Σάλτσα γαρίδας συνταγή πολύ νόστιμη και απλή.
Εκτύπωση
Σάλτσα γαρίδας
Μερίδες 4
Θερμίδες 45θερμίδες
Υλικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 καυτερή πιπεριά
- 500 γραμμ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 250 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 500 γραμμ. καθαρισμένες γαρίδες
- 4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 φλ. τσαγ. τρίμματα φέτας
Εκτέλεση
- 1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσοχή να μην πάρει χρώμα!
- 2. Προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα και τις ντομάτες. Σιγοβράζουμε για 5΄και προσθέτουμε το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα και να μειώσουμε τα υγρά στο μισό, περίπου 10΄.
- 3. Προσθέτουμε τις γαρίδες και σιγοβράζουμε για 3΄. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Δείτε επίσης: Φοβερή συνταγή για πορτοκαλόπιτα
Πολύ ωραία συνταγη. Τάσο μας έχεις πεθάνει. Εισαι φοβερος και μπραβο σου.
Πολύ ωραία συνταγή για σάλτσα γαρίδας