Λαζάνια με γαρίδες και εστραγκόν, μια συνταγή εύκολη και πολύ νόστιμη. Αξίζει να τη δοκιμάσετε σήμερα.

Λαζάνια με γαρίδες, εστραγκόν και σάλτσα ντομάτας
Μερίδες 4
Θερμίδες 356θερμίδες
Υλικά
- 1 συσκευασία λαζάνια MISKO
- 20 γαρίδες καθαρισμένες
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο μια ολόκληρη, μια ψιλοκομμένη
- 2 κρεμμύδια το ένα ψιλοκομμένο και το δεύτερο κομμένο στα 4
- 2 κ.σ. εστραγκόν αποξηραμένο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τις γαρίδες. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, την ολόκληρη σκελίδα σκόρδο, το εστραγκόν και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά επιπλέον ανακατεύοντας.
- Βράζουμε al dente τα λαζάνια MISKO ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα: ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη δεύτερη σκελίδα σκόρδο για 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με το ούζο και, αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, ρίχνουμε την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει. Περίπου 3 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στη σάλτσα τις γαρίδες με τα μυρσωδικά να βράσουν μαζί για ελάχιστα λεπτά.
- Στραγγίζουμε τα λαζάνια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τις γαρίδες. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη γαριδομακαρονάδα σε πιάτα.
Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!
Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!
Φοβερη συνταγη μπραβο λεμε