ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΤραγανά μπισκότα βανίλιας

Τραγανά μπισκότα βανίλιας! Μια εύκολη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Τραγανά μπισκότα βανίλιας
Εκτύπωση

Τραγανά μπισκότα βανίλιας

Τραγανά μπισκότα βανίλιας από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα και αρωματικά, τα κλασικά μπισκότα βανίλιας συνοδεύουν τον καφέ και το τσάι μας κάθε στιγμή της ημέρας.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Τραγανά μπισκότα βανίλιας
Προετοιμασία 25 λεπτά
Εκτέλεση 35 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα
Μερίδες 10
Θερμίδες 90θερμίδες

Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική αλεσμένη στο μούλτι ή μαλακιά καστανή ζάχαρη για να πλάθεται εύκολα
  • 150 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τελευταίο ρίχνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να πλάθεται εύκολα. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια και θα δούμε ότι το μίγμα μας ψιχουλιάζει, δεν είναι ενιαίο από την αρχή. Σιγά-σιγά ζυμώνουμε το μείγμα κι αυτό θα αρχίσει να γίνεται μαλακό. Κάνουμε το ζυμάρι μας μια μπάλα, την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να σφίξει και να μπορούμε να τη δουλέψουμε πιο εύκολα.
  • Κατόπιν αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια στον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη. Δίνουμε σχήμα στα μπισκότα με μία κουπ-πατ και προσέχοντας να μην ξεπερνούν σε πάχος τα 1-2 εκατοστά. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε τα στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσοχή γιατί παίρνουν πολύ εύκολα χρώμα στο ψήσιμο. 
  • Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε για 2-3 λεπτά με τα μπισκότα επάνω, ώστε να σφίξουν αμέσως στο εσωτερικό και να γίνουν τραγανά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε κρύα επιφάνεια και διατηρούμε σε μέρος ξηρό και δροσερό.

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τσιπς τορτίγιας

Τέλεια τσιπς από πίτα τορτίγια!

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Φαλάφελ σε σουβλάκι

Φαλάφελ εύκολα και νόστιμα από τον Τάσο Αντωνίου! Τα φαλάφελ είναι οι ανατολίτικοι ρεβιθοκεφτέδες. Μία υπέροχη, αγαπημένη και νηστίσιμη συνταγή με ρεβίθια, θρεπτικά και πεντανόστιμα.

Περισσότερα άρθρα

Ανακαλύψαμε το πρώτο vegan τσουρέκι της πόλης!

O Στέφανος Διαμαντόπουλος φτιάχνει στον Πειραιά το πιο νόστιμο και πρωτότυπο vegan τσουρέκι της πόλης. Εκτός αυτού, εδώ θα βρεις περίτεχνα σοκολατένια αυγά και μοναδικές τούρτες από ζαχαρόπαστα για κάθε περίσταση.

4 λόγοι να μαγειρεύετε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική

Για ποιο λόγο είναι καλύτερο να μαγειρεύουμε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική;

12 μυστικά που δεν θα σου πει κανείς για τα γλυκά του κουταλιού

Μάθετε τα μυστικά που κανείς δεν θα σας πει για να φτιάχνετε άψογα σπιτικά γλυκά του κουταλιού.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ