Εκτύπωση
Βίδες με πέστο μαϊντανού
Συνταγή για μακαρόνια βίδες με πέστο μαϊντανού. Αρωματική σάλτσα πέστο από μαϊντανό, χωρίς τυρί, που δίνει αίσθηση φρεσκάδας στη μακαρονάδα μας.
Μερίδες 5
Θερμίδες 340θερμίδες
Υλικά
- 1 1/2 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 φλιτζ. καρυδόψιχα
- 2 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 συσκευασία βίδες ζυμαρικά βρασμένα al dente
Εκτέλεση
- Στο μούλτι χτυπάμε τον μαϊντανό, την καρυδόψιχα, το φιστίκι Αιγίνης, το σκόρδο και μέχρι να πολτοποιηθούν. Σιγά σιγά, με τη ροή κλωστής, προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε τρεις δόσεις. Σε κάθε δόση χτυπάμε το μείγμα. Η σάλτσα πέστο είναι έτοιμη όταν σχηματιστεί ένα πηχτό μείγμα. Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο μπολ με το πέστο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε πιάτα.
Δείτε επίσης: Συνταγή για Μπανόφι
Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!
ΦΑΓΗΤΑΡΑ!!!