Εκμέκ με φρυγανιά και μαστίχα

Εκμέκ με φρυγανιά και μαστίχα Συνταγή
Εκμέκ με φρυγανιά και μαστίχα Συνταγή
Print

Εκμέκ με φρυγανιά και μαστίχα

Το πιο νόστιμο εκμέκ με φρυγανιά και μαστίχα! Εύκολο, γευστικό και αρωματικό γλυκό από τον Τάσο Αντωνίου.
Course Γλυκά
Cuisine Ελληνική
Keyword Εκμέκ με φρυγανιά και μαστίχα
Prep Time 30 λεπτά
Cook Time 10 λεπτά
Total Time 40 λεπτά
Servings 8
Calories 296θερμίδες

Ingredients

  • 30 φρυγανιές
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 500 ml γάλα
  • 5 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.γλ. μαστίχα σε σκόνη
  • φιστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα

Instructions

  • Στρώνουμε τις μισές φρυγανιές σε τετράγωνο ταψί.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι: σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε τη ζάχαρη, το νερό και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Κατόπιν περιχύνουμε τις φρυγανιές με το μισό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει για 2 λεπτά και στρώνουμε από πάνω τις υπόλοιπες φυγανιές. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και αφήνουμε να απορροφηθεί.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα: σε μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά αναμειγνύουμε το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα και το μείγμα γάλα-κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα και προσέχουμε να μην κολλήσει το μείγμα στην κατσαρόλα. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν δέσει και γίνει ένα βελούδινο και παχύρρευστο μείγμα. Προσθέτουμε 1 κ.γλ. μαστίχα και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί με τις φρυγανιές και την ισιώνουμε με μια σπάτουλα. Πασπαλίζουμε από πάνω ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης. Αφήνουμε το γλυκό να δέσει στο ψυγείο για 6 ώρες.

Δείτε επίσης: Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή