Χοιρινό πρασοσέλινο

Χοιρινό πρασοσέλινο

Χοιρινό πρασοσέλινο συνταγή. Πεντανόστιμο φαγητό, πολύ εύκολο να το ετοιμάσετε και πολύ θρεπτικό. Ιδανικό για το χειμώνα παρέα με ένα ποτήρι καλό κρασί.

Χοιρινό πρασοσέλινο
Εκτύπωση
5 from 1 vote

Χοιρινό πρασοσέλινο

Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα 30 λεπτά
Σύνολο1 ώρα 40 λεπτά
Πιάτο: Κυρίως πιάτα
Κουζίνα: Διεθνής
Λέξη κλειδί: Χοιρινό πρασοσέλινο
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 346 θερμίδες

Υλικά

  • 1½ κιλό χοιρινό από μπούτι κομμένο σε μερίδες
    1½ κιλό πράσα κομμένα σε κομμάτια των 5 εκ.
    1 μάτσο σέλινο
    1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
    1 συσκευασία 400 γραμμ. ντοματάκια κονκασέ
    1/2 φλ. ελαιόλαδο
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τις μερίδες κρέατος απ' όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και σκεπάζουμε.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45΄, μέχρι να μισογίνει το κρέας.
  • Τότε προσθέτουμε τα πράσα σε κομμάτια, τα ντοματάκια και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα του φαγητού για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει με λίγη, αλλά μελωμένη σάλτσα.

Δείτε επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.