ΑρχικήΣυνταγέςΜύδια σαγανάκι
Μύδια σαγανάκι συνταγή
Εκτύπωση

Μύδια σαγανάκι

Υπέροχη συνταγή για μύδια σαγανάκι. Η κρεμώδης σάλτσα με την φέτα και τη μουστάρδα δίνουν το πιο νόστιμο σαγανάκι θαλασσινών. Συνοδεύστε με λευκό κρασί.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Μύδια σαγανάκι
Προετοιμασία 5 λεπτά
Εκτέλεση 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 20 λεπτά
Μερίδες 5
Θερμίδες 365θερμίδες

Υλικά

  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα ώριμη κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • καυτερή πιπεριά προαιρετικά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • φέτες ξύσμα και χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 250 γρ. μύδια καθαρισμένα φρέσκα
  • 1/4 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 1/2 κ.γλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζ. νερό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • λίγη ρίγανη για το σερβίρισμα
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει. Σοτάρουμε την ντομάτα, τις πιπεριές, τις πιπερίτσες, τις φέτες και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Κατόπιν προσθέτουμε τα μύδια και τον χυμό λεμονιού. Αλατίζουμε κατά βούληση και σβήνουμε με το κρασί.
  • Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το νερό και τη μουστάρδα. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την φέτα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να λιώσει η φέτα και να πήξει η σάλτσα, σαν χυλός. Σερβίρουμε το σαγανάκι αμέσως πασπαλίζοντας με ρίγανη και μαϊντανό. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον φέτα αφού σερβίρουμε το σαγανάκι.

Συνταγή για πετυχημένο κλασσικό κέικ

Και Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Cookies με πραλίνα φουντουκιού

Μπισκότα με πραλίνα φουντουκιού από τον Τάσο Αντωνίου. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά και με μόλις τρια υλικά θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα και μαλακά μπισκότα cookies με πραλίνα φουντουκιού!

Κορμός σοκολάτας με φράουλες

Κορμός με σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε τον δικό σας κορμό με το αφράτο παντεσπάνι και πλούσια γέμιση με σαντιγί και μαρμελάδα φράουλα!

Πίτσα με τέσσερα τυριά

Συνταγή για πίτσα με τέσσερα τυριά.

Περισσότερα άρθρα

10 μυστικά για τέλεια λαδερά!

Μάθετε τα μυστικά και τις καλύτερες συνταγές για λαδερά σαν της μαμάς!

5 πανέξυπνες χρήσεις για την τσιμπίδα της κουζίνας

Δείτε πέντε πρακτικές και έξυπνες χρήσεις για την τσιμπίδα της κουζίνας. Αυτά τα κόλπα θα σας λύσουν τα χέρια στην κουζίνα!

5 λάθη που κάνετε με το αντικολλητικό τηγάνι

Χρησιμοποιείτε συχνά αντικολλητικά τηγάνια; Δείτε ποια είναι τα 5 λάθη που κάνετε με το αντικολλητικό τηγάνι σας.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ