ΑρχικήΓλυκάΓλυκά Ψυγείου & ΚορμοίΕκμέκ με φρυγανιά και μαστίχα
Εκμέκ με φρυγανιά και μαστίχα Συνταγή
Εκτύπωση

Εκμέκ με φρυγανιά και μαστίχα

Το πιο νόστιμο εκμέκ με φρυγανιά και μαστίχα! Εύκολο, γευστικό και αρωματικό γλυκό από τον Τάσο Αντωνίου.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Εκμέκ με φρυγανιά και μαστίχα
Προετοιμασία 30 λεπτά
Εκτέλεση 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 40 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 296θερμίδες

Υλικά

  • 30 φρυγανιές
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 500 ml γάλα
  • 5 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.γλ. μαστίχα σε σκόνη
  • φιστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Στρώνουμε τις μισές φρυγανιές σε τετράγωνο ταψί.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι

  • Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε τη ζάχαρη, το νερό και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Κατόπιν περιχύνουμε τις φρυγανιές με το μισό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει για 2 λεπτά και στρώνουμε από πάνω τις υπόλοιπες φυγανιές. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και αφήνουμε να απορροφηθεί.

Ετοιμάζουμε την κρέμα

  • Σε μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά αναμειγνύουμε το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα και το μείγμα γάλα-κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα και προσέχουμε να μην κολλήσει το μείγμα στην κατσαρόλα. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν δέσει και γίνει ένα βελούδινο και παχύρρευστο μείγμα.
  • Προσθέτουμε 1 κ.γλ. μαστίχα και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί με τις φρυγανιές και την ισιώνουμε με μια σπάτουλα. Πασπαλίζουμε από πάνω ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης.
  • Αφήνουμε το γλυκό να δέσει στο ψυγείο για 6 ώρες.

Δείτε επίσης: Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σάντουιτς με αρνάκι

Σάντουιτς με αρνάκι και γλυκόξινο μείγμα με παντζάρια.

Ντοματοκεφτέδες της τεμπέλας

Οι ντοματοκεφτέδες της Σαντορίνης είναι αξεπέραστος μεζές! Συνοδεύονται ιδανικά με σως γιαουρτιού, τηγανητές πατάτες και παγωμένη μπύρα.

Τάρτα με ντομάτα

Εύκολη και εντυπωσιακή τάρτα με ντομάτα, κατσικίσιο τυρί σε τραγανή σφολιάτα.

Περισσότερα άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα πριν την μαγειρέψουμε;

Μάθετε γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα για να την μαγειρέψουμε και για ποιο λόγο χάνεται η όλη η γεύση εξαιτίας της απόψυξης.

6 εκπληκτικά γλυκά με κρέμα που πρέπει να δοκιμάσεις!

Aν σου αρέσουν τα ανάλαφρα και εκλεπτυσμένα επιδόρπια, αυτά τα μοναδικά γλυκά με αέρινη και βελούδινη κρέμα πρέπει να τα δοκιμάσεις!

Ο απίστευτος λόγος που πρέπει να βάζεις τα μπαχαρικά στην κατάψυξη

Τα μπαχαρικά είναι ένας τρόπος να προσθέσεις γεύση στο φαγητό σου. Ήξερες όμως ότι είναι αγαπημένη τροφή και για ζιζάνια και άλλα έντομα;

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ