Σάλτσα γαρίδας

Σάλτσα γαρίδας

Υλικά

3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καυτερή πιπεριά
500 γραμμ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
250 ml λευκό ξηρό κρασί
1 κ.γλ. ζάχαρη
500 γραμμ. καθαρισμένες γαρίδες
4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλ. τσαγ. τρίμματα φέτας

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσοχή να μην πάρει χρώμα!

2.  Προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα και τις ντομάτες. Σιγοβράζουμε για 5΄και προσθέτουμε το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα και να μειώσουμε τα υγρά στο μισό, περίπου 10΄.
3.  Προσθέτουμε τις γαρίδες και σιγοβράζουμε για 3΄. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

 

Μερίδες 4

Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά

 

Πηγή: www.argiro.gr

https://www.mamapeinao.gr/saltsa-garidas/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.