ΑρχικήΆρθραΜυστικά για άπαιχτα μακαρόνια φούρνου

Μυστικά για άπαιχτα μακαρόνια φούρνου

Μυστικά για άπαιχτα μακαρόνια φούρνου.

Και σε ποιον δεν αρέσουν τα μακαρόνια; Το Μαμα Πειναω αποδεικνύει έμπρακτα  την προτίμησή του στα ζυμαρικά,  μιας και σας έχουμε προτείνει απίστευτες συνταγές για μακαρονάδες, συνταγές για δροσερές καλοκαιρινές μακαρονάδες και μυστικά για να πετυχαίνετε πάντα τη μακαρονάδα. Τώρα σας δίνουμε μικρά και απλά μυστικά για να φτιάξετε τα καλύτερα ζυμαρικά φούρνου ή ογκρατέν (au gratin) όπως λέγονται στα γαλλικά.

1. Το σωστό ζυμαρικό

Το πρώτο βήμα για την επιτυχημένη μακαρονάδα φούρνου είναι να διαλέξουμε το κατάλληλο ζυμαρικό, αυτό που θα μπορέσει να ενωθεί καλύτερα με τα υπόλοιπα υλικά και το κυριότερο να συγκρατήσει τη σάλτσα και το τυρί. Τα ιδανικά ζυμαρικά για μακαρόνια ογκρατέν ριγκατόνι, πένες, βίδες ή κοχύλια.

Δες ακόμα τη συνταγή για άψογο σουφλέ με μακαρόνια σε βίντεο:

2. Σωστό βράσιμο

Το επόμενο βήμα είναι να βράσουμε σωστά το ζυμαρικό που έχουμε επιλέξει  Επειδή θα το βάλουμε στον φούρνο για αρκετή ώρα, θα πρέπει να το βράσουμε περίπου 5 λεπτά, δηλαδή λιγότερο από τον χρόνο βρασίματος που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία. Μην ξεχνάτε ότι η σάλτσα και τα τυριά βγάζουν τα υγρά τους όσο μαγειρεύονται με αποτέλεσμα τα μακαρόνια να μαλακώνουν ακόμα περισσότερο.

Διάβασε ακόμα:

9 tips για να φτιάξεις την τέλεια σάλτσα για μακαρονάδα

3. Τι σάλτσα θα επιλέξουμε

Για να φτιάξουμε συγκλονιστική μακαρονάδα φούρνου, ένα βασικό μυστικό υλικό είναι η καλή σάλτσα. Εμείς τολμήσαμε να συνδυάσουμε μια κόκκινη σάλτσα ντομάτας με μπεσαμέλ στην οποία είχαμε προσθέσει μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό, αφού η μπεσαμέλ με τα τυριά  έδεσε μοναδικά με τη σάλτσα και, το κυριότερο,  βοήθησε στο να μην στεγνώσει το πιάτο. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να δοκιμάσουμε τη σάλτσα πριν τη ρίξουμε στο ταψί με τα ζυμαρικά, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι την έχουμε πετύχει γευστικά.

Θέλεις και άλλα μυστικά για άπαιχτα μακαρόνια φούρνου;

4. Χρόνος μαγειρέματος

Σε μια μακαρονάδα φούρνου, το ζητούμενο είναι να μην στεγνώσει και ξεραθούν τα υλικά. Μόλις μπει στον φούρνο, πρέπει να ψηθεί για 15 ως 20 λεπτά, στους 180oC.  Αμέσως μετά, βάζουμε τον φούρνο στο γκριλ και ψήνουμε για 4 ακόμα λεπτά, ώστε να αποκτήσουν τα μακαρόνια ογκρατέν απίθανη χρυσαφένια κρούστα.

5. Πριν το σερβίρισμα

Μυστικά για άπαιχτα μακαρόνια φούρνου νούμερο 5. Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά περίπου πριν τα σερβίρουμε. Σε αυτό το διάστημα, η σάλτσα θα κρυώσει ελαφρώς, θα “κάτσει”  και θα ανακατευτεί καλύτερα με τα ζυμαρικά, δίνοντας τη πιο συγκλονιστική μακαρονάδα φούρνου.

Νιώθετε έτοιμοι να φτιάξετε την απόλυτη μακαρονάδα φούρνου; Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για μακαρόνια με μανιτάρια α λα κρεμ, αυτή τη συνταγή για ατομικά σουφλέ ζυμαρικών, αυτή τη συνταγή για σελινάκι σουφλέ, αυτή τη συνταγή για άπαιχτη μακαρονόπιτα αλλά και αυτή τη συνταγή για λαχταριστό σουφλέ με 3 τυριά!

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη

Φωτο: communitytable.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γαριδοπίλαφο

Γαριδοπίλαφο στο τηγάνι. Απολαυστικό ρύζι πιλάφι με γαρίδες και κουρκουμά για πλούσιο χρώμα και μοναδικό άρωμα.

Σπιτική Πίτσα

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτική πίτσα. Με αυτή τη ζύμη μπορείς να φτιάξεις όχι μόνο πίτσα σαν κυρίως πιάτο αλλά και γλυκιά πίτσα με σοκολάτα.

Σολομός με σπανάκι στο τηγάνι σε 15 λεπτά

Zουμερός σολομός στο τηγάνι, έτοιμος σε 15 λεπτά, με ζεστή σαλάτα σπανάκι, σόγια και σουσάμι. Μια υπέροχη υγιεινή συνταγή για σολομό από τον Τάσο Αντωνίου.

Περισσότερα άρθρα

Συνταγές για Σκορδαλιά: όχι μόνο για την 25η Μαρτίου!

Ιδέες για να απογειώσετε τη σκορδαλιά στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου και όχι μόνο!

10 μυστικά για τέλειο ρύζι στο σπίτι

Το ρύζι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τροφές στον κόσμο, και όχι άδικα. Δες ποια είναι τα μυστικά για να μαγειρέψεις το τέλειο ρύζι.

5 υπέροχα κέικ που μοσχοβολάνε μαμά!

Επιλέξαμε 5 αγαπημένες συνταγές για κέικ που θα γεμίσουν την κουζίνα άρωμα μαμάς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ