Βασική ζύμη για πίτσα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε σπιτική πίτσα με την καλύτερη συνταγή. Τραγανή και εύκολη ζύμη για πίτσα που θα λατρέψετε! Ετοιμάστε τη ζύμη που σας δίνω και φυλάξτε τη στην κατάψυξη. Έτσι θα την έχετε έτοιμη κάθε στιγμή.

Σπιτική Πίτσα
Βασική ζύμη για πίτσα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε σπιτική πίτσα με την καλύτερη συνταγή. Τραγανή και εύκολη ζύμη για πίτσα που θα λατρέψετε! Ετοιμάστε τη ζύμη που σας δίνω και φυλάξτε τη στην κατάψυξη. Έτσι θα την έχετε έτοιμη κάθε στιγμή.
Μερίδες 8
Θερμίδες 350θερμίδες
Υλικά
- 2 γρ. ξηρή μαγιά
- 4 γρ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. αλεύρι τύπου 00
- αλάτι
- 50 γρ. μοτσαρέλα
- 30 γρ. πεπερόνι
Εκτέλεση
- Διαλύουμε ξηρή μαγιά σε νερό. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά, να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Σε μπολ βάζουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αλεύρι τύπου 00 και ρίχνουμε αλάτι. Ανακατεύουμε με το σύρμα. Στη συνέχεια σχηματίζουμε με τα χέρια μια λακούβα στο κέντρο του μπολ. Ρίχνουμε μέσα την ενεργοποιημένη μαγιά. Ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις, αργά και σταθερά. Θέλουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να σχηματιστεί η ζύμη. Καλύπτουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Κατόπιν, αλευρώνουμε καλά τον πάγκο μας. Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο. Διπλώνουμε τη ζύμη από όλες τις πλευρές. Σχηματίζουμε με τα χέρια μια μπάλα ζύμης. Λαδώνουμε το μπολ και βάζουμε πίσω τη ζύμη. Αλευρώνουμε ελαφρώς τη ζύμη. Καλύπτουμε το μπολ με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη για 6-8 ώρες. Θέλουμε η ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Οι φουσκάλες στην επιφάνεια δείχνουν ότι η ζύμη μας είναι έτοιμη.
- Αλευρώνουμε τα χέρια μας. Μεταφέρουμε τη ζύμη στον αλευρωμένο πάγκο
- Με κοφτερό μαχαίρι την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Διπλώνουμε τη ζύμη και τη δουλεύουμε με απαλές κινήσεις. Στη συνέχεια, με το ένα χέρι κρατάμε σταθερή τη σύμη στον πάγκο και με το άλλο την τραβάμε απαλά, τρεις φορές. Συνεχίζουμε τη διαδικασία περιστρέφοντας τη ζύμη, μέχρι να έχουμε το μέγεθος που θέλουμε.
- Ρίχνουμε σιμιγδάλι στο φτυάρι τις πίτσας. Αν δεν έχουμε φτυάρι, χρησιμοποιούμε τη λαμαρίνα του φούρνου. Μεταφέρουμε τη ζύμη εκεί. Απλώνουμε σάλτσα ντομάτας από πάνω. Σκουπίζουμε τη μοτσαρέλα να φύγει η υγρασία. Την κόβουμε με τα χέρια και την τοποθετούμε στην πίτσα. Επικαλύπτουμε με το αλλαντικό της επιλογής μας. Μεταφέρουμε την πίτσα με τη βοήθεια του φτυαριού στην μαντεμένια πλάκα που έχει ζεσταθεί στον φούρνο.
- Ψήνουμε στους 220οC για περίπου 5 λεπτά.
Βίντεο συνταγής
Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις πρώτος όλες τις νέες μας συνταγές!
Δείτε επίσης: Συνταγή για το τέλειο Μπανόφι
τελεια συνταγη
Τρελάθηκα από την φωτογραφία και την έφτιαξα σήμερα! Μπράβο Τάσο. Φοβερή συνταγή και πάρα πολύ εύκολη. Τελειο και το βίντεο σου.
Κάθε φορά με τις συνταγάρες σου μας πεθαίνεις. Είσαι ανετος και ωραιος και σε αγαπαμε πολυ.
Μόλις βγηκε απο το φουρνο! Φοβερη συνταγη και πολυ ευκολη. Επιτελους μια συνταγη σωστη χωρις περιεργα μυστικα. Φιλιά απο Boston!