ΑρχικήΣυνταγέςΚοτόπουλοΓαλοπούλα με γλάσο
Εκτύπωση

Γαλοπούλα με γλάσο

Γαλοπούλα με γλάσο. Αγαπημενο πιάτο για ολη την οικογενεια.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Γαλοπούλα με γλάσο
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 3 ώρες
Συνολικός χρόνος 3 ώρες 10 λεπτά
Μερίδες 10
Θερμίδες 453θερμίδες

Υλικά

  • 1 στήθος γαλοπούλας χωρίς κόκαλο και πέτσα περίπου 1 κιλό
  • 2 κ.γλ. μουστάρδα πικάντικη
  • 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • 1/4 κ.γλ. πιπέρι καγέν
  • 1 κ.γλ. ξερό σκόρδο προαιρετικά
  • Για το γλάσο:

  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

  • Ανάβουμε τα κάρβουνα και τα αφήνουμε να χωνέψει η φωτιά. (Τα τραβάμε στη μία μεριά του BBQ. Η άλλη πλευρά θα είναι κενή από κάρβουνα).
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά: τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο.
  • Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά: ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, καγέν, σκόρδο.
  • Αλείφουμε με τα χέρια το μείγμα μουστάρδας και λαδιού σε όλο το στήθος καλά. Πασπαλίζουμε τα στερεά υλικά σε όλη την επιφάνεια της γαλοπούλας.
  • Ακουμπάμε τη γαλοπούλα στη σχάρα, στην πλευρά που είναι κενή από κάρβουνα. Θα σιγοψηθεί από τη ζέστη που έρχεται από το σημείο της εστίας για 2½ ώρες.
  • Λιώνουμε το βούτυρο με το μέλι και αφού περάσουν 2½ ώρες αλείφουμε τη γαλοπούλα με το μισό γλάσο. Ψήνουμε για 15΄ επιπλέον. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο γλάσο. Ψήνουμε για άλλα 15΄.
  • Μπήγουμε ένα μυτερό μαχαίρι στο πιο παχύ σημείο και αν το υγρό που βγαίνει είναι διάφανο τότε η γαλοπούλα έχει ψηθεί. Αν το BBQ έχει καπάκι, το μισοκλείνουμε. Αλλιώς σκεπάζουμε με αυτοσχέδιο καπάκι τη γαλοπούλα. Όταν ψηθεί την αφήνουμε σκεπασμένη για 20΄ να ανακτήσει τα υγρά της. Την κόβουμε σε λεπτές φέτεςκαι σερβίρουμε.
  • Tip: Αυτή η νοστιμότατη γαλοπούλα σερβίρεται κρύα καλύτερα, σε σάντουιτς με μαρούλι, ντομάτα και πατατοσαλάτα.

Δείτε επίσης: Συνταγή για πεντανόστιμη Πορτοκαλόπιτα

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου. Μάθετε πώς θα φτιάξετε εύκολα ένα από τα πλέον καλοκαιρινά φαγητά στην πιο λαχταριστή του εκδοχή!...

Μπριζολάκια με σάλτσα ρομέσκο

Συνταγή για χοιρινά μπριζολάκια με πάστα πιπεριάς (ρομέσκο).

Aρωματισμένο νερό

Συνταγή για αρωματισμένο νερό με πεπόνι, αγγούρι και λάιμ!

Περισσότερα άρθρα

Πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια;

Πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια ανάλογα με την ποικιλία τους;

10 εντυπωσιακά συνοδευτικά για το γιορτινό τραπέζι

Συνοδευτικά για το γιορτινό τραπέζι που συνδυάζονται αρμονικά με το μενού, εντυπωσιάζουν και αναδεικνύουν τα κυρίως πιάτα με τον καλύτερο τρόπο!

Ανακαλύψαμε το πρώτο vegan τσουρέκι της πόλης!

O Στέφανος Διαμαντόπουλος φτιάχνει στον Πειραιά το πιο νόστιμο και πρωτότυπο vegan τσουρέκι της πόλης. Εκτός αυτού, εδώ θα βρεις περίτεχνα σοκολατένια αυγά και μοναδικές τούρτες από ζαχαρόπαστα για κάθε περίσταση.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ