Φτιάξτε σοκολατένια ρομποτάκια

Από τη Λίζα Μάτσα,

 

Αν μικρός σου άρεσε να παίζετε με τα Lego, τότε θα ξετρελαθείς με αυτά τα ρομποτάκια- που παρεπιπτόντως είναι και φουλ σοκολατένια. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι: Kit Kat, σοκολατένια M&M’s, μικρά σοκολατάκια (λίγο μεγαλύτερα από ένα M&M), δάκρυα σοκολάτας, Snick­ers και λίγη λιωμένη κουβερτούρα που θα χρησιμοποιηθεί σαν κόλλα. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και ξεκινάμε!

 

Βήμα 1ο

Λιώνουμε λίγη κουβερτούρα στον φούρνο μικροκυμάτων.

 

Βήμα 2ο

Ξεκινάμε από τα πόδια του ρομπότ. Χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα, βάζουμε μια σταγόνα κουβερτούρας πάνω στο μικρό σοκολατάκι και προσθέτουμς ένα κουφέτο M&M’s. Το αφήνουμε να κρυώσει και να σκληρύνει. Συνεχίζουμε προσθέτοντας μικρές σταγόνες λιωμένης κουβερτούρας και από πάνω τα M&M’s κουφέτα, μέχρι να σχηματιστεί μια στοίβα από τρία. Αφήστε τα να κρυώσουν και να σκληρύνουν τελείως. Με την ίδια λογική φτιάχνουμε και τα χέρια του ρομπότ. Κολλάμε μεταξύ τους 5 κουφέτα Μ&Μ’s, χωρίς να προσθέσουμε το μικρό σοκολατάκι στο τέλος.

 

Βήμα 3ο

Συνεχίζουμε με το κεφάλι. Κολλάμε με λιωμένη κουβερτούρα 4 M&M’s κουφέτα σε 3 στικς μιας σοκολάτας Kit-Kat. Τα δύο κουφέτα θα είναι τα μάτια του ρομπότ και τα άλλα δύο θα παριστάνουν τις “βίδες”. Προσθέτουμε ένα δάκρυ σοκολάτας στην κορυφή για κεραία.

 

Βήμα 4ο

Σχηματίζουμε το σώμα του ρομπότ κολλώντας δύο mini M&M’s κουφέτα και ένα σοκολατάκι σε σχήμα μισοφέγγαρου στο μπροστινό μέρος της σοκολάτας Snickers. 

 

Βήμα 5ο

Όταν όλα τα μέρη του ρομπότ είναι στεγνά και σταθερά, τα συνδέουμε τα μεταξύ τους με τη λιωμένη κουβερτούρα (αν έχει σταθεροποιηθεί, τη λιώνουμε ξανά). Αφήνουμε τα ρομπότ να κρυώσουν εντελώς πριν τα βάλουμε να σταθούν όρθια.

 

 

Εικόνες από το www.handmadecharlotte.com/diy-chocolate-robots/

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.