ΑρχικήΆρθραΤο 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σπόρων στην Αθήνα

Το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σπόρων στην Αθήνα

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Με το σύνθημα «Love sporoi-let’s grow together» έρχεται και στη Αθήνα το 1ο ευρωπαϊκό φεστιβάλ σπόρων που θα διοργανωθεί από την Οργάνωση Γη. Η ιδιαίτερότητα του φεστιβάλ είναι ότι οργανώνεται από 6 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που τις δυνάμεις τους , με πρωτοβουλία του Οργανισμού Πιστοποίησης Βιοδυναμικής Καλλιέργειας Demeter International σε μία ευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το θέμα των σπόρων! Το θέμα εργασίας του ευρωπαϊκού φεστιβάλ είναι ο σπόρος, η τροφή και η βιοποικιλότητα. Σε κάθε πόλη θα πραγματοποιηθούν μία σειρά από εκδηλώσεις τόσο υπαίθριες όσο και σε κλειστό χώρο, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Στην Αθήνα, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 6 ως και τις 12 Οκτωβρίου και θα έχει ως σύνθημα το «Love sporoi-let’s grow together». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά από ενδιαφέρουσες και ποικίλες εκδηλώσεις. Πιο αναλυτικά :

6 – 10 Οκτωβρίου 2014

Βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Είμαι ο Σπόρος»
Απευθύνεται: σε μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού
Διάρκεια: 70’
Χώρος υλοποίησης: Κέντρο της Γης
Χρόνος υλοποίησης: έναρξη seed festival 6/10/14 – διάρκεια όλο το σχολικό έτος
Στόχος και σημασία εκπαιδευτικού προγράμματος
Οι μαθητές μπορούν :

  • να κατανοήσουν ότι ο σπόρος είναι μέρος του φυτού
  • να γνωρίσουν την ποικιλομορφία που εμφανίζουν οι σπόροι (μέγεθος, χρώμα, σχήμα)
  • να κατανοήσουν του τρόπους διασποράς και διάδοσης των σπόρων
  • να συνδέσουν τους σπόρους με την διατροφή τους
  • να γνωρίσουν τρόπους συλλογής και διαφύλαξης των σπόρων
  • να αντιληφθούν την ανταλλακτική αξία των σπόρων
  • να αναπτύξουν θετική στάση για την σημασία διαφύλαξης των ποικιλιών

8 Οκτωβρίου 2014

Love Sporoi εσπερίδα στο Impact Hub

Ώρα έναρξης 16.30

Ενημερωτική εσπερίδα με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία των σπόρων, με τη συμμετοχή καταξιωμένων συνεργατών και ειδικών. Στην εσπερίδα θα παρουσιαστούν βασικές έννοιες με σκοπό το κοινό να καταφέρει να συνδέσει τη σημασία του σπόρου με την καθημερινότητα του. Ενδεικτικά αναφέρονται ενότητες όπως: η συμβολή των σπόρων στην διατήρηση της βιοποικιλότητας, οι ευρωπαϊκές εξελίξεις, εμπορία και ανταλλαγή σπόρων, η ποικιλομορφία τους, κ.α.
Η εσπερίδα θα πλαισιωθεί με παιχνίδι ενηλίκων.

9 Οκτωβρίου 2014

Διαβάζουμε για τους σπόρους

Η Ευώνυμος Βιβλιοθήκη υποστηρίζει το φεστιβάλ και υποδέχεται όσους ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν και να βρουν πληροφορίες για το θέμα των σπόρων, την Πέμπτη 9 Οκτώβρη και ώρες 16.00 – 20.00. Για τη βιβλιογραφία που συναντάμε στο συγκεκριμένο θέμα, θα μιλήσει ο Ιδρυτής της Ευώνυμου Οικολογικής Βιβλιοθήκης κ. Νίκος Καραδιάκος.

12 Οκτωβρίου 2014

Γιορτή Love Sporoi στο Κέντρο της Γης
Ώρα έναρξης 10.00

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με μία μεγάλη γιορτή στο πλαίσιο της δράσης της Οργάνωσης Γη, Κυριακή στη Γη.
Περιλαμβάνει: Συλλογική κουζίνα, παιχνίδι για παιδιά στις μουριές και Εργαστήρι σπόρων στον λαχανόκηπο και προβολή μηνυμάτων από τις υπόλοιπες χώρες του φεστιβάλ και της καμπάνιας

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.organizationearth.org

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τηγανητό ρύζι

Το τηγανητό ρύζι είναι ένα πανεύκολο πιάτο που μπορείτε να φτιάξετε με υλικά που έχουν περισσέψει, όπως κρέας ή κοτόπουλο.

Μαύρες φακές σούπα

Σούπα με μαύρες φακές από τον Τάσο Αντωνίου! Μια εύκολη, γρήγορη, και θρεπτική σούπα με μαύρες φακές, καρότο, πράσο και μυρωδικά που μυρίζει Ελλάδα. 

Eggnog

Συνταγή για eggnog, το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο ποτό από την Αμερική!

Περισσότερα άρθρα

Συνταγές για χειμωνιάτικες σούπες

9 υπέροχες συνταγές για ζεστές χειμωνιάτικες σούπες.

6 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις μακαρονάδα

Τα πιο συνηθισμένα λάθη όταν φτιάχνουμε μακαρονάδα!

Πώς φτιάχνεται το σπιτικό σαλέπι ρόφημα

Η ιστορία και η συνταγή για σαλέπι, το ρόφημα βάλσαμο για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ