Τραγανά μπισκότα βανίλιας! Μια εύκολη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Εκτύπωση
Τραγανά μπισκότα βανίλιας
Τραγανά μπισκότα βανίλιας από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα και αρωματικά, τα κλασικά μπισκότα βανίλιας συνοδεύουν τον καφέ και το τσάι μας κάθε στιγμή της ημέρας.
Μερίδες 10
Θερμίδες 90θερμίδες
Υλικά
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 75 γρ. κορν φλάουρ
- 2 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
- 1 κ.γλ. κανέλα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική αλεσμένη στο μούλτι ή μαλακιά καστανή ζάχαρη για να πλάθεται εύκολα
- 150 γρ βούτυρο
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τελευταίο ρίχνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να πλάθεται εύκολα. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια και θα δούμε ότι το μίγμα μας ψιχουλιάζει, δεν είναι ενιαίο από την αρχή. Σιγά-σιγά ζυμώνουμε το μείγμα κι αυτό θα αρχίσει να γίνεται μαλακό. Κάνουμε το ζυμάρι μας μια μπάλα, την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να σφίξει και να μπορούμε να τη δουλέψουμε πιο εύκολα.
- Κατόπιν αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια στον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη. Δίνουμε σχήμα στα μπισκότα με μία κουπ-πατ και προσέχοντας να μην ξεπερνούν σε πάχος τα 1-2 εκατοστά. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε τα στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσοχή γιατί παίρνουν πολύ εύκολα χρώμα στο ψήσιμο.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε για 2-3 λεπτά με τα μπισκότα επάνω, ώστε να σφίξουν αμέσως στο εσωτερικό και να γίνουν τραγανά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε κρύα επιφάνεια και διατηρούμε σε μέρος ξηρό και δροσερό.
Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Τα αγαπω αυτα τα μπισκοτα