Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και σπαγγέτι. Συνταγή από τον Τάσο Αντωνίου εύκολη, γρήγορη και πάρα πολύ νόστιμη.
Εκτύπωση
Φανταστικά κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και σπαγγέτι
Κεφτεδάκια με πλούσια σάλτσα ντομάτας, μια αγαπημένη συνταγή για κεφτεδάκια με σάλτσα και μακαρόνια σαν αυτή της μαμάς.
Μερίδες 6
Θερμίδες 630θερμίδες
Υλικά
- 500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
6 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα
¼ φλιτζ. γάλα πλήρες
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
¼ φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
ξύσμα από μισό λεμόνι
1 μέτριο βιολογικό αυγό
λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
½ φλιτζ. λευκό κρασί ξηρό
800 γραμ. ντομάτα ψιλοκομμένη κονσέρβα
1 κ.σ ντοματοπολτό
1 κ.σ ζάχαρη
½ κ.σ ρίγανη
μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε λίγα – λίγα τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν (για περίπου 10 λεπτά). Αποσύρουμε τα κεφτεδάκια από το μάτι και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Για τη σάλτσα: Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και τον κύβο βοδινού MAGGI. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει, για περίπου 20 λεπτά. Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και κατόπιν τα σουρώνουμε. Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας, περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα κεφτεδάκια.
Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
τελεια!!