Πεπέκι, συνταγή αυθεντική και αγαπημένη από την Ήπειρο.
Εκτύπωση
Πεπέκι
Πεπέκι: Η ηπειρώτικη πίτα με τα λίγα υλικά.
Μερίδες 10
Θερμίδες 350θερμίδες
Υλικά
200 γραμμ. αλεύρι μαλακό- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 αυγά
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες 10% λιπαρά
- 1/4 μετράμε με τον κεσέ γιαουρτιού ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά προαιρετικά
- 300 γραμμ. φέτα σε τρίμματα ή τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Σε μία μπασίνα (μπολ μεγάλο) ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και την πάπρικα. Τα ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν και προσθέτουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε. Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το κουτάλι ή με το χέρι. Σε λαδωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι ταψί νούμερο 36 αδειάζουμε το πεπέκι και το στρώνουμε (την επιφάνεια) με κουτάλι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 180οC, πάνω και κάτω στην τελευταία σχάρα, γύρω στα 45΄, ώσπου να ροδίσει καλά. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.
Tips
Μη χρησιμοποιήσετε μικρό ταψί γιατί η πίτα πρέπει να είναι λεπτή.
Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Πεπεκι αγαπημενη πιτα! Να εισαι καλα Τάσο