Γλυκό του κουταλιού φράουλα

Γλυκό του κουταλιού φράουλα

Γλυκό του κουταλιού φράουλα.

Γλυκό του κουταλιού φράουλα
Εκτύπωση
5 from 1 vote

Γλυκό του κουταλιού φράουλα

Γλυκό του κουταλιού φράουλα από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα υπέροχο γλυκό του κουταλιού φράουλα που συνοδεύει τέλεια ένα cheesecake, τάρτες, παγωτό ή γιαούρτι. Φτιάξτε το και θα το λατρέψετε.
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο45 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Γλυκό του κουταλιού φράουλα
Servings: 10
Θερμίδες: 100 θερμίδες

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες ώριμες
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1/2 φλ. κονιάκ
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και τις κόβουμε στη μέση. Σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε μια στρώση με φράουλες. Ρίχνουμε από πάνω μια στρώση με ζάχαρη, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο μέχρι να βάλουμε όλη τη ποσότητα. Περιχύνουμε με το κονιάκ. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και τις αφήνουμε 10-12 ώρες στο ψυγείο να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά φωτιά μέχρι να πάρει βράση το μείγμα. Από αυτή τη στιγμή, αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και ξαφρίζουμε αν είναι αναγκαίο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως.
  • Αφού κρυώσει, σουρώνουμε τις φράουλες και ρίχνουμε το ζουμάκι τους σε ένα μεγάλο μπολ. Το ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει. Κατόπιν, ξαναρίχνουμε τις φράουλες και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 4-5 λεπτά ακόμη. Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε το γλυκό του κουταλιού φράουλα στο ψυγείο.
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.