Το Ετιέν είναι ένα από τα περιζήτητα στέκια για πίτσα των βόρειων προαστίων. Ο Ετιέν Τοπαλιάν, μετά την εμπειρία του στα δημοφιλή στέκια «Papillon» και «40Forty», αποφάσισε να ασχοληθεί με την δημιουργία ενός pizza bar στο Νέο Ψυχικό, το οποίο βασίζεται στην φιλοσοφία του takeaway και προσφέρει ένα ολοκληρωμένο, γευστικό ταξίδι στους pizza lovers της περιοχής με άρωμα Ιταλίας.

Οι Ινσταγκραμικοί ροζ καναπέδες του Ετιέν συνθέτουν το σκηνικό που φιλοξενεί τις υπέροχες πίτσες με 100% χειροποίητο ζυμάρι και τους πάμπολλους γευστικούς συνδυασμούς toppings, έτσι ώστε να ικανοποιήσουν όλους εμάς που αγαπάμε την casual ιταλική τρατορία αλλά και την pop αισθητική που θυμίζει ταινία του Wes Anderson.
Ο Σπύρος Δημόπουλος, ως head chef και master της ζύμης, με εμπειρία και στο άνοιγμα του Mercato στο Astir Four Seasons, έχει επιμεληθεί την πίτσα του Ετιέν με λεπτή και τραγανή ζύμη. Τα μυστικά που την ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες είναι αρκετά. Βασικό συστατικό του ζυμαρικού είναι το εξαιρετικής ποιότητας ιταλικό αλεύρι το οποίο παράγεται μέσω κρυας έκθλιψης σιταριού αλεσμένου σε παραδοσιακό πετρόμυλο. Αυτό δίνει σαν αποτέλεσμα ένα αλεύρι με υψηλή θρεπτικά συστατικά, πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Δεύτερο μυστικό είναι το προζύμι το οποίο χρησιμοποιείται στη ζύμη που ωριμάζει για 24 ώρες. Πρακτικά το προζύμι ως απόλυτα φυσικός διογκωτικός παράγοντας δίνει ένα ζυμάρι με ανώτερο γευστικό προφίλ αλλά και πιο εύπεπτο από τον οργανισμό.

Όσον αφορά τις επιλογές που έχεις, ξεχωρίζουν η Margherita alla Burrata και η Bologna με μορταδελα και φιστίκι Αιγίνης σε έναν εκρηκτικό συνδυασμό. Εξαιρετικές επιλογές είναι η Pesto Genovese με πέστο βασιλικού, λιαστό τοµατίνι και νιφάδες πεκορίνο και η κλασική San Daniele & Rucola, με σάλτσα της φημισμένης γλυκιάς ντομάτας San Marzano, μοτσαρέλα, prosciutto San Daniele, ρόκα, παρμεζάνα και τοματίνια. Αν θέλετε κάτι πιο ιδιαίτερο προτιμήστε την Speck & Brie με μοτσαρέλα, τυρι brie, καραμελωμένο λεμόνι και μέλι.

Από τον κατάλογο δεν λείπουν και οι μακαρονάδες, οι οποίες σερβίρονται με έξι διαφορετικές σάλτσες: bolognese, pesto, napoletana, puttanesca, arrabbiata ή carbonara.
Επειδή κάθε γεύμα ολοκληρώνεται με ένα γλυκό, το calzone με πραλίνα φουντουκιού και μασκαρπόνε ή σε παραλλαγή με μήλα και κανέλα, είναι must.
Etien Pizza Bar, Διονυσίου Σολωμού 1, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6777783