ΑρχικήΆρθραΠώς καθαρίζουμε σωστά το αντικολλητικό τηγάνι

Πώς καθαρίζουμε σωστά το αντικολλητικό τηγάνι

Πολλοί από εμάς έχουμε αντικολλητικά τηγάνια που τα χρησιμοποιούμε καθημερινά στη μαγειρική μας. Τα αντικολλητικά τηγάνια είναι ιδιαίτερα πρακτικά γιατί μας διευκολύνουν τη ζωή αφού δεν κολλάει το φαγητό στα τοιχώματα ή στον πάτο όσο μαγειρεύουμε. Επίσης είναι εύκολο να τα πλύνουμε, αλλά πόσοι έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι για καιρό;

Η αντικολλητική του επιφάνεια βοηθάει να τα πλένουμε εύκολα και γρήγορα, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες όταν πλένουμε τα αντικολλητικά τηγάνια που πρέπει να ακολουθήσουμε για να κρατήσουν περισσότερο.

1. Περιμένετε να κρυώσει το τηγάνι πριν το πλύνετε. Η επαφή με το κρύο νερό της βρύσης μπορεί να προκαλέσει θερμικό σοκ το οποίο θα στρεβλώσει το τηγάνι.

2. Τρίψτε την επιφάνεια του αντικολλητικού τηγανιού με τη μαλακή πλευρά του σφουγγαριού. Η σκληρή πλευρά θα τραυματίσει το τηγάνι, καταστρέφοντας την αντικολλητική επιφάνεια. Όσο για το σαπούνι, επιλέξτε ένα ήπιο απορρυπαντικό και ποτέ δυνατά χημικά όπως συνθέσεις για το καθάρισμα του φούρνου, χλωρίνη ή άλλα.

3. Μην ξεχάσετε να τρίψετε με τον ίδιο τρόπο τη λαβή και την εξωτερική επιφάνεια του τηγανιού.

4. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και παρατηρήστε εάν έχουν απομακρυνθεί όλα τα υπολείμματα τροφής.

5. Εάν δείτε επίμονους λεκέδες, ρίξτε λίγο αλάτι στο επίμαχο σημείο. Προσθέστε λίγο νερό για να δημιουργηθεί μια πάστα και τρίψτε απαλά με το σφουγγάρι. Προσοχή στο τρίψιμο να μην τραυματίσετε το τηγάνι σας!

6. Στεγνώστε το τηγάνι αναποδογυρίζοντας πάνω σε μια πετσέτα στον πάγκο της κουζίνας. 

7. Ανά τακτά διαστήματα, τρίψτε απαλά το στεγνό αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο φυτικό λάδι και μια πετσέτα. Σκουπίστε το καλά.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Cookies με πραλίνα φουντουκιού

Μπισκότα με πραλίνα φουντουκιού από τον Τάσο Αντωνίου. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά και με μόλις τρια υλικά θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα και μαλακά μπισκότα cookies με πραλίνα φουντουκιού!

Σπιτικό τυρί κρέμα

Αυτή η συνταγή για σπιτικό τυρί κρέμα με τέσσερα μόλις υλικά θα σας δώσει ένα βελούδινο, κρεμώδες και πεντανόστιμο τυρί. Σερβίρετέ το ως πρωινό, σνακ ή ως άλειμμα.

Αφράτα κεφτεδάκια τηγανητά με μυρωδικά

Κεφτεδάκια τραγανά, αφράτα και αρωματικά από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Περισσότερα άρθρα

Κορονοϊός: Πόσο ασφαλές είναι να παραγγέλνουμε delivery;

Κολλάει ο κορονοϊός μέσα από την τροφή; Είναι αφαλές να παραγγέλνουμε delivery με τον κορονοϊό σε έξαρση;

Συνταγή για σπιτικό παγωτο με 2 υλικά

Λαχταριστή συνταγη για νόστιμο παγωτο με ένα ή δύο υλικά. Ποιος είπε ότι τα παγωτα είναι δύσκολα; Τώρα σπιτικο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή!

Λαχταριστές συνταγές με ροδάκινα

Λαχταριστές καλοκαιρινές συνταγές με ροδάκινα της εποχής! Ροδάκινα στρουμπουλά και ζουμερά που μπαίνουν στις συνταγές μας και χαρίζουν απίστευτες γεύσεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ