ΑρχικήΆρθραΠώς θα πετύχεις το τέλειο τσίζκεικ

Πώς θα πετύχεις το τέλειο τσίζκεικ

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Ελαφρύ και δροσερό, το τσίζκεικ (cheesecake) είναι από τα γλυκά που μπορούν να προσφέρουν την απόλυτη ικανοποίηση στον ουρανίσκο μας. Αν και το θεωρούμε ένα καθαρά αμερικάνικο ή αγγλοσαξονικό γλυκό, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουμε, αφού πρόσφατα αποδείχθηκε ότι το τσίζκεικ είναι υπόθεση αρχαιοελληνική. Κι αφού, λοιπόν, είμαστε απόγονοι των δημιουργών του πρώτου τσίζκεικ που φτιάχτηκε ποτέ, θα πρέπει να το τιμάμε δεόντως και φυσικά να φτιάχνουμε το καλύτερο. Εμείς μοιραζόμαστε μαζί μας μικρά μυστικά και σας λέμε τι πρέπει να κάνετε για να μη σας χαλάσει ποτέ η συνταγή.

1. Το σωστό τυρί κρέμα

Αυτό που χαρακτηρίζει το τσίζκεικ είναι η πλούσια κρεμώδης υφή και γεύση του. Εκτός από το τυρί κρέμα που σχεδόν πάντα είναι απαραίτητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από ανθότυρο, ανάλατη μυζήθρα ή και κατσικίσιο τυρί για να φτιάξετε αλμυρό τσίζκεικ.

2. Μόνο το τυρί κρέμα δεν είναι αρκετό

Για μια πλούσια, και λαχταριστή γεύση, το τυρί κρέμα δεν είναι αρκετό. Για πιο αφράτο αποτέλεσμα, προσθέστε στη γέμιση αυγά και κρέμα γάλακτος. Αν προτιμάτε τις ξινές γεύσεις, προσθέστε sour cream. Για νόστιμο αλμυρό τσίζκεικ, προσθέσετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο τυρί, όπως τσένταρ.

3. Προσθέστε αλεύρι στη βάση μπισκότου

Το μυστικό για να μην σας σπάσει η βάση του cheesecake είναι να προσθέσετε στο μείγμα μπισκότων και βουτύρου λίγο αλεύρι. Το αλεύρι βοηθά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια σταθερή βάση, χωρίς να μεταβληθεί η γεύση των μπισκότων. Έτσι θα κόψετε το τσίζκεικ εύκολα, χωρίς να γίνει κομμάτια η βάση μπισκότου.

4. Θερμοκρασία δωματίου

Για να ομογενοποιηθούν και να δουλευτούν σωστά τα υλικά, πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου. Πολύ σημαντικό  είναι επίσης και το να μην χτύπησετε υπερβολικά τα υλικά στο μίξερ, ώστε να αποκτήσει το τσίζκεικ ενιαία και ανάλαφρη υφή.

5. Το σωστο σκεύος

Εκτός από τα σωστά υλικά, πρέπει να εξοπλιστείτε και με το σωστο σκεύος. Το στρογγυλό ταψί με αποσπώμενη βάση είναι το ιδανικό σκεύος για να ψήσετε το τσίζκεικ, αφού μπορείτε να το βγάλετε από το ταψί χωρίς να σπάσει.

6. Ψήσιμο

Για να ψήσετε σωστά το τσίζκεικ χωρίς να σπάσει η βάση του, βάλτε ένα ταψάκι με νερό στην κάτω επιφάνεια του φούρνου σας. Κατόπιν τοποθετήστε το ταψί με το cheesecake στη σχάρα ακριβώς πάνω από το ταψάκι με το νερό. Οι υδρατμοί θα εμποδίσουν τη βάση να ξεραθεί και στο τέλος να σπάσει. Και φυσικά, όσο το τσίζκεικ θα ψήνεται, μην ανοίγετε τον φούρνο και μην αλλάζετε τη θερμοκρασία ψησίματος.

7. Στο ψυγείο

Πρέπει να αφήσετε το τσίζκεικ να παγώσει για περισσότερες από τρεις ώρες, ώστε να αποκτήσει αυτή την πλούσια και βελούδινη υφή για την οποία φημίζεται.

Για να εξασκηθείτε, το Μαμα Πεινάω σας προτείνει την καλύτερη συνταγή για τσίζκεικ με φράουλα, ένα τσίζκεικ γεμάτο χρώματα που θα ξετρελάνει τα μικρά παιδιά και δυο υπέροχα αλμυρά τσίζκεικ: συνταγή για ελληνικό τζισκεικ με ανθότυρο και αυτή τη συνταγή για τσιζκεικ με τυρί κρέμα, τσένταρ και ντοματίνια τσέρι.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοτόπουλο α λα κρεμ

Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Τάσο Αντωνίου. Ζουμερό και πεντανόστιμο κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος, ένα πλούσιο πιάτο για τον χειμώνα, που θα συνοδεύσετε με ρύζι και θα το λατρέψετε.

Κουλουράκια με ταχίνι και κανέλα

Κουλουράκια με ταχίνι και κανέλα από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτά τα νηστίσιμα κουλουράκια έχουν υπέροχη γεύση, είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά χάρη στο ταχίνι και έχουν υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού.

Μπριάμ

Μπριάμ συνταγή υπέροχη από τον Τάσο Αντωνίου! Εύκολο, γρήγορο, γευστικό μπριάμ ή αλλιώς λαχανικά στον φούρνο. Το μπριαμ τρώγεται καλύτερα την επόμενη μέρα!

Περισσότερα άρθρα

7 μοναδικά σχέδια για τσουρέκια

Υπέροχα σχήματα και σχέδια για να φτιάξεις πρωτότυπα πασχαλινά τσουρέκια!

Η ιστορία πίσω από το τιραμισού

Η ιστορία πίσω από το τιραμισού, το πιο δημοφιλές ιταλικό γλυκό με μπισκότα, βελούδινγ κρέμα και άρωμα εσπρέσο.

8 χρήσεις του καφέ που σίγουρα δεν γνωρίζατε

Αποκαλύπτουμε κάποιες χρήσεις του καφέ που μας λύνουν τα χέρια στην καθημερινότητα και που σίγουρα δεν είχατε φανταστεί!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ