Λαχταριστά burgers με σάλτσα μπύρας

5 from 1 vote
Burger με σως μπυρας
Λαχταριστά burgers με σάλτσα μπύρας
Προετοιμασία
10 λεπτά
Εκτέλεση
45 λεπτά
 
Μερίδες: 4
Υλικά
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 ψωμάκια για hamburger
  • 1/2 φλιτζ. μουστάρδα
  • 1/4 φλιτζ. μπύρα
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 4 φύλλα από μαρούλι πλυμένα
  • 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 4 φέτες τσένταρ
Εκτέλεση
  1. Σε μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το κρύο νερό, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μοιράζουμε τον κιμά σε 4 ίσα μέρη και πλάθουμε στρογγυλά μπιφτέκια πάχους 1,5 εκ.

  2. Σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ψήνουμε τα μπιφτέκια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Λίγο πριν ψηθούν εντελώς, προσθέτουμε από πάνω από 1 φέτα τσένταρ για να λιώσει. Μεταφέρουμε τα μπιφτέκια σε πιατέλα και σβήνουμε τη φωτιά. Ανοίγουμε τα ψωμάκια οριζόντια. Τα βάζουμε στο τηγάνι για 1 λεπτό, γυρνώντας τα για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. 

  3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μπύρας: σε μπολ αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, τη μπύρα, τη ζάχαρη και 1/2 κ.γλ. αλάτι.

  4. Συνθέτουμε τα μπέργκερ: Αλείφουμε το ένα ψωμάκι με τη σάλτσα μπύρας. Προσθέτουμε από ένα φύλλο μαρουλιού, μία ροδέλα ντομάτας και ένα μπιφτέκι. Σκεπάζουμε με τα ψωμάκια και σερβίρουμε.

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.