ΑρχικήΆρθραΟ σεφ Ferran Adrià επιστρέφει με το elBulli1846, το οποίο δεν θα...

Ο σεφ Ferran Adrià επιστρέφει με το elBulli1846, το οποίο δεν θα είναι εστιατόριο

To elBulli επιστρέφει. Ο θρυλικός Ισπανός σεφ Ferran Adrià πρόκειται να ανοίξει ξανά το παγκοσμίως γνωστό εστιατόριο elBulli, οκτώ χρόνια μετά το κλείσιμό του του. Ωστόσο, δεν θα σερβίρει φαγητό, αλλά το «elBulli1846» όπως θα ονομάζεται, πρόκειται να λειτουργήσει ως μουσείο γαστρονομικής καινοτομίας.

Το εστιατόριο που φημίζεται για τη μοριακή γαστρονομική και πρωτοποριακή προσέγγιση της μαγειρικής τέχνης, έχει αποσπάσει τρία αστέρια Michelin και είχε αναδειχθεί πέντε φορές ως το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου στα διοργάνωση World’s 50 Best Restaurants.

Τον Ιανουάριο, ο Ισπανός σεφ και εμπενυστής του elBulli είπε ότι θα ανοίξει ξανά, αλλά θα λειτουργήσει ως εργαστήριο και “μουσείο γαστρονομικής καινοτομίας”, αντί για εστιατόριο.

Ένα από τα πλέον εμβληματικά πιάτα από το elBulli
Ένα από τα πλέον εμβληματικά πιάτα από το elBulli

Μετά την απομάκρυνση από το εστιατόριο στην καλύτερη στιγμή της πορείας του, ο Adrià δημιούργησε το elBullifoundation για να συνεχίσει το ήθος, τη φιλοσοφία και το πνεύμα της μαγειρικής καινοτομίας, να προωθήσει τη δημιουργικότητα και να μοιραστεί με όλους όσοι έχουν τη θέληση και το πνεύμα να βελτιώνονται, να εξελίσσονται και να καινοτομούν. Το elBullifoundation ερευνά και πειραματίζεται για να δώσει ώθηση στους νέους ταλαντούχους μάγειρες και να τους βοηθήσει να αναζητήσουν τα δικά τους όρια.

“Η αποστολή του elBulli1846 είναι να δημιουργήσει ποιοτικές γνώσεις σχετικά με την γαστρονομία των εστιατορίων και όλα όσα την περιβάλλουν”, δήλωσε ο 56χρονος Καταλανός πριν από την εμφάνισή του στο γαστρονομικό συνέδριο Madrid Fusión.

Ο αριθμός στο όνομα είναι ένα αφιέρωμα στον Auguste Escoffier, ο οποίος γεννήθηκε το 1846 και πρωτοστάτησε στην υψηλή κουζίνα, το λεγόμενο fine dining και κέρδισε τον σεβασμό όλων των σεφ παγκοσμίως.

Παρά τη φήμη του ως το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, το elBulli σημείωνε τεράστιες ζημιές και ο Adrià αποφάσισε να κατευθύνει τις προσπάθειές του στο να εξασφαλίσει τη γαστρονομική κληρονομιά του, καθώς και να διαδώσει τη φιλοσοφία και τις τεχνικές του στην επόμενη γενιά σεφ.

Το «eBulli1846» αποτελεί μέρος αυτής της κληρονομιάς και θα ανοίξει το Φεβρουάριο του 2020 στην αρχική τοποθεσία του eBulli, κοντά στην πόλη Roses της Καταλονίας της Ισπανίας. Όραμα του σεφ είναι να αποτελέσει φυσική υπενθύμιση του μεγαλείου του εστιατορίου καθώς, και συνέχιση του πνεύματος καινοτομίας.

Ίσως αυτό να είναι αυτό να είναι τα πρώτα διστακτικά βήματα στο να δούμε ξανά εν δράσει τον Ferran Adria και το eBulli. Το σίγουρο είναι ότι ο διεθνώς αναγνωρισμένος σεφ δεν εφησυχάζει ποτέ – ευτυχώς.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ζουμερό κοτόπουλο όρθιο με μπίρα στον φούρνο

Κοτόπουλο όρθιο με μπύρα από τον Τάσο Αντωνίου. Η μπίρα εξατμίζεται κατά το ψήσιμο αρωματίζοντας το ψαχνό και διατηρώντας το ζουμερό και μαλακό.

Πίτσα ντιπ-φοντύ

Συνταγή για ντιπ ή fondue για πίτσα!

Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας (ναπολιτέν)

Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτή η σάλτσα είναι ιδανική βάση για μακαρόνια, πίτσα, κεφτέδες και άλλες συνταγές. Η πιο εύκολη μακαρονάδα ναπολιτέν με κόκκινη σάλτσα!

Περισσότερα άρθρα

10 κλασικές μαμαδίστικες συνταγές για τη Γιορτή της Μητέρας

Δέκα μοναδικές συνταγές για αγαπημένα φαγητά και γλυκά ιδανικά για τη Γιορτή της Μητέρας, με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου!

Κάνουμε πικνίκ για την Πρωτομαγιά στην Αθήνα!

Πιάστε το Μάη με ένα ανοιξιάτικο πικνίκ! Bonus απίθανες συνταγές.

Λαχανικά και φρούτα του Απριλίου

Ποια είναι τα ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά για τον Απρίλιο;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ