Ψαρόσουπα με ροφό

Ψαρόσουπα με ροφό

Ψαρόσουπα με ροφό, συνταγή κλασσική και αγαπημένη

Ψαρόσουπα με ροφό
Εκτύπωση

Ψαρόσουπα με ροφό

Ψαρόσουπα με ροφό. Αγαπημένη ελληνική συνταγή.
Πιάτο Σούπες
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Ψαρόσουπα με ροφό
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 50 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα
Μερίδες 8
Θερμίδες 197θερμίδες

Υλικά

  • 1 κεφάλι από μεγάλο ροφό
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 κολοκύθια
  • 2 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 1 μάτσο σέλινο
  • 3 λίτρα νερό
  • φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 φλ. τσαγιού κουσκούς ή ρύζι γλασέ
  • 1 αυγό
  • 2 λεμόνια

Εκτέλεση

  • Σε στενή, βαθιά κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα λαχανικά: τα κρεμμύδια χαραγμένα σταυρωτά, τις ντομάτες χαραγμένες σταυρωτά, τις πατάτες κομμένες στα 4, τα καρότα και τα κολοκύθια ολόκληρα και το σέλινο.
  • Επάνω στα λαχανικά τοποθετούμε το κεφάλι του ροφού. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το νερό, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά (περίπου 3 λίτρα). Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για 35΄.
  • Αφού βράσει το κεφάλι του ροφού, με προσοχή το βγάζουμε σε μια πιατέλα. Βάζουμε όλα τα λαχανικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Σουρώνουμε σε σήτα το ζωμό και τον ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με τα πολτοποιημένα λαχανικά. Αφού πάρει ξανά βράση η σούπα, ρίχνουμε μέσα το κους κους ή το ρύζι. Βράζουμε για 15΄ σε μέτρια φωτιά. Αφού σβήσουμε την εστία χτυπάμε το αυγολέμονο και αυγοκόβουμε τη σούπα.

Δείτε επίσης: Συνταγή για την πιο τέλεια πορτοκαλόπιτα

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή