Έργα τέχνης εμπνευσμένα από… σάντουιτς

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

 

Μπορεί να εξηγηθεί η ιστορία της τέχνης μέσα από ένα σάντουιτς; Κι όμως μπορεί, αρκεί να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε δυο Αυστραλούς γραφίστες για να πραγματοποιήσουν την ιδέα τους.  Ο Jeremy και η Gabrielle είναι δυο ταλαντούχα νέα παιδιά που ζουν κι εργάζονται στην Αυστραλία κι ασχολούνται επαγγελματικά με το design και τη γραφιστική.

Ως επαγγελματίες γνωρίζουν πολύ καλά όλα τα καλλιτεχνικά ρεύματα που σημάδεψαν  τον καλλιτεχνικό κόσμο και ομολογούν πως δεν είναι λίγες οι φορές που βρίσκουν την έμπνευση μέσα από τα κινήματα του 20ου αιώνα, όπως ο κυβισμός, η αφαίρεση, ο μινιμαλισμός κι ο ψυχεδελισμός. Ως λάτρεις του καλού φαγητού δηλώνουν ότι μια από τις γευστικές του αδυναμίες είναι τα σάντουιτς, αφού είναι το σνακ εκείνο που μπορεί να μετατραπεί σε πλήρες γεύμα και να εμπλουτιστεί με τα υλικά της αρεσκείας τους.

Συνδυάζοντας, λοιπόν, το επάγγελμά τους με τις γαστρονομικές τους προτιμήσεις, δημιούργησαν μια σειρά από αφίσες με τον τίτλο ‘’The Art of Sandwiches: Feed your walls’’ που η καθεμία απεικονίζει ένα σάντουιτς που εξηγεί τις βασικές αρχές ενός καλλιτεχνικού κινήματος. Έτσι, φιλοτέχνησαν το αφαιρετικό σάντουιτς, το κυβιστικό, το μινιμαλιστικό και το ψυχεδελικό με σκοπό να  χορτάσουν το πνεύμα μας και να μας ανοίξουν κυριολεκτικά την όρεξη,  δίνοντας τροφή στους τοίχους της οικίας μας ή και του επαγγελματικού μας χώρου. Οι συγκεκριμένες αφίσες είναι αρκετά μεγάλου μεγέθους, με έντονα και χαρούμενα χρώματα, ιδανικές για να κοσμήσουν το κάθε δωμάτιο του σπιτιού μας ή του εργασιακού μας περιβάλλοντος.

 

Για να πετύχουν, όμως, την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου project, δηλαδή την εκτύπωση 8 διαφορετικών αφισών (2 για το κάθε σάντουιτς) που απαιτεί το ποσό των 2.230 ευρώ περίπου, κατέθεσαν την ιδέα τους στη πλατφόρμα χρηματοδότησης Kickstarter και ζητούν τη χρηματική βοήθεια των απανταχού καλοφαγάδων και φιλότεχνων.

Οι εμπνευστές δηλώνουν πως όσοι τους βοηθήσουν για να υλοποιήσουν τις αφίσες θα λάβουν επιπλέον wallpaper για το κινητό και τον υπολογιστή τους που θα απεικονίζουν αυτά τα τόσο καλλιτεχνικά και χορταστικά, και μόνο από την όψη, σάντουιτς. Mπορείτε να δείτε περισσότερα για την εν λόγω καμπάνια στο www.kickstarter.com/projects/artofsandwiches/the-art-of-sandwiches-more-than-your-average-sandw

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.