Πεπέκι

Πεπέκι συνταγή

Πεπέκι, συνταγή αυθεντική και αγαπημένη από την Ήπειρο.

Πεπέκι συνταγή

Πεπέκι

Πεπέκι: Η ηπειρώτικη πίτα με τα λίγα υλικά.
5 from 1 vote
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 45 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 55 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Κυρίως πιάτα
ΚΟΥΖΙΝΑ Ελληνική
ΜΕΡΙΔΕΣ 10
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 350 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  


  • 200 γραμμ. αλεύρι μαλακό
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες 10% λιπαρά
  • 1/4 μετράμε με τον κεσέ γιαουρτιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά προαιρετικά
  • 300 γραμμ. φέτα σε τρίμματα ή τριμμένη σε χοντρό τρίφτη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Σε μία μπασίνα (μπολ μεγάλο) ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και την πάπρικα. Τα ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν και προσθέτουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε. Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το κουτάλι ή με το χέρι. Σε λαδωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι ταψί νούμερο 36 αδειάζουμε το πεπέκι και το στρώνουμε (την επιφάνεια) με κουτάλι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 180οC, πάνω και κάτω στην τελευταία σχάρα, γύρω στα 45΄, ώσπου να ροδίσει καλά. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Μη χρησιμοποιήσετε μικρό ταψί γιατί η πίτα πρέπει να είναι λεπτή. 
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Πεπέκι

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.