Έρχεται η 2η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, η έκθεση ορόσημο για τα ελληνικά τρόφιμα & ποτά

Η έκθεση ορόσημο για τα ελληνικά τρόφιμα, ποτά και τον έλληνα παραγωγό,  ανοίγει τις πύλες της για δεύτερη συνεχή χρονιά: 2η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2015,  στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό ή αλλιώς το πιο σημαντικό ραντεβού της χρονιάς για τους επαγγελματίες και η πιο απολαυστική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. 

Με έργο  και αποστολή την προβολή και προώθηση των Eλληνικών Τροφίμων, Ποτών και Παραδοσιακών Προϊόντων σε Ελλάδα και Εξωτερικό, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ τελεί ήδη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς αγκαλιάζει  με τις κατηγορίες της συνολικά το φάσμα των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο  χώρο, από μεγάλες εταιρίες έως μικρούς παραγωγούς και τοπικές μονάδες. Σηματοδοτώντας την πλέον  ολοκληρωμένη συνάντηση όλων των παραγόντων που εμπλέκονται στη διαδικασία παραγωγής, συσκευασίας, εμπορίας και διακίνησης των τροφίμων και ποτών, η διοργάνωση έχει διπλό χαρακτήρα, καθώς καλύπτει και το χονδρεμπόριο, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο F&B Commercial Hall, αλλά και τη λιανική, στο Greek Market Hall. 

To Μαμα Πειναω θα έχει δυναμική παρουσία στην 2η ΕΞΠΟΤΡΟΦ. Πιο συγκεκριμένα, ο Τάσος Αντωνίου θα μαγειρέψει live την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, στις 11.00, και το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, στις 16.30, συνταγές από το βιβλίο του “Για να μην ξαναπείς ποτέ Μαμά Πεινάω”, ενώ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Greek Market Hall θα βρείτε το περίπτερο του Μαμα Πειναω.

Φέτος, μια νευραλγική χρονιά για τις ελληνικές εξαγωγές, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ έχει καταφέρει με τη σημασία και τη σοβαρότητά της να κερδίσει την αιγίδα και τη συνεργασία μίας σειράς σημαντικών διακρατικών εμπορικών επιμελητήριων,  όπως το Ελληνορωσικό, το Ελληνοκινεζικό, το Ελληνοτουρκικό και το Ελληνοβουλγαρικό Εμπορικό Επιμελητήριο, παρέχοντας έτσι τις προϋποθέσεις για διεθνή προβολή των ελληνικών προϊόντων στις αγορές των παραπάνω χωρών αλλά και  τη δυνατότητα Β2Β συναντήσεων των  παραγωγών μας με ομάδες επιχειρηματιών και  εμπορικούς αντιπροσώπους  της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης. 

Δεν είναι τυχαία άλλωστε, η προτίμηση των  Ελληνικών Περιφερειών στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ,  ειδικά αυτών που εκπροσωπούν τη νησιώτικη χώρα, μιας περιοχής με πολυάριθμα εκλεκτά προϊόντα και αναπτυσσόμενη δυναμική πορεία. Συγκεκριμένα,  επίσημα συμμετέχουν η Περιφέρεια Κρήτης, οι  Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου καθώς και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η τελευταία μάλιστα, επιλέχθηκε και ως η τιμώμενη Περιφέρεια για τη φετινή διοργάνωση, καθώς τα ιδιαίτερα τοπικά τρόφιμα και ποτά, η εξαιρετική διατροφική τους αξία αλλά και οι συνεταιρισμοί και οι παραγωγικές δυνάμεις  του Ιονίου αξίζουν και την αναγνώριση στο εσωτερικό αλλά και την καλύτερη διέξοδο για εξαγωγές και παγκόσμια καταξίωση. 

Για κάθε επισκέπτη, ανεξαρτήτως φύλλου και ηλικίας, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ παραμένει πιστή στις αρχές της, ως μια απολαυστική, ξέγνοιαστη και χαρούμενη εμπειρία, που ξεπερνά τα όρια μιας απλής διοργάνωσης. Στο πλούσιο μενού της, πέρα από τα πιο εκλεκτά ελληνικά προϊόντα σε αποκλειστικά προνομιακές  τιμές για τους επισκέπτες, περιλαμβάνει μοναδικές παράλληλες εκδηλώσεις όπως  «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» με τον Chef Λευτέρη Λαζάρου και τις λέσχες αρχιμαγείρων απο όλη την Ελλάδα να ξεδιπλώνουν μπροστά μας τα μυστικά σπάνιων παραδοσιακών συνταγών, «Πίνουμε Ελλάδα» αφιερωμένη στα τοπικά ποτά και αποστάγματα, «ε-ΒΕΕR-ία Ελλάδας» με τις διασημότερες ελληνικές ζυθοποιίες  να μας συστήνονται  και να μας κερνούν τις πιο αγαπητές ετικέτες τους, και τους  «Δρόμους της Ελιάς» με θέμα το ελληνικό ελαιόλαδο και τον πολύτιμο ρόλο του στο μεσογειακό πολιτισμό. Έτσι για 4 ολόκληρες ημέρες , η ΕΞΠΟΤΡΟΦ αναδεικνύεται ως  την πλέον ιδανική αφορμή για απολαυστικές αποδράσεις από την καθημερινότητα, για χιλιάδες κόσμο, από την Αθήνα αλλά και  όλη την χώρα. Μια χορταστική, κυριολεκτικά και μεταφορικά, διαδραστική διοργάνωση, που γράφει τη δική της ιστορία με τη δυναμική της παρουσία αλλά και την αγάπη του κόσμου. 

 

ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2015
30 Ιανουαρίου – 2 Φεβρουαρίου 2015
Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, Ελληνικό

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.