ΑρχικήΆρθραΑκουαφάμπα: το vegan superfood & υποκάταστατο αυγών, φτιάχνεται από ρεβύθια!

Ακουαφάμπα: το vegan superfood & υποκάταστατο αυγών, φτιάχνεται από ρεβύθια!

Ακουαφάμπα: το vegan superfood.

Η νέα μόδα στα superfoods ακούει στο όνομα “ακουαφάμπα” (aquafaba) και έχει γίνει ήδη ανάρπαστο στην κοινότητα των vegans! Το ακουαφάμπα δεν είναι άλλο από το σουρωμένο νερό στο οποίο έχουν βράσει τα ρεβίθια.

Το άμυλο που περιέχει το aquafaba βοηθά πολύ στους αφρούς και τις κρέμες ενώ το πλεονέκτημα του σε σχέση με το αυγό είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις θερμοκρασίες χωρίς να μεταβληθούν τα χαρακτηριστικά του.

Το όνομά aquafaba προέρχεται από τη λεξη aqua που σημαίνει νερό και τη λέξη faba που σημαίνει φασόλι. Ο γενικός κανόνας είναι να χρησιμοποιήσεις 1 κουταλιά της σούπας ανά κρόκο αυγού, 2 κουταλιές της σούπας ανά ασπράδι αυγού, και 3 κουταλιές της σούπας ανά ολόκληρο αυγό.

Τι είναι το aquafaba
To aquafaba είναι ιδανικό υποκατάστατο του αυγού για μαρέγκες, κέικ, μαγιονέζα και άλλες μαγειρικές παρασκευές

Η ανακάλυψη φυσικά και ήταν τυχαία. Ο Γάλλος Joël Roessel, αναζητώντας έναν φυτικό σταθεροποιητή για να φτιάξει αφρό, ανακάλυψε πως το ζουμί που περίσσευε στην κονσέρβα από τα συσκευασμένα φασόλια έδινε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τι μπορείς να φτιάξεις με aquafaba

Μαρέγκες

Μπισκότα

Μακαρόν 

Μους σοκολάτα 

Brownies 

Μαγιονέζα 

Πάβλοβα 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ρεβιθοφασολάδα

Ρεβιθοφασολάδα με πατάτες και ντομάτα. Αναμείξτε τα δυο αυτά όσπρια και θα εκπλαγείτε από τη γεύση και τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν στον οργανισμό σας!

Χταπόδι σαλάτα

Συνταγή για παραδοσιακό χταποδάκι σαλάτα.

Φακές με χωριάτικο λουκάνικο

Δοκιμασμένη συνταγή για φακές με λουκάνικο. Ένα πιάτο πεντανόστιμο που αποκτά πλούσια γεύση χάρη στο χωριάτικο λουκάνικο.

Περισσότερα άρθρα

Αρωματικό βούτυρο, το υλικό που απογειώνει τα γιορτινά πιάτα

Αρωματικό βούτυρο με φρέσκα μυρωδικά, μπαχαρικά και αρωματικά. Φτιάξτε τώρα το πιο αρωματικό βούτυρο που θα απογειώσει το γιορτινό τραπέζι!

Κάνουμε πικνίκ για την Πρωτομαγιά στην Αθήνα!

Πιάστε το Μάη με ένα ανοιξιάτικο πικνίκ! Bonus απίθανες συνταγές.

Μαντεμένια σκεύη: 7 καλοί λόγοι να τα επιλέξετε

Μαντεμένια σκεύη ή συμβατικά σκεύη; Σας δίνουμε 7 καλούς λόγους να μαγειρεύετε στο εξής με μαντεμένια σκεύη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ