ΑρχικήΣυνταγέςΖυμαρικάΚεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και σπαγγέτι

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και σπαγγέτι

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και σπαγγέτι. Συνταγή από τον Τάσο Αντωνίου εύκολη, γρήγορη και πάρα πολύ νόστιμη.

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και σπαγγέτι Συνταγη
Εκτύπωση

Φανταστικά κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και σπαγγέτι

Κεφτεδάκια με πλούσια σάλτσα ντομάτας, μια αγαπημένη συνταγή για κεφτεδάκια με σάλτσα και μακαρόνια σαν αυτή της μαμάς.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και σπαγγέτι
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 40 λεπτά
Συνολικός χρόνος 50 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 630θερμίδες

Υλικά


  • 500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
    6 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα
    ¼ φλιτζ. γάλα πλήρες
    500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
    1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    ¼ φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    ξύσμα από μισό λεμόνι
    1 μέτριο βιολογικό αυγό
    λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2 κ.σ ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    Για τη σάλτσα:
    ½ φλιτζ. λευκό κρασί
    ξηρό
    800 γραμ. ντομάτα ψιλοκομμένη κονσέρβα
    1 κ.σ ντοματοπολτό
    1 κ.σ ζάχαρη
    ½ κ.σ ρίγανη
    μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε λίγα – λίγα τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν (για περίπου 10 λεπτά). Αποσύρουμε τα κεφτεδάκια από το μάτι και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Για τη σάλτσα: Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και τον κύβο βοδινού MAGGI. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει, για περίπου 20 λεπτά. Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και κατόπιν τα σουρώνουμε. Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας, περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα κεφτεδάκια.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Κοκκινιστό μοσχάρι μελωμένο

Μοσχάρι κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Τάσο Αντωνίου. Η καλύτερη συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό που κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα.

Τούρτα σοκολατίνα

Συνταγή για τούρτα σοκολατίνα με σάλτσα φράουλας!

Περισσότερα άρθρα

Ο απίστευτος λόγος που πρέπει να βάζεις τα μπαχαρικά στην κατάψυξη

Τα μπαχαρικά είναι ένας τρόπος να προσθέσεις γεύση στο φαγητό σου. Ήξερες όμως ότι είναι αγαπημένη τροφή και για ζιζάνια και άλλα έντομα;

5 πανέξυπνες χρήσεις για την τσιμπίδα της κουζίνας

Δείτε πέντε πρακτικές και έξυπνες χρήσεις για την τσιμπίδα της κουζίνας. Αυτά τα κόλπα θα σας λύσουν τα χέρια στην κουζίνα!

Tα 13 πιο χρήσιμα πράγματα που διδάσκουν στις σχολές μαγειρικής

Τα απόλυτα μυστικά που διδάσκουν στις σχολές μαγειρικής και μπορείτε να εφαρμόσετε στην κουζίνα του σπιτιού. Θα σας λύσουν τα χέρια!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ