Κρητική πίτσα με απάκι και μυζήθρα. Αυθεντική πίτσα με απάκι και μυζήθρα από την μία και μοναδική Κρήτη! Φοβερή συνταγή για πίτσα.
Εκτύπωση
Κρητική πίτσα με απάκι και μυζήθρα
Κρητική πίτσα με απάκι και μυζήθρα
Μερίδες 8
Θερμίδες 250θερμίδες
Υλικά
- 1 δόση ζύμη για πίτσα
- λίγο καλαμποκάλευρο
- 3/4 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας
- 350 γρ. μυζήθρα τριμμένη
- 200 γρ. φέτα
- 10 φέτες απάκι
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μέτριες ροδέλες
- 1/4 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη σύμφωνα με τη βασική συνταγή για πίτσα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε ζύμη για πίτσα του εμπορίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230οC στις αντιστάσεις.
- Ανοίγουμε το φύλλο της ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια με 35 εκ. διάμετρο. Πασπαλίζουμε τη λαμαρίνα με καλαμποκάλευρο. Στρώνουμε μέσα το φύλλο. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας με κουτάλι. Πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα. Απλώνουμε ομοιόμορφα στην πίτσα την φέτα, το απάκι, την πιπεριά Φλωρίνης και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε.
- Τοποθετούμε τη λαμαρίνα με την πίτσα στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά. Σερβίρουμε αμέσως.
Δείτε επίσης: Σοκολατόπιτα με 5 υλικά
Δείτε επίσης: Συνταγή για πεντανόστιμη Πορτοκαλόπιτα
Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!
nice
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΠΡΑΒΟ ΑΓΟΡΙΝΑ ΜΟΥ