ΑρχικήΆρθραΠώς καθαρίζουμε σωστά το αντικολλητικό τηγάνι

Πώς καθαρίζουμε σωστά το αντικολλητικό τηγάνι

Πολλοί από εμάς έχουμε αντικολλητικά τηγάνια που τα χρησιμοποιούμε καθημερινά στη μαγειρική μας. Τα αντικολλητικά τηγάνια είναι ιδιαίτερα πρακτικά γιατί μας διευκολύνουν τη ζωή αφού δεν κολλάει το φαγητό στα τοιχώματα ή στον πάτο όσο μαγειρεύουμε. Επίσης είναι εύκολο να τα πλύνουμε, αλλά πόσοι έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι για καιρό;

Η αντικολλητική του επιφάνεια βοηθάει να τα πλένουμε εύκολα και γρήγορα, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες όταν πλένουμε τα αντικολλητικά τηγάνια που πρέπει να ακολουθήσουμε για να κρατήσουν περισσότερο.

1. Περιμένετε να κρυώσει το τηγάνι πριν το πλύνετε. Η επαφή με το κρύο νερό της βρύσης μπορεί να προκαλέσει θερμικό σοκ το οποίο θα στρεβλώσει το τηγάνι.

2. Τρίψτε την επιφάνεια του αντικολλητικού τηγανιού με τη μαλακή πλευρά του σφουγγαριού. Η σκληρή πλευρά θα τραυματίσει το τηγάνι, καταστρέφοντας την αντικολλητική επιφάνεια. Όσο για το σαπούνι, επιλέξτε ένα ήπιο απορρυπαντικό και ποτέ δυνατά χημικά όπως συνθέσεις για το καθάρισμα του φούρνου, χλωρίνη ή άλλα.

3. Μην ξεχάσετε να τρίψετε με τον ίδιο τρόπο τη λαβή και την εξωτερική επιφάνεια του τηγανιού.

4. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και παρατηρήστε εάν έχουν απομακρυνθεί όλα τα υπολείμματα τροφής.

5. Εάν δείτε επίμονους λεκέδες, ρίξτε λίγο αλάτι στο επίμαχο σημείο. Προσθέστε λίγο νερό για να δημιουργηθεί μια πάστα και τρίψτε απαλά με το σφουγγάρι. Προσοχή στο τρίψιμο να μην τραυματίσετε το τηγάνι σας!

6. Στεγνώστε το τηγάνι αναποδογυρίζοντας πάνω σε μια πετσέτα στον πάγκο της κουζίνας. 

7. Ανά τακτά διαστήματα, τρίψτε απαλά το στεγνό αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο φυτικό λάδι και μια πετσέτα. Σκουπίστε το καλά.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοτόπουλο με λαχανικά στον φούρνο

Κοτόπουλο με πιπεριές, κρεμμύδι, ντομάτες και πικάντικη χαρίσα ψημένο στο φούρνο.

Παγωτό φράουλα

Παγωτό φράουλα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό με φρέσκιες φράουλες και κρέμα γάλακτος.

Παγωτό ροδάκινο

Συνταγή για παγωτό ροδάκινο!

Περισσότερα άρθρα

9 μοναδικοί μεζέδες για την μπύρα σου!

Μεζέδες για μπύρα και ακαταμάχητες συνταγές για να απολαύσετε το αγαπημένο σας ποτό κάθε εποχή, με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου!

10 εντυπωσιακά συνοδευτικά για το γιορτινό τραπέζι

Συνοδευτικά για το γιορτινό τραπέζι που συνδυάζονται αρμονικά με το μενού, εντυπωσιάζουν και αναδεικνύουν τα κυρίως πιάτα με τον καλύτερο τρόπο!

8 υπέροχες συνταγές για να μαγειρέψετε τα μανιτάρια

Υπέροχες συνταγές με μανιτάρια, χορταστικές και ελαφριές! Τα μανιτάρια είναι ένα από τα πιο νόστιμα και πλούσια σε θρεπτική αξία τρόφιμα που μπορείτε να μαγειρέψετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ