ΑρχικήΆρθραΜυστικά για άπαιχτα μακαρόνια φούρνου

Μυστικά για άπαιχτα μακαρόνια φούρνου

Μυστικά για άπαιχτα μακαρόνια φούρνου.

Και σε ποιον δεν αρέσουν τα μακαρόνια; Το Μαμα Πειναω αποδεικνύει έμπρακτα  την προτίμησή του στα ζυμαρικά,  μιας και σας έχουμε προτείνει απίστευτες συνταγές για μακαρονάδες, συνταγές για δροσερές καλοκαιρινές μακαρονάδες και μυστικά για να πετυχαίνετε πάντα τη μακαρονάδα. Τώρα σας δίνουμε μικρά και απλά μυστικά για να φτιάξετε τα καλύτερα ζυμαρικά φούρνου ή ογκρατέν (au gratin) όπως λέγονται στα γαλλικά.

1. Το σωστό ζυμαρικό

Το πρώτο βήμα για την επιτυχημένη μακαρονάδα φούρνου είναι να διαλέξουμε το κατάλληλο ζυμαρικό, αυτό που θα μπορέσει να ενωθεί καλύτερα με τα υπόλοιπα υλικά και το κυριότερο να συγκρατήσει τη σάλτσα και το τυρί. Τα ιδανικά ζυμαρικά για μακαρόνια ογκρατέν ριγκατόνι, πένες, βίδες ή κοχύλια.

Δες ακόμα τη συνταγή για άψογο σουφλέ με μακαρόνια σε βίντεο:

2. Σωστό βράσιμο

Το επόμενο βήμα είναι να βράσουμε σωστά το ζυμαρικό που έχουμε επιλέξει  Επειδή θα το βάλουμε στον φούρνο για αρκετή ώρα, θα πρέπει να το βράσουμε περίπου 5 λεπτά, δηλαδή λιγότερο από τον χρόνο βρασίματος που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία. Μην ξεχνάτε ότι η σάλτσα και τα τυριά βγάζουν τα υγρά τους όσο μαγειρεύονται με αποτέλεσμα τα μακαρόνια να μαλακώνουν ακόμα περισσότερο.

Διάβασε ακόμα:

9 tips για να φτιάξεις την τέλεια σάλτσα για μακαρονάδα

3. Τι σάλτσα θα επιλέξουμε

Για να φτιάξουμε συγκλονιστική μακαρονάδα φούρνου, ένα βασικό μυστικό υλικό είναι η καλή σάλτσα. Εμείς τολμήσαμε να συνδυάσουμε μια κόκκινη σάλτσα ντομάτας με μπεσαμέλ στην οποία είχαμε προσθέσει μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό, αφού η μπεσαμέλ με τα τυριά  έδεσε μοναδικά με τη σάλτσα και, το κυριότερο,  βοήθησε στο να μην στεγνώσει το πιάτο. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να δοκιμάσουμε τη σάλτσα πριν τη ρίξουμε στο ταψί με τα ζυμαρικά, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι την έχουμε πετύχει γευστικά.

Θέλεις και άλλα μυστικά για άπαιχτα μακαρόνια φούρνου;

4. Χρόνος μαγειρέματος

Σε μια μακαρονάδα φούρνου, το ζητούμενο είναι να μην στεγνώσει και ξεραθούν τα υλικά. Μόλις μπει στον φούρνο, πρέπει να ψηθεί για 15 ως 20 λεπτά, στους 180oC.  Αμέσως μετά, βάζουμε τον φούρνο στο γκριλ και ψήνουμε για 4 ακόμα λεπτά, ώστε να αποκτήσουν τα μακαρόνια ογκρατέν απίθανη χρυσαφένια κρούστα.

5. Πριν το σερβίρισμα

Μυστικά για άπαιχτα μακαρόνια φούρνου νούμερο 5. Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά περίπου πριν τα σερβίρουμε. Σε αυτό το διάστημα, η σάλτσα θα κρυώσει ελαφρώς, θα “κάτσει”  και θα ανακατευτεί καλύτερα με τα ζυμαρικά, δίνοντας τη πιο συγκλονιστική μακαρονάδα φούρνου.

Νιώθετε έτοιμοι να φτιάξετε την απόλυτη μακαρονάδα φούρνου; Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για μακαρόνια με μανιτάρια α λα κρεμ, αυτή τη συνταγή για ατομικά σουφλέ ζυμαρικών, αυτή τη συνταγή για σελινάκι σουφλέ, αυτή τη συνταγή για άπαιχτη μακαρονόπιτα αλλά και αυτή τη συνταγή για λαχταριστό σουφλέ με 3 τυριά!

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη

Φωτο: communitytable.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Φάβα παντρεμένη

Φάβα παραδοσιακή και γευστική. Φτιάξτε την πιο νόστιμη και αφράτη φάβα, εύκολα και γρήγορα, με αυτή τη δοκιμασμένη και αγαπημένη συνταγή.

Γρήγορο πασχαλινό τσουρέκι

Η πιο εύκολη συνταγή για πασχαλινά τσουρέκια. Με ελάχιστο ζύμωμα και έξυπνα μυστικά, το φετινό τσουρέκι θα γίνει αφράτο, φουσκωτό και πεντανόστιμο.

Χοιρινό ψαρονέφρι με γλυκοπατάτες και σως

Φτιάξτε ελαφρύ και τρυφερό φιλέτο χοιρινού με υπέροχη γλυκόξινη σως και λαχταριστό πουρέ γλυκοπατάτας. Ιδανικό για τις γιορτές και όχι μόνο!

Περισσότερα άρθρα

Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για να καταναλώσουμε κοτόπουλο με ασφάλεια;

Ακολουθήστε αυτόν τον αξιόπιστο οδηγό μαγειρικής για να απολαύσετε νόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο κάθε φορά.

Μπορώ να μαγειρέψω κατεψυγμένο κοτόπουλο χωρίς ξεπάγωμα;

Κι όμως, μπορούμε να μαγειρέψουμε κοτόπουλο χωρίς απόψυξη αλλά μόνο κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις.

9 υπέροχοι τρόποι να μαγειρέψεις με αγκινάρα σήμερα

Δες υπέροχες συνταγές με αγκινάρες και πρόσθεσε με νοστιμιά όλα τα οφέλη της για την υγεία στον οργανισμό σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ