Χοιρινό πρασοσέλινο

Χοιρινό πρασοσέλινο

Χοιρινό πρασοσέλινο συνταγή. Πεντανόστιμο φαγητό, πολύ εύκολο να το ετοιμάσετε και πολύ θρεπτικό. Ιδανικό για το χειμώνα παρέα με ένα ποτήρι καλό κρασί.

Χοιρινό πρασοσέλινο
Print

Χοιρινό πρασοσέλινο

Course Κυρίως πιάτα
Cuisine Διεθνής
Keyword Χοιρινό πρασοσέλινο
Prep Time 10 λεπτά
Cook Time 1 ώρα 30 λεπτά
Total Time 1 ώρα 40 λεπτά
Servings 6
Calories 346θερμίδες

Ingredients

  • 1½ κιλό χοιρινό από μπούτι κομμένο σε μερίδες
    1½ κιλό πράσα κομμένα σε κομμάτια των 5 εκ.
    1 μάτσο σέλινο
    1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
    1 συσκευασία 400 γραμμ. ντοματάκια κονκασέ
    1/2 φλ. ελαιόλαδο
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τις μερίδες κρέατος απ' όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και σκεπάζουμε.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45΄, μέχρι να μισογίνει το κρέας.
  • Τότε προσθέτουμε τα πράσα σε κομμάτια, τα ντοματάκια και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα του φαγητού για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει με λίγη, αλλά μελωμένη σάλτσα.

Δείτε επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή