Λαχταριστά burgers με σάλτσα μπύρας

Λαχταριστά burgers με σάλτσα μπύρας

Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 45 minutes

Μερίδες: 4

Υλικά

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 ψωμάκια για hamburger
1/2 φλιτζ. μουστάρδα
1/4 φλιτζ. μπύρα
1 κ.γλ. ζάχαρη
4 φύλλα από μαρούλι πλυμένα
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
4 φέτες τσένταρ

Εκτέλεση

Σε μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το κρύο νερό, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μοιράζουμε τον κιμά σε 4 ίσα μέρη και πλάθουμε στρογγυλά μπιφτέκια πάχους 1,5 εκ.

Σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ψήνουμε τα μπιφτέκια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Λίγο πριν ψηθούν εντελώς, προσθέτουμε από πάνω από 1 φέτα τσένταρ για να λιώσει. Μεταφέρουμε τα μπιφτέκια σε πιατέλα και σβήνουμε τη φωτιά. Ανοίγουμε τα ψωμάκια οριζόντια. Τα βάζουμε στο τηγάνι για 1 λεπτό, γυρνώντας τα για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. 

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μπύρας: σε μπολ αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, τη μπύρα, τη ζάχαρη και 1/2 κ.γλ. αλάτι.

Συνθέτουμε τα μπέργκερ: Αλείφουμε το ένα ψωμάκι με τη σάλτσα μπύρας. Προσθέτουμε από ένα φύλλο μαρουλιού, μία ροδέλα ντομάτας και ένα μπιφτέκι. Σκεπάζουμε με τα ψωμάκια και σερβίρουμε.

https://www.mamapeinao.gr/burgers-me-saltsa-mpuras/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

3 × 4 =