπεδη παλέτα: θαλασσινό αεράκι, τύρφη και ιώδιο σε συνδυασμό με τη μακράς διάρκειας κρεμώδη γεύση από καβουρντισμένα αμύγδαλα. Το αποτέλεσμα  είναι μια μοναδική  γευστική εμπειρία, που απογειώνει τις αισθήσεις.

Το παλαιωμένο τσίπουρο “Dark Cave” της αποσταγματοποιίας Τσιλιλή παράγεται από φρέσκα ζυμωμένα στέμφυλα σταφυλιών υψηλής ποιότητας της Θεσσαλίας. Αποστάζεται σε μικρούς ασυνεχείς χάλκινους άμβυκες μέσω μιας αργής, υπομονετικής διαδικασίας για να διατηρηθούν και αναδειχθούν τα φρέσκα και γλυκά αρώματα. Η διαδικασία της ωρίμανσης γίνεται σε προσεκτικά επιλεγμένα γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια, όπου προηγουμένως έχουν παλαιώσει ερυθροί και Vinsanto οίνοι, για τουλάχιστον 5 χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι ένα απόσταγμα με εύρος από μελωμένα ποικιλιακά αρώματα, όπως αποξηραμένα δαμάσκηνα, σταφίδες, φλούδες περγαμόντου, πικάντικα αρώματα όπως βανίλια, σοκολάτα και μοσχοκάρυδο, σε συνδυασμό με ένα ρωμαλέο αλλά μαλακό σώμα, απαλό τελείωμα και φινετσάτη αρωματική επίγευση. Καταναλώνεται σκέτο ή με την προσθήκη λίγου πάγου.

Η συνοδεία από λεπτές φέτες “Αυγοτάραχου Trikalinos” σκέτες ή σε φρυγανισμένο ψωμί θα το κολακεύσουν απίστευτα ανοίγοντας έναν ‘μακρύ διάλογο’ μεταξύ των πλούσιων αρωμάτων από μπαχάρια και φρούτα του εξαιρετικού αποστάγματος και της θαλασσινής αύρας του μελωμένου “Αυγοτάραχου Trikalinos”. Με εμπειρία πέντε γενεών στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και μια συνεπή πορεία επιτυχίας που ξεκινά από το 1856 στην παραγωγή και εμπορία του παραδοσιακού αυγοτάραχου, η οικογένεια των προϊόντων Τρικαλινός είναι η αγαπημένη όλων των Ελλήνων και διεθνών γαστρονομικών δημιουργών. 

Η κορωνίδα των προϊόντων της εταιρίας, το “Αυγοτάραχο Trikalinos”, έχει προταθεί από διεθνείς δημοσιογράφους γεύσης ως η εναλλακτική λύση στο χαβιάρι, ενώ καταχωρήθηκε από τον διάσημο Ισπανό σεφ  Ferran Adria, ως ένα από τα 30 καλύτερα και πιο υγιεινά προϊόντα του κόσμου. Αποτελεί το μυστικό συστατικό των κορυφαίων σεφ σε όλο τον κόσμο, όπως των : Thomas Keller, Jose Andres, Grant Achatz, Joan Roca, Juan Mari Arzak και Alain Ducasse.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μαγειρίτσα κοτόπουλο

Μαγειρίτσα κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου. Μια πεντανόστιμη μαγειρίτσα με κοτόπουλο, ιδανική για όσους δεν τρώνε τα εντόσθια!

Pancakes με μήλα

Συνταγή για τηγανίτες με καραμελωμένα μήλα και μέλι. Υπέροχη ιδέα για πρωινό.

Tαϊλανδέζικη σούπα tom yum με γάλα καρύδας

Συνταγή για σούπα tom yum με γάλα καρύδας, τζίντζερ και κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου.

Περισσότερα άρθρα

Φινόκιο, το χειμωνιάτικο λαχανικό που θα λατρέψετε

Το φινόκιο, γνωστό και ως μαραθόριζα, είναι το χειμωνιάτικο λαχανικό που θα λατρέψετε!

5 tips για να διατηρήσετε τα μήλα φρέσκα για καιρό

Φρέσκα μήλα για μέρες! Μάθετε πώς θα καταφέρετε να διατηρήσετε ολόφρεσκα τα μήλα και να τα απολαύσετε αυτό το φθινόπωρο στην καλύτερη εκδοχή τους.

Επιλέγοντας το αρνί και τους κρεατομεζέδες για το πασχαλινό τραπέζι

Πλήρης οδηγός για να επιλέξετε το καλύτερο αρνί και το κατσίκι για το πασχαλινό τραπέζι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ