Σάλτσα γαρίδας

Σάλτσα γαρίδας

Σάλτσα γαρίδας συνταγή πολύ νόστιμη και απλή.

Σάλτσα γαρίδας

Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα20 λεπτά
Σύνολο35 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Σάλτσα γαρίδας
Servings: 4
Θερμίδες: 45 θερμίδες

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 500 γραμμ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 250 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 500 γραμμ. καθαρισμένες γαρίδες
  • 4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγ. τρίμματα φέτας

Εκτέλεση

  • 1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσοχή να μην πάρει χρώμα!
  • 2.  Προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα και τις ντομάτες. Σιγοβράζουμε για 5΄και προσθέτουμε το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα και να μειώσουμε τα υγρά στο μισό, περίπου 10΄.
  • 3.  Προσθέτουμε τις γαρίδες και σιγοβράζουμε για 3΄. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

Δείτε επίσης: Φοβερή συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.