Βίδες με πέστο μαϊντανού

Βίδες με πέστο μαϊντανού συνταγή
Βίδες με πέστο μαϊντανού
Προετοιμασία
5 λεπτά
Εκτέλεση
10 λεπτά
Συνολικός χρόνος
15 λεπτά
 
Συνταγή για μακαρόνια βίδες με πέστο μαϊντανού. Αρωματική σάλτσα πέστο από μαϊντανό, χωρίς τυρί, που δίνει αίσθηση φρεσκάδας στη μακαρονάδα μας.
Μερίδες: 5
Θερμίδες: 340 θερμίδες
Υλικά
  • 1 1/2 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλιτζ. καρυδόψιχα
  • 2 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 συσκευασία βίδες ζυμαρικά βρασμένα al dente
Εκτέλεση
  1. Στο μούλτι χτυπάμε τον μαϊντανό, την καρυδόψιχα, το φιστίκι Αιγίνης, το σκόρδο και μέχρι να πολτοποιηθούν. Σιγά σιγά, με τη ροή κλωστής, προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε τρεις δόσεις. Σε κάθε δόση χτυπάμε το μείγμα. Η σάλτσα πέστο είναι έτοιμη όταν σχηματιστεί ένα πηχτό μείγμα. Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο μπολ με το πέστο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε πιάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.