Τούρτα γενεθλίων

Τούρτα γενεθλίων

Τούρτα γενεθλίων με γεύση σοκολάτα. Μια ονειρεμένη συνταγή για τούρτα με ανάλαφρη γεύση και βελούδινη υφή που θα την φτιάχνετε σε κάθε γιορτή!

5 from 1 vote
Τούρτα γενεθλίων
Τούρτα γενεθλίων
Προετοιμασία
2 ώρες
Εκτέλεση
25 λεπτά
Συνολικός χρόνος
2 ώρες 25 λεπτά
 
Τούρτα γενεθλίων με γεύση σοκολάτα. Μια ονειρεμένη συνταγή για τούρτα με ανάλαφρη γεύση και βελούδινη υφή που θα την φτιάχνετε σε κάθε γιορτή!
Κατηγορία: Γλυκά
Κουζίνα: Διεθνής
Λέξι κλειδί: Τούρτα γενεθλίων
Μερίδες: 12
Θερμίδες: 457 θερμίδες
Υλικά
Για το παντεσπάνι:
  • 5 αυγά μεσαίου μεγέθους σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. κακάο σε σκόνη
Για το σιρόπι:
  • 200 ml νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
Για τη γέμιση:
  • 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο
  • 250 ml γάλα πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ κρύα
Για τη διακόσμηση:
  • πολύχρωμη τρούφα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: 
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C. Χτυπάμε στο σταθερό μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και το ψήνουμε για 20 - 30 λεπτά. Δεν ανοίγουμε τον φούρνο σε αυτό το διάστημα. Όταν ψηθεί, βγάζουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο και αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά. Το ξεφορμάρουμε πάνω στον πάγκο εργασίας και με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε προσεκτικά σε δύο οριζόντιες φέτες.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: 
  1. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: 
  1. Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Φέρνουμε το γάλα σε βρασμό σε μέτρια φωτιά και το ρίχνουμε στην κουβερτούρα. Αφήνουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο μείγμα.
  2. Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα ή το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Την προσθέτουμε στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα. Μεταφέρουμε το 1/3 από το σοκολατένιο μείγμα σε ένα άλλο μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο. Προαιρετικά, μπορούμε να ετοιμάσουμε περισσότερη σοκολατένια γέμιση (1 φλιτζάνι επιπλέον) για το γαρνίρισμα της τούρτας.
Συναρμολογούμε την τούρτα γενεθλίων: 
  1. Βάζουμε τη μία φέτα παντεσπάνι σε μια πιατέλα και με ένα πινέλο τη σιροπιάζουμε. Απλώνουμε από πάνω τη λευκή γέμιση. Σκεπάζουμε με τη δεύτερη φέτα παντεσπάνι και τη βρέχουμε με σιρόπι. Απλώνουμε με τη σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια της τούρτας και στα πλαϊνά μέρη το μείγμα της σοκολατένιας γέμισης που είχαμε βάλει στο ψυγείο. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον για να σταθεί. Πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε την τούρτα γύρω-γύρω με πολύχρωμη τρούφα. Προαιρετικά, μπορούμε διακοσμήσουμε την επιφάνεια της τούρτας με σοκολατένια γέμιση, την οποία θα γαρνίρουμε με σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι.

Δείτε ακόμα: μαμαδίστικο γλυκό με ζελέ και μπισκότα!

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας Mama Peinao TV για περισσότερες νόστιμες συνταγές σε βίντεο!

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.