Ετιέν, η πιο Instagram-friendly πίτσα των βορείων προαστίων

Το Ετιέν είναι ένα από τα περιζήτητα στέκια για πίτσα των βόρειων προαστίων. Ο Ετιέν Τοπαλιάν, μετά την εμπειρία του στα δημοφιλή στέκια «Papillon» και «40Forty», αποφάσισε να ασχοληθεί με την δημιουργία ενός pizza bar στο Νέο Ψυχικό, το οποίο βασίζεται στην φιλοσοφία του takeaway και προσφέρει ένα ολοκληρωμένο, γευστικό ταξίδι στους pizza lovers της περιοχής με άρωμα Ιταλίας.

Στο Ετιέν pizza bar στο Νέο Ψυχικό κυριαρχεί το ροζ χρώμα και οι ναπολιτάνικες γεύσεις.
Σύνθημα του Ετιέν είναι το “In pizza we crust”

Οι Ινσταγκραμικοί ροζ καναπέδες του Ετιέν συνθέτουν το σκηνικό που φιλοξενεί τις υπέροχες πίτσες με 100% χειροποίητο ζυμάρι και τους πάμπολλους γευστικούς συνδυασμούς toppings, έτσι ώστε να ικανοποιήσουν όλους εμάς που αγαπάμε την casual ιταλική τρατορία αλλά και την pop αισθητική που θυμίζει ταινία του Wes Anderson.

Ο Σπύρος Δημόπουλος, ως head chef και master της ζύμης, με εμπειρία και στο άνοιγμα του Mercato στο Astir Four Seasons, έχει επιμεληθεί την πίτσα του Ετιέν με λεπτή και τραγανή ζύμη. Τα μυστικά που την ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες είναι αρκετά. Βασικό συστατικό του ζυμαρικού είναι το εξαιρετικής ποιότητας ιταλικό αλεύρι το οποίο παράγεται μέσω κρυας έκθλιψης σιταριού αλεσμένου σε παραδοσιακό πετρόμυλο. Αυτό δίνει σαν αποτέλεσμα ένα αλεύρι με υψηλή θρεπτικά συστατικά, πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Margherita alla Burrata με μαστιχωτή μπουράτα

Δεύτερο μυστικό είναι το προζύμι το οποίο χρησιμοποιείται στη ζύμη που ωριμάζει για 24 ώρες. Πρακτικά το προζύμι ως απόλυτα φυσικός διογκωτικός παράγοντας δίνει ένα ζυμάρι με ανώτερο γευστικό προφίλ αλλά και πιο εύπεπτο από τον οργανισμό.

Όσον αφορά τις επιλογές που έχεις, ξεχωρίζουν η Margherita alla Burrata και η Bologna με μορταδελα και φιστίκι Αιγίνης σε έναν εκρηκτικό συνδυασμό. Εξαιρετικές επιλογές είναι η Pesto Genovese με πέστο βασιλικού, λιαστό τοµατίνι και νιφάδες πεκορίνο και η κλασική San Daniele & Rucola, με σάλτσα της φημισμένης γλυκιάς ντομάτας San Marzano, μοτσαρέλα, prosciutto San Daniele, ρόκα, παρμεζάνα και τοματίνια. Αν θέλετε κάτι πιο ιδιαίτερο προτιμήστε την Speck & Brie με μοτσαρέλα, τυρι brie, καραμελωμένο λεμόνι και μέλι.

Ρatate & Salcsiccia με baby πατάτες και φρέσκο πικάντικο λουκάνικο

Από τον κατάλογο δεν λείπουν και οι μακαρονάδες, οι οποίες σερβίρονται με έξι διαφορετικές σάλτσες: bolognese, pesto, napoletana, puttanesca, arrabbiata ή carbonara.

Επειδή κάθε γεύμα ολοκληρώνεται με ένα γλυκό, το calzone με πραλίνα φουντουκιού και μασκαρπόνε ή σε παραλλαγή με μήλα και κανέλα, είναι must.

Etien Pizza Bar, Διονυσίου Σολωμού 1, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6777783

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.