ΑρχικήΆρθραΤα μυστικά για τέλειο μοσχαράκι στιφάδο

Τα μυστικά για τέλειο μοσχαράκι στιφάδο

Από την Άννα Ευθυμίου,

Το στιφάδο είναι ένα κατεξοχήν αγαπημένο μαγειρευτό φαγητό που θυμίζει μαμά. Γιατί είναι τόσο κλασικό και λατρεμένο από όλους; Φυσικά, επειδή είναι πλούσιο σε υφές, γεμάτο γεύση και έχει την ιδιότητα να σε ζεσταίνει τις κρύες μέρες του χειμώνα. Τι μπορεί να πάει στραβά; Για να μην σου τύχει… αραιή σάλτσα, σκληρό κρέας ή λιωμένα λαχανικά, ακολουθήστε τις οδηγίες του Μαμα Πειναω.

Το σωστό κρέας για στιφάδο

Το κλασικό στιφάδο με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελλήνων είναι το μοσχαράκι. Επιλέξτε μοσχαράκι γάλακτος και ζητήστε κομμάτια όπως χτένι σπάλας, ελιά, κότσι ή ακόμα και λαιμός. Σε κάθε περίπτωση, ζητήστε τη γνώμη του κρεοπώλη σας και δείτε ποιο κομμάτι σας προτείνει για το στιφάδο σας.

Το σωστό σοτάρισμα του κρέατος

Χρησιμοποιήστε μια πλασοτέ κατσαρόλα και ζεστάνετε το ελαιόλαδο. Το κρέας σας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και φυσικά πριν το βάλετε στην κατσαρόλα φροντίστε να καίει πολύ καλά το λάδι. Σοτάρετε λίγα λίγα τα κομμάτια κρέατος, έτσι ώστε να μην γεμίσετε υπερβολικά το σκεύος. Μια κατσαρόλα γεμάτη κρέας σημαίνει ότι δεν θα σοταριστεί, αντίθετα θα βράσει και θα σκληρύνει.

Προσοχή στα μυρωδικά

Το ελληνικό μοσχαράκι στιφάδο θέλει απαραίτητα δεντρολίβανο. Ωστόσο, πειραματιστείτε και με άλλα μυρωδικά όπως θυμάρι, χωρίς να το παρακάνετε και υπερκαλύψετε τη γεύση του κρέατος.

Τα κρεμμύδια κάνουν τη διαφορά

Προτιμήστε τα μικρά κρεμμύδια για στιφάδο και φροντίστε να μην τα τσιγαρίσετε, αλλά να τα αφήσετε να μελώσουν σε μέτρια φωτιά. Όταν σιγοβράσετε όλα τα υλικά μαζί, τα κρεμμυδάκια θα γλασάρουν και θα δώσουν την πιο υπέροχη κρεμώδη σάλτσα στο στιφάδο σας.

Λαχανικά που ταιριάζουν πολύ στο μοσχαράκι στιφάδο

Οι περισσότερες μαγείρισσες βάζουν στο στιφάδο τους ό,τι λαχανικά έχουν στο ψυγείο τους. Εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε καρότα, πατάτες, σκόρδο αλλά και σέλερι. Προσθέστε τα μισά λαχανικά όταν το κρέας έχει σοταριστεί και τα υπόλοιπα 20-30 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος, έτσι ώστε να παραμείνουν σχετικά τραγανά.

Τι να κάνετε αν η σάλτσα βγει αραιή

Το μυστικό σας όπλο είναι ο σπιτικός πουρές ή ο πουρές σε σκόνη, τον οποίο θα προσθέσετε αν δείτε ότι η σάλτσα για το στιφάδο βγαίνει αραιή. Έτσι θα πήξει και θα ετοιμάσετε το πιο νόστιμο μοσχαράκι στιφάδο.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πατάτες με αυγά στο τηγάνι

Πατάτες με αυγά στο τηγάνι, το απόλυτο comfort food! Ιδανική συνταγή για όσους αναζητούν ένα εύκολο και απόλυτα γευστικό μεζέ. Συνοδεύουμε με τριμμένη φέτα για ακόμη πιο λαχταριστό αποτέλεσμα.

Vegan κέικ βανίλιας

Vegan κέικ βανίλια που θα λατρέψετε! Αυτό το κέικ δεν έχει αυγά ή βούτυρο αλλά είναι τόσο εύκολο και γευστικό που θα το φτιάχνετε συνεχώς!

Εύκολη τούρτα παγωτό στο πι και φι

Η πιο εύκολη τούρτα παγωτό που φτιάξατε ποτέ. Μια γλυκιά συνταγή που θα γίνει αγαπημένη σας!

Περισσότερα άρθρα

Τα φρέσκα της νηστείας

Πλήρης οδηγός για το πώς να επιλέξουμε τα καλύτερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά για τις νηστισιμες συνταγές μας.

4 λαχταριστές ιδέες για να αξιοποιήσετε τις ώριμες μπανάνες σας

Μην πετάτε τις ώριμες μπανάνες σας! Χρησιμοποιήστε τις για να χαρίσετε τη γλύκα και την κρεμώδη υφή τους σε αυτές τις συνταγές.

Να γιατί πρέπει να ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια

Ένας απλός αλλά πολύ σημαντικός λόγος που πρέπει να ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ