ΑρχικήΆρθραΦεστιβάλ Γαστρονομίας "Κερνάμε Κιλκίς"

Φεστιβάλ Γαστρονομίας “Κερνάμε Κιλκίς”

Τοπικά γαστρονομικά προϊόντα, γευσιγνωσίες, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις θα «δώσουν το παρών» από 2- 5 Οκτωβρίου στο Κιλκίς παρουσιάζοντας γεύσεις από όλη την Ελλάδα.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ γαστρονομίας «Κερνάμε Κιλκίς» θα φέρει πιο κοντά παραγωγούς, επιχειρηματίες και επισκέπτες-καταναλωτές με σκοπό να αναδείξει τον πλούτο της εγχώριας γαστρονομικής παραγωγής. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου του Κιλκίς που δίνει τη δυνατότητα σε τοπικές επιχειρήσεις και παραγωγούς να διευρύνουν το κοινό τους.

Στο φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία μέσα από εκδηλώσεις γευσιγνωσίας να δοκιμάσουν παραδοσιακά τοπικά εδέσματα, ενώ πλούσια θα είναι τα πολιτιστικά δρώμενα που θα δώσουν ξεχωριστή νότα σε ένα τριήμερο με άρωμα Ελλάδας. Σημειώνουμε ότι το φεστιβάλ είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί νωρίτερα αλλά πήρε μια χρονική μετάθεση 2 εβδομάδων λόγω τεχνικών κωλυμάτων.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από 2 έως 5 Οκτωβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Κιλκίς, τηλ. 23410-24580.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδαwww.ccikilkis.gr.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πολίτικη λαχανοσαλάτα

Πολίτικη λαχανοσαλάτα. Μια σαλάτα που θα συνοδεύσει κρεατικά, ψαρικά ή οποιοδήποτε γεύμα θέλετε!

Struffoli (ιταλικοί χριστουγεννιάτικοι λουκουμάδες)

Συνταγή για struffoli, δηλαδή ιταλικούς χριστουγεννιάτικους λουκουμάδες με σιρόπι μελιού! Τα struffoli για τους Ιταλούς είναι ό,τι για τους Έλληνες τα μελομακάρονα.

Χοιρινό ρόστο

Χοιρινό ρόστο από τον Τάσο Αντωνίου. Μια συνταγή για πλούσιο και ζουμερό χοιρινό στον φούρνο με αρωματικά λαχανικά και κρασί που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Περισσότερα άρθρα

Κάνουμε πικνίκ για την Πρωτομαγιά στην Αθήνα!

Πιάστε το Μάη με ένα ανοιξιάτικο πικνίκ! Bonus απίθανες συνταγές.

Καρπούζι: πώς το επιλέγουμε και απίθανες καλοκαιρινές συνταγές

Πώς επιλέγουμε τα σωστά καρπούζια και υπέροχες καλοκαιρινές συνταγές.

Ο απίστευτος λόγος που πρέπει να βάζεις τα μπαχαρικά στην κατάψυξη

Τα μπαχαρικά είναι ένας τρόπος να προσθέσεις γεύση στο φαγητό σου. Ήξερες όμως ότι είναι αγαπημένη τροφή και για ζιζάνια και άλλα έντομα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ