Μύδια σαγανάκι

Μύδια σαγανάκι

Χρόνος προετοιμασίας: 5 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 15 minutes

Μερίδες: 5

Υλικά


1 σακουλάκι μύδια καθαρισμένα φρέσκα
1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
Μερικές φέτες λεμόνι και λίγο ξύσμα
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
Λίγο χυμό λεμόνι
Λίγη μουστάρδα
Φέτα τριμμένη
Ρίγανη
Λίγη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει. Σοτάρουμε την ντομάτα, τις πιπεριές, τις πιπερίτσες, τις φέτες και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Κατόπιν προσθέτουμε τα μύδια και τον χυμό λεμονιού. Αλατίζουμε κατά βούληση και σβήνουμε με το κρασί.

Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το νερό και τη μουστάρδα. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατεβάζουμε σε  χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την φέτα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να λιώσει η φέτα και να πήξει η σάλτσα, σαν χυλός. Σερβίρουμε το σαγανάκι αμέσως πασπαλίζοντας με ρίγανη και μαϊντανό. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον φέτα αφού σερβίρουμε το σαγανάκι.

https://www.mamapeinao.gr/mudia-saganaki/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.