Πίτσα ή Pizza

Πίτσα ή Pizza

Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 20 minutes

Μερίδες: 8

Υλικά

 Πίτσα μαργαρίτα

1/2 δόση ζύμη για πίτσα
6 ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους 
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1½ φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
1/2 φλ. τσαγιού φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού ψιλοκομμένα
1 κ.γλ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.σ. καλαμποκάλευρο για το ταψί

 

Βασική ζύμη για πίτσα

500 γραμμ. περίπου αλεύρι δυνατό (αλεύρι σταρένιο για ψωμί)
350 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι (8 γραμμ.) ξηρή μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1½ κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. αποξηραμένα βότανα (ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι) προαιρετικά

Εκτέλεση

Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά: βάζουμε τους κύβους νωπής μαγιάς Το Χελιδόνι σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε το νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10' να ενεργοποιηθεί. 

Στο μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το νερό. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη και να σχηματίσει μία μπάλα γύρω από τον γάντζο. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μπολ που έχουμε αλείψει ελαφρώς με ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη ή νωπή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη για 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.

Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 °c στις αντιστάσεις. Επιλέγουμε την κατάλληλη θερμοκρασία σύμφωνα με τον φούρνο μας. Αλευρώνουμε ένα ταψί ή λαμαρίνα και μεταφέρουμε τη ζύμη. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο είτε πιέζοντας με τα δάχτυλα, είτε με τον πλάστη, έτσι ώστε να έχουν πάχος 0,5-1 εκ. Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτσας με τη σάλτσα ντομάτας. Απλώνουμε τις φέτες παστράμι. Κόβουμε τη μοτσαρέλα με τα χέρια και την απλώνουμε. Σκορπίζουμε σε όλη την πίτσα την πιπεριά. Τοποθετούμε την πίτσα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στη μεσαία σχάρα. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και κόβουμε σε κομμάτια.

Tip

Αν δεν έχετε μίξερ, μπορείτε να ετοιμάσετε τη ζύμη σε μια λεκάνη και να την πλάσετε με τα χέρια. Απλώς θα χρειαστεί περισσότερη ώρα ζύμωμα συγκριτικά με το μίξερ όπου το εξάρτημα του γάντζου κάνει όλη τη σκληρή δουλειά!

Με αυτή τη ζύμη μπορείτε να φτιάξετε και γλυκιά πίτσα με σοκολάτα! Δείτε τη συνταγή για λαχταριστή και πανεύκολη πίτσα με πραλίνα φουντουκιού με ένα κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.