ΑρχικήΆρθραΦθινοπωρινό μενού στο Galaxy Bar & Restaurant

Φθινοπωρινό μενού στο Galaxy Bar & Restaurant

Το φθινόπωρο, το Galaxy Bar & Restaurant στην κορυφή του Hilton μας υποδέχεται στον εσωτερικό, ζεστό του χώρο με την ίδια, εντυπωσιακή θέα στην Ακρόπολη, στο Λυκαβηττό και στους φωτισμένους δρόμους της Αθήνας.

Το νέο μενού που εμπνεύστηκαν ο Executive Chef του ξενοδοχείου Κώστας Αθανασίου και ο Chef του Galaxy Γιώργος Καπέρδας έχει έναν κοσμοπολίτικο, πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα. Στα ορεκτικά, προτείνεται μια ραφιναρισμένη εκδοχή του comfort food, όπως η κολοκυθόσουπα βελουτέ με φθινοπωρινή τρούφα και παστέλι και η κρέμα πατάτας και πράσου με γαρίδες, αυγά ορτυκιού και χαβιάρι.

Το μοσχαρίσιο ταρτάρ συνοδεύεται με κρέμα καπνιστού αυγού, πατέ μανιταριών και κράκερ πιπεριάς τσίλι, ενώ το φίνο ταρτάρ ψαριού κρύβει μέσα του κανταΐφι και σερβίρεται με κρέμα πορτοκάλι και μους γιαουρτιού.

Από το μενού δεν λείπουν οι υγιεινές επιλογές, όπως η σαλάτα με μπρόκολο, φύλλα αμάρανθου, νεροκάρδαμο και vegan μαγιονέζα με τρούφα ή η σαλάτα με παντζάρια, κέιλ, ρόδι και ντρέσινγκ ταχίνι.

Το κυρίως μενού προσφέρει ενδιαφέρουσες χορτοφαγικές επιλογές, όπως την ποικιλία ψητών κουνουπιδιών με κρέμα παντζαριού και φυστικοβούτυρο ή το μπριάμ λαχανικών με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας και ντρέσινγκ από πιπεριά Φλωρίνης. Στα κρεατικά, ξεχωρίζουν το ελάφι φιλέτο με τερίνα σελινόριζας και σος ελληνικού καφέ και η αρνίσια πικάνια με τραγανά γλυκάδια και πουρέ καρότου.

Το ψάρι ημέρας σερβίρεται με χόρτα και σάλτσα αυγολέμονο ενώ το μενού διαθέτει και ροφό στιφάδο με κρεμμυδάκια, πουρέ πατάτας και τσιπς από φύκι. Όσο για το sushi στο Galaxy, αποτελεί διαχρονικά εξαιρετική επιλογή για ορεκτικό ή κυρίως γεύμα. Ανακαλύψτε τις νέες γεύσεις, όπως το Sea Bass Ceviche Roll με λαβράκι και πιπεριά τσίλι ή το Scallop Tobiko Roll με χτένι και λάιμ.

Ο γλυκός επίλογος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων tarte tatin μήλου με αλμυρή καραμέλα και crémeux μαύρης σοκολάτας με μαύρα κεράσια. Ολοκληρώστε το δείπνο σας μ’ ένα από τα ευφάνταστα cocktail του Galaxy Bar (τηλ: 210 7281402).

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μπουγάτσα σε ρολάκια

Μπουγάτσα σε ρολάκια από τον Τάσο Αντωνίου. Τραγανό, βουτυρένιο φύλλο και μοσχομυριστή, αφράτη κρέμα που θα λατρέψουν όλοι.

Τζατζίκι

Τζατζίκι από τον Τάσο Αντωνίου. Η κλασική συνταγή για τζατζίκι, το αγαπημένο μας παραδοσιακό ορεκτικό που συνοδεύει το κρέας και το σουβλάκι!

Σαλάτα με κοτόπουλο, αβοκάντο και εύκολη βινεγκρέτ

Σαλάτα με κοτόπουλο, αβοκάντο και εύκολη βινεγκρέτ. Χορταστική, θρεπτική σαλάτα που θυμίζει σαλάτα του Καίσαρα αλλά σε πιο γκράντε εκδοχή!

Περισσότερα άρθρα

4 λαχταριστές ιδέες για να αξιοποιήσετε τις ώριμες μπανάνες σας

Μην πετάτε τις ώριμες μπανάνες σας! Χρησιμοποιήστε τις για να χαρίσετε τη γλύκα και την κρεμώδη υφή τους σε αυτές τις συνταγές.

Τρια υλικά για να πετύχεις τον τέλειο πουρέ πατάτας

Τέλειος πουρές πατάτας, μεταξένιος και βελούδινος χάρη σε αυτά τα 3 υλικά έκπληξη!

Το μενού της Τσικνοπέμπτης

Η Τσικνοπέμπτη είναι η μέρα που τιμούμε δεόντως κρεατικά, λουκάνικα και νόστιμους μεζέδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ