ΑρχικήΆρθρα5 τρόποι να τρως λιγότερη ζάχαρη

5 τρόποι να τρως λιγότερη ζάχαρη

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν πως η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης από τον οργανισμό αυξάνει τον κίνδυνο των καρδιακών νοσημάτων κατά 20%, μπλοκάρει το μεταβολισμό, επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου αρνητικά και μπορεί να προκαλέσει ακόμη και διαβήτη. Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να ελαττώσεις τη ζάχαρη που κρύβεται στις τροφές που καταναλώνεις καθημερινά και επιπλέον, θα σε προστατέψουν από μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας. 

  • Ελάττωσε τα ανθρακούχα ποτά: Δε φαντάζεσαι από πόση μεγάλη ποσότητα ζάχαρης θα γλυτώσεις αν αποβάλλεις από το διαιτολόγιό σου τα ανθρακούχα ποτά, τους τυποποιημένους χυμούς και το συσκευασμένο τσάι. Αντί αυτών, θα μπορούσες να δώσεις γεύση στο νερό σου με μια φέτα λεμόνι, λάιμ και λίγη φρέσκια μέντα ή δυόσμο.
  • Δώσε γλυκιά γεύση στις αγαπημένες σου τροφές μόνος: Για παράδειγμα, επέλεξε το γιαούρτι σου χωρίς φρούτα και πρόσθεσε μια κουταλιά μέλι. 
  • Αντικατάστησε τα γλυκά με τα φρούτα: Τα φρούτα μπορούν να καλύψουν την ανάγκη σου για γλυκό ανά πάσα στιγμή. Αν σκεφτείς πως μια κουταλιά μαρμελάδα φράουλα αποδίδει 50 θερμίδες, ενώ μια κούπα φρέσκιες φράουλες λιγότερο από 25 θερμίδες, αξίζει τον κόπο να τα προτιμήσεις.
  • Διάβασε τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζεις: Εντόπισε την ύπουλη ζάχαρη που κρύβεται σε φαινομενικά “αθώες” τροφές, όπως η κέτσαπ, το dressing για σαλάτα, οι κονσερβοποιημένες σούπες, τα κράκερ, το γιαούρτι, η σάλτσα για μακαρόνια, το ψωμί, το μούσλι και οι μπάρες δημητριακών. Αν εντοπίσεις σε μια ετικέτα τις ύποπτες λέξεις (γλυκαντικό σιρόπι, ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, φρουκτόζη, μελάσα ), απόρριψε το προιόν. 
  • Φάε ένα γλυκό 1-2 φορές την εβδομάδα: Μια ζωή χωρίς καθόλου ζάχαρη ή πεντανόστιμα μπισκότα φαντάζει πολύ γκρίζα. Αν προγραμματίσεις ποια μέρα θα καταναλώσεις μια γλυκιά λιχουδιά, έχεις λιγότερες πιθανότητες να ξεφύγεις και περισσότερες να παραμείνεις αδύνατος για μια ζωή! 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Ρύζι με λουκάνικο στο τηγάνι

Ρύζι με λουκάνικο από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα υπέροχο και χορταστικό πιάτο με χυλωμένο ρύζι και λουκάνικο, ιδανικό για τον χειμώνα, που θα σερβίρετε σαν κυρίως ή ως ορεκτικό σε οικογενειακό τραπέζι.

Φινανσιέ (υγρά μάφινς) με βανίλιες

Τα φινανσιέ είναι γαλλικά μικρά κεκάκια σαν μάφινς αλλά πιο ζουμερά. Με τα πρώτα φρούτα της εποχής θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά γλυκά!

Περισσότερα άρθρα

Το απίστευτο υλικό που λείπει από τον καφέ σου

Καφές με βούτυρο, η νέα μόδα που υπόσχεται καλύτερη γεύση, μεγαλύτερη απορρόφηση της καφεΐνης και θαύματα στην απώλεια βάρους!

Το μυστικό υλικό για τέλεια αφράτη φανουρόπιτα

Η τέλεια φανουρόπιτα χρειάζεται αυτό το υλικό για να γίνει φουσκωτή, αφράτη και απόλυτα ζουμερή!

Οι 5 καλύτεροι κρύοι καφέδες που πρέπει να δοκιμάσεις!

Οι καλύτεροι κρύοι καφέδες και πώς μπορείς να τους απολαύσεις στο σπίτι με αυτές τις μοναδικές συνταγές για κρύο καφέ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ