Eggnog

Στη χώρα μας έχουμε αδυναμία στα γλυκά κι έτσι οι παραδόσεις των Χριστουγέννων επικεντρώνονται στα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τις δίπλες. Σε άλλες χώρες ωστόσο σερβίρουν κάποια παραδοσιακά ποτά ειδικά για την περίοδο των εορτών.

Στις ΗΠΑ, τον Καναδά αλλά και τον Παναμά ακολουθούν το έθιμο του να σερβίρουν eggnog τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Πως ξεκίνησε αυτή η παράδοση; Στη Μεγάλη Βρετανία το συγκεκριμένο ποτό ήταν δημοφιλές στην αριστοκρατία καθώς δύο από τα βασικά υλικά του, τα αυγά και το γάλα, ήταν ιδιαίτερα ακριβά τον 17ο και 18ο αιώνα. Οι αριστοκράτες, βέβαια, προσέθεταν και brandy ή κονιάκ, ενώ συχνά σέρβιραν το eggnog ως πρωινό γεύμα.

Το eggnog διέσχισε τον Ατλαντικό κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα, καθώς όμως το brandy φορολογούνταν βαριά, οι Αμερικάνοι σκέφτηκαν να αντικαταστήσουν την παραδοσιακή συνταγή και να προσθέσουν το πολύ πιο οικονομικό ρούμι που προμηθεύονταν από την κοντινή Καραϊβική. Τα φτηνά υλικά παρασκευής του eggnog έκανε περιζήτητο το ποτό σε όλη την Αμερική. Μετά την περίοδο Αμερικανικού Εμφυλίου, το ρούμι αντικαταστάθηκε από το τοπικό προϊόν, το ουίσκι bourbon.

Υπάρχουν επομένως, πολλές παραλλαγές του eggnog κι εμείς σας προτείνουμε μια συνταγή με κονιάκ και ουίσκι. Και μια λεπτομέρεια: έχει πάρα, μα πάρα πολλές θερμίδες, αλλά είπαμε, το σερβίρουμε μόνο τα Χριστούγεννα! Βρείτε τη συνταγή εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.