Λαχταριστά burgers με σάλτσα μπύρας

Burger με σως μπυρας
Print

Λαχταριστά burgers με σάλτσα μπύρας

Λαχταριστά burgers με σάλτσα μπύρας
Course Κυρίως πιάτα
Cuisine Διεθνής
Keyword Λαχταριστά burgers με σάλτσα μπύρας
Prep Time 10 λεπτά
Cook Time 45 λεπτά
Total Time 55 λεπτά
Servings 4
Calories 444θερμίδες

Ingredients

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 ψωμάκια για hamburger
  • 1/2 φλιτζ. μουστάρδα
  • 1/4 φλιτζ. μπύρα
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 4 φύλλα από μαρούλι πλυμένα
  • 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 4 φέτες τσένταρ

Instructions

  • Σε μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το κρύο νερό, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μοιράζουμε τον κιμά σε 4 ίσα μέρη και πλάθουμε στρογγυλά μπιφτέκια πάχους 1,5 εκ.
  • Σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ψήνουμε τα μπιφτέκια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Λίγο πριν ψηθούν εντελώς, προσθέτουμε από πάνω από 1 φέτα τσένταρ για να λιώσει. Μεταφέρουμε τα μπιφτέκια σε πιατέλα και σβήνουμε τη φωτιά. Ανοίγουμε τα ψωμάκια οριζόντια. Τα βάζουμε στο τηγάνι για 1 λεπτό, γυρνώντας τα για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. 
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μπύρας: σε μπολ αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, τη μπύρα, τη ζάχαρη και 1/2 κ.γλ. αλάτι.
  • Συνθέτουμε τα μπέργκερ: Αλείφουμε το ένα ψωμάκι με τη σάλτσα μπύρας. Προσθέτουμε από ένα φύλλο μαρουλιού, μία ροδέλα ντομάτας και ένα μπιφτέκι. Σκεπάζουμε με τα ψωμάκια και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης: Συνταγή για πετυχημένο κλασσικό κέικ

Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή