ΑρχικήΆρθραΕτιέν, η πιο Instagram-friendly πίτσα των βορείων προαστίων

Ετιέν, η πιο Instagram-friendly πίτσα των βορείων προαστίων

Το Ετιέν είναι ένα από τα περιζήτητα στέκια για πίτσα των βόρειων προαστίων. Ο Ετιέν Τοπαλιάν, μετά την εμπειρία του στα δημοφιλή στέκια «Papillon» και «40Forty», αποφάσισε να ασχοληθεί με την δημιουργία ενός pizza bar στο Νέο Ψυχικό, το οποίο βασίζεται στην φιλοσοφία του takeaway και προσφέρει ένα ολοκληρωμένο, γευστικό ταξίδι στους pizza lovers της περιοχής με άρωμα Ιταλίας.

Στο Ετιέν pizza bar στο Νέο Ψυχικό κυριαρχεί το ροζ χρώμα και οι ναπολιτάνικες γεύσεις.
Σύνθημα του Ετιέν είναι το “In pizza we crust”

Οι Ινσταγκραμικοί ροζ καναπέδες του Ετιέν συνθέτουν το σκηνικό που φιλοξενεί τις υπέροχες πίτσες με 100% χειροποίητο ζυμάρι και τους πάμπολλους γευστικούς συνδυασμούς toppings, έτσι ώστε να ικανοποιήσουν όλους εμάς που αγαπάμε την casual ιταλική τρατορία αλλά και την pop αισθητική που θυμίζει ταινία του Wes Anderson.

Ο Σπύρος Δημόπουλος, ως head chef και master της ζύμης, με εμπειρία και στο άνοιγμα του Mercato στο Astir Four Seasons, έχει επιμεληθεί την πίτσα του Ετιέν με λεπτή και τραγανή ζύμη. Τα μυστικά που την ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες είναι αρκετά. Βασικό συστατικό του ζυμαρικού είναι το εξαιρετικής ποιότητας ιταλικό αλεύρι το οποίο παράγεται μέσω κρυας έκθλιψης σιταριού αλεσμένου σε παραδοσιακό πετρόμυλο. Αυτό δίνει σαν αποτέλεσμα ένα αλεύρι με υψηλή θρεπτικά συστατικά, πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Margherita alla Burrata με μαστιχωτή μπουράτα

Δεύτερο μυστικό είναι το προζύμι το οποίο χρησιμοποιείται στη ζύμη που ωριμάζει για 24 ώρες. Πρακτικά το προζύμι ως απόλυτα φυσικός διογκωτικός παράγοντας δίνει ένα ζυμάρι με ανώτερο γευστικό προφίλ αλλά και πιο εύπεπτο από τον οργανισμό.

Όσον αφορά τις επιλογές που έχεις, ξεχωρίζουν η Margherita alla Burrata και η Bologna με μορταδελα και φιστίκι Αιγίνης σε έναν εκρηκτικό συνδυασμό. Εξαιρετικές επιλογές είναι η Pesto Genovese με πέστο βασιλικού, λιαστό τοµατίνι και νιφάδες πεκορίνο και η κλασική San Daniele & Rucola, με σάλτσα της φημισμένης γλυκιάς ντομάτας San Marzano, μοτσαρέλα, prosciutto San Daniele, ρόκα, παρμεζάνα και τοματίνια. Αν θέλετε κάτι πιο ιδιαίτερο προτιμήστε την Speck & Brie με μοτσαρέλα, τυρι brie, καραμελωμένο λεμόνι και μέλι.

Ρatate & Salcsiccia με baby πατάτες και φρέσκο πικάντικο λουκάνικο

Από τον κατάλογο δεν λείπουν και οι μακαρονάδες, οι οποίες σερβίρονται με έξι διαφορετικές σάλτσες: bolognese, pesto, napoletana, puttanesca, arrabbiata ή carbonara.

Επειδή κάθε γεύμα ολοκληρώνεται με ένα γλυκό, το calzone με πραλίνα φουντουκιού και μασκαρπόνε ή σε παραλλαγή με μήλα και κανέλα, είναι must.

Etien Pizza Bar, Διονυσίου Σολωμού 1, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6777783

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γάλα αμυγδάλου

Συνταγή για γάλα αμυγδάλου στο σπίτι, μια πολύ υγιεινή εναλλακτική για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή τη γλουτένη!

Εσπρεσάκια γκανάς

Συνταγή για γρήγορα εσπρεσάκια γκανάς!

Θεϊκά ποπ κορν στο σπίτι!

Αν οι ταινίες ήταν σνακ, θα ήταν φρεσκοψημένο ποπ κορν! Ετοιμάζεσαι για μαραθώνιο Netflix και back to back προβολές αγαπημένων ταινιών και σειρών; Σε...

Περισσότερα άρθρα

4 λόγοι να μαγειρεύετε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική

Για ποιο λόγο είναι καλύτερο να μαγειρεύουμε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική;

Φτιάξε το τέλειο ριζότο, μπορείς!

Η συνταγή της επιτυχίας για τέλειο χυλωμένο ριζότο με al dente ρύζι που "κρατάει" στο δόντι!

Ο χαλβάς της Καθαράς Δευτέρας

Ο χαλβάς είναι συνυφασμένος με την Καθαρά Δευτέρα. Δείτε τα 6 μυστικά για να ξεχωρίσετε τον καλό χαλβά που θα σερβίρετε στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ