ΑρχικήΆρθραΒάζοντας φωτιά στον… πάγο

Βάζοντας φωτιά στον… πάγο

Ώρες, ώρες, η επιστήμη μπορεί να γίνει «μαγική»… Στο παρακάτω video, μπορείτε να δείτε με ποιον τρόπο μπορείτε να βάλετε «φωτιά στον πάγο», κάνοντας κάτι παραπλήσιο μ’ αυτό που τραγουδάει η Adele, η οποία θέλει να «κάψει τη βροχή».

Κι όμως, το να πάρει ο πάγος… φωτιά μπορεί να συμβεί στην πραγματικότητα, προσθέτοντας στα παγάκια ένα στρώμα καρβιδίου του ασβεστίου (ή αλλιώς ανθρακασβέστιο).

Όπως καταλαβαίνετε, βέβαια, ο πάγος δεν γίνεται ακριβώς.. στάχτη, απλά παρέχει στο ανθρακασβέστιο το νερό που χρειάζεται για την παραγωγή ασετυλίνης, η οποία προσφέρει το οπτικό εφέ της φλόγας.

Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, με τον πάγο να φλέγεται, φαίνεται στο video.

 

 

Πηγή: www.digitallife.gr

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γάλα αμυγδάλου

Συνταγή για γάλα αμυγδάλου στο σπίτι, μια πολύ υγιεινή εναλλακτική για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή τη γλουτένη!

Κροκέτες πατάτας

Πεντανόστιμες κροκέτες πατάτας έτοιμες στο πι και φι. Τέλεια ιδέα για να αξιοποιήσετε τον πουρέ που έχει περισσέψει.

Χοιρινό κότσι

Χοιρινό κότσι από τον Τάσο Αντωνίου. Το πιο νόστιμο χοιρινό κότσι με τραγανή κρούστα και ζουμερό κρέας που λιώνει σε κάθε πιρουνιά.

Περισσότερα άρθρα

3 λόγοι για να φοράμε γάντια όταν πλένουμε πιάτα

Γιατί πρέπει να φοράμε γάντια όταν πλένουμε τα πιάτα; Τρεις πολύ καλοί λόγοι που βοηθούν να λάμπουν τα πιάτα αλλά και να προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας.

4 λαχταριστές ιδέες για να αξιοποιήσετε τις ώριμες μπανάνες σας

Μην πετάτε τις ώριμες μπανάνες σας! Χρησιμοποιήστε τις για να χαρίσετε τη γλύκα και την κρεμώδη υφή τους σε αυτές τις συνταγές.

Τα food trends του 2019 σύμφωνα με το Pinterest

Αυτά είναι τα food trends που θα μαγειρέψουμε και θα μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας το 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ