ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΕκμέκ κανταΐφι

Εκμέκ κανταΐφι συνταγή
Εκτύπωση

Εκμέκ κανταΐφι

Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Εκμέκ κανταΐφι
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 50 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 240θερμίδες

Υλικά

  • 250 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 120 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 200 γρ. νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • φλούδα λεμονιού
  • ξύλο κανέλας
  • 1,5 λίτρο γάλα με πλήρη λιπαρά
  • 2 αυγά
  • 160 γρ. άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.γλ. βανίλια
  • 1/4 κ.γλ. μαστίχα σε σκόνη
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 90 γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
  • Ανοίγουμε και διαχωρίζουμε το φύλλο κανταΐφι με τα δάχτυλα. Περιχύνουμε με 100 γρ. λιωμένο βούτυρο και το στρώνουμε σε τετράγωνο ταψάκι για να φτιάξουμε μια αφράτη βάση. Ψήνουμε για 30 λεπτά, να ροδίσει καλά και κατόπιν το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι: βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, 200 γρ. ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού, την κανέλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και την κανέλα. Περιχύνουμε το κανταΐφι στο ταψί με το σιρόπι και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει καλά. 
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα: κρατάμε στην άκρη 1,5 φλιτζάνι από το γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο σε μεγάλη κατσαρόλα να ζεσταθεί. Παράλληλα, σε μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα 200 γρ. ζάχαρη, τα αυγά, το άνθος αραβοσίτου, το κορν φλάουρ και τη μαστίχα. Προσθέτουμε το γάλα που κρατήσαμε στην άκρη, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 20 γρ. βούτυρο και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο σιροπιασμένο κανταΐφι. 
  • Ετοιμάζουμε τη σαντιγί: σε σταθερό μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει πολύ πηχτή και να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από το εκμέκ κανταΐφι. Πασπαλίζουμε με κανέλα και χοντροκομμένο φιστίκι. Βάζουμε το γλυκό για 1,5 ώρα στο ψυγεό πριν το σερβίρουμε. 

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Vegan latte με κουρκουμά

Vegan ρόφημα με κουρκουμά και μπαχαρικά! Aπογείωσε το πρωινό σου χαρίζοντας στον οργανισμό ευεξία και θρεπτικά συστατικά!

Kέικ καραμέλας

Συνταγή για απίστευτο κέικ με γλάσο καραμέλας.

Παστουρμαδοπιτάκια

Μερακλίδικα, εύκολα και γρήγορα παστουρμαδοπιτάκια με παραδοσιακό φύλλο γιουφκά. Τραγανά, πεντανόστιμα και ελαφρώς πικάντικα, είναι ο τέλειος μεζές για μπύρα ή κρασί.

Περισσότερα άρθρα

Λαχανικά και φρούτα του Απριλίου

Ποια είναι τα ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά για τον Απρίλιο;

Να γιατί πρέπει να καθαρίζετε τα μήλα σας

Μάθετε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να καθαρίζετε τα μήλα σας εύκολα και με ασφάλεια.

Πώς να μαγειρέψεις παντζάρια χωρίς να λερώσεις την κουζίνα

Μαγειρέψτε παντζάρια εύκολα, χωρίς να λερώσετε την κουζίνα, με αυτές τις δυο πανεύκολες μεθόδους!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ