Πώς καθαρίζουμε σωστά το αντικολλητικό τηγάνι

Πώς πλένουμε το αντικολλητικό τηγάνι

Πολλοί από εμάς έχουμε αντικολλητικά τηγάνια που τα χρησιμοποιούμε καθημερινά στη μαγειρική μας. Τα αντικολλητικά τηγάνια είναι ιδιαίτερα πρακτικά γιατί μας διευκολύνουν τη ζωή αφού δεν κολλάει το φαγητό στα τοιχώματα ή στον πάτο όσο μαγειρεύουμε. Επίσης είναι εύκολο να τα πλύνουμε, αλλά πόσοι έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι για καιρό;

Η αντικολλητική του επιφάνεια βοηθάει να τα πλένουμε εύκολα και γρήγορα, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες όταν πλένουμε τα αντικολλητικά τηγάνια που πρέπει να ακολουθήσουμε για να κρατήσουν περισσότερο.

1. Περιμένετε να κρυώσει το τηγάνι πριν το πλύνετε. Η επαφή με το κρύο νερό της βρύσης μπορεί να προκαλέσει θερμικό σοκ το οποίο θα στρεβλώσει το τηγάνι.

2. Τρίψτε την επιφάνεια του αντικολλητικού τηγανιού με τη μαλακή πλευρά του σφουγγαριού. Η σκληρή πλευρά θα τραυματίσει το τηγάνι, καταστρέφοντας την αντικολλητική επιφάνεια. Όσο για το σαπούνι, επιλέξτε ένα ήπιο απορρυπαντικό και ποτέ δυνατά χημικά όπως συνθέσεις για το καθάρισμα του φούρνου, χλωρίνη ή άλλα.

3. Μην ξεχάσετε να τρίψετε με τον ίδιο τρόπο τη λαβή και την εξωτερική επιφάνεια του τηγανιού.

4. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και παρατηρήστε εάν έχουν απομακρυνθεί όλα τα υπολείμματα τροφής.

5. Εάν δείτε επίμονους λεκέδες, ρίξτε λίγο αλάτι στο επίμαχο σημείο. Προσθέστε λίγο νερό για να δημιουργηθεί μια πάστα και τρίψτε απαλά με το σφουγγάρι. Προσοχή στο τρίψιμο να μην τραυματίσετε το τηγάνι σας!

6. Στεγνώστε το τηγάνι αναποδογυρίζοντας πάνω σε μια πετσέτα στον πάγκο της κουζίνας. 

7. Ανά τακτά διαστήματα, τρίψτε απαλά το στεγνό αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο φυτικό λάδι και μια πετσέτα. Σκουπίστε το καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.