Διάσημος σεφ παραιτείται από το εστιατόριό του μετά από κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης

Ένα νέο σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο της εστίασης έγινε γνωστό χθες, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο. Ο διάσημος Αμερικανός σεφ John Besh, ιδιοκτήτης της αυτοκρατορίας εστιατορίων Besh Restaurant Group, παραιτήθηκε από τη θέση του μετά από πολλαπλές κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης υπαλλήλων στα εστιατόριά του.

Για την ακρίβεια, 25 γυναίκες ισχυρίζονται ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας, ενώ υποστηρίζουν ότι η κουλτούρα της εταιρείας ευνοεί το κλίμα ασυδοσίας εις βάρος των γυναικών.

Σύμφωνα με την Independent, πρώην υπάλληλος κατηγορεί τον σεφ ότι “προσπαθούσε συνεχώς να την εξαναγκάσει να υποκύψει στις σεξουαλικές προτάσεις του” όσο καιρό εργαζόταν στην εταιρεία του. Η ίδια υπάλληλος, η οποία διατηρεί την ανωνυμία της, υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού, ο Besh την ενθάρρυνε να μεθύσει και στη συνέχεια την παρέσυρε εύκολα σε δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Εκτός από τον σεφ, πρώην εργαζόμενες στα εστιατόρια του ομίλου ισχυρίζονται ότι πολλοί υψηλόβαθμοι συνεργάτες του σεφ εκμεταλλεύονταν τη θέση τους ζητώντας σεξουαλικά ανταλλάγματα ή προβαίνοντας σε μη συναινετικές χειρονομίες.

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει ότι “ο σεφ αποφάσισε να αποσυρθεί από όλες τις διεργασίες της επιχείρησης και να δώσει όλη τη προσοχή του στην οικογένειά του”. Μάλιστα προσθέτουν ότι θα προσλάβουν ερευνητή ώστε να εξεταστούν τυχόν ισχυρισμοί που δεν έχουν καταγραφεί.

Λίγο πριν την παραίτησή του, ο Besh δήλωσε ότι πράγματι είχε εμπλακεί σε “συναινετική” σχέση με υπάλληλό του πριν από δυο χρόνια. “Εγώ και μόνο εγώ είμαι υπεύθυνος για τις ηθικές μου αποτυχίες. Δεν είναι αυτός ο τρόπος που πρέπει να συμπεριφέρεται ο ηγέτης μιας επιχείρησης σαν τη δική μας, πόσο μάλλον ένας σύζυγος και πατέρας” ανέφερε ο σεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.