ΑρχικήΆρθραΠώς να φτιάξεις άψογο σπιτικό παγωτό καϊμάκι

Πώς να φτιάξεις άψογο σπιτικό παγωτό καϊμάκι

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Μπορεί οι Ιταλοί να περηφανεύονται πως οι ειδικοί στο παγωτό και να έχουν ιδρύσει και το Πανεπιστήμιο Παγωτού, εμείς, όμως, φτιάχνουμε ένα παγωτό με υλικά ξεχωριστά και με ασυναγώνιστη γεύση, το καϊμάκι.

Το καϊμάκι έχει καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, γι’αυτό και οι Έλληνες της Πόλης θεωρούνται οι κατεξοχήν γνώστες της παρασκευής του. Η λέξη καϊμάκι προέρχεται από την τούρκικη kaymakli dondurma που σημαίνει παγωτό κρέμα και φτιάχνεται παραδοσιακά από το καϊμάκι βουβαλίσιου γάλακτος, φρέσκο πρόβειο γάλα, ζάχαρη και σαλέπι.

Οι προσφύγες από την Κωνσταντινούπολη έφεραν στις αποσκευές τους την ιστορία τους, τα ήθη και έθιμά τους, τις συνταγές της περίφημης πολίτικης κουζίνας και φυσικά την συνταγή για το καϊμάκι που δικαιωματικά πήρε την ονομασία καϊμάκι πολίτικο.

Δείτε ακόμα:

Παγωτό καϊμάκι μαστιχωτό

Έκπληξη αποτελεί το ότι η παραδοσιακή συνταγή δεν χρησιμοποιεί μαστίχα για το καϊμάκι παγωτό. Η μαστίχα προστέθηκε αργότερα για να δώσει επιπλέον άρωμα στο ήδη απολαυστικό αυτό παγωτό, αν και δεν είναι πάντα υποχρεωτική. Το καϊμάκι είναι ένα παγωτό ελαφρύ, άκρως αρωματικό, με μαστιχωτή υφή που το κάνουν πραγματικά ασυναγώνιστο. Δικαιωματικά το παγωτό καϊμάκι είναι το αγαπημένο των Ελλήνων!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μπρουσκέτες με γαρίδες και τυρί

Συνταγή για μπρουσκέτες με γαρίδες και τυρί κρέμα!

Κιμαδόπιτα

Κιμαδόπιτα παραδοσιακή από τον Τάσο Αντωνίου. Απίστευτο τραγανό φύλλο, υπέροχη γέμιση από αρωματικό κιμά που θα λατρέψουν όλοι στο τραπέζι.

Scones με σταφίδες

Τα scones είναι αγγλικά ψωμάκια με σταφίδες. Συνδυάζονται ιδανικά με μαρμελάδα για το πρωινό. Η αφράτη βουτυρένια γεύση τους θα σας συνεπάρει!

Περισσότερα άρθρα

Σκόρος τροφίμων: πώς θα τον αντιμετωπίσετε για να μην ξαναεμφανιστεί

Πώς θα αντιμετωπίσετε τον σκόρο τροφίμων που καταστρέφει το αλεύρι, τα ζυμαρικά, τα μπαχαρικά και πολλά ακόμη τρόφιμα στα ντουλάπια της κουζίνας.

Μπορώ να μαγειρέψω κατεψυγμένο κοτόπουλο χωρίς ξεπάγωμα;

Κι όμως, μπορούμε να μαγειρέψουμε κοτόπουλο χωρίς απόψυξη αλλά μόνο κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις.

8 tips για τέλεια πασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια με υπέροχο άρωμα βουτύρου, εύκολα γρήγορα, απλά και πετυχημένα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ