
Γαλοπούλα με γλάσο
Γαλοπούλα με γλάσο. Αγαπημενο πιάτο για ολη την οικογενεια.
Μερίδες 10
Θερμίδες 453θερμίδες
Υλικά
- 1 στήθος γαλοπούλας χωρίς κόκαλο και πέτσα περίπου 1 κιλό
- 2 κ.γλ. μουστάρδα πικάντικη
- 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1/2 κ.γλ. πιπέρι
- 1 κ.γλ. πάπρικα
- 1/4 κ.γλ. πιπέρι καγέν
- 1 κ.γλ. ξερό σκόρδο προαιρετικά
Για το γλάσο:
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 4 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
- Ανάβουμε τα κάρβουνα και τα αφήνουμε να χωνέψει η φωτιά. (Τα τραβάμε στη μία μεριά του BBQ. Η άλλη πλευρά θα είναι κενή από κάρβουνα).
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά: τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά: ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, καγέν, σκόρδο.
- Αλείφουμε με τα χέρια το μείγμα μουστάρδας και λαδιού σε όλο το στήθος καλά. Πασπαλίζουμε τα στερεά υλικά σε όλη την επιφάνεια της γαλοπούλας.
- Ακουμπάμε τη γαλοπούλα στη σχάρα, στην πλευρά που είναι κενή από κάρβουνα. Θα σιγοψηθεί από τη ζέστη που έρχεται από το σημείο της εστίας για 2½ ώρες.
- Λιώνουμε το βούτυρο με το μέλι και αφού περάσουν 2½ ώρες αλείφουμε τη γαλοπούλα με το μισό γλάσο. Ψήνουμε για 15΄ επιπλέον. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο γλάσο. Ψήνουμε για άλλα 15΄.
- Μπήγουμε ένα μυτερό μαχαίρι στο πιο παχύ σημείο και αν το υγρό που βγαίνει είναι διάφανο τότε η γαλοπούλα έχει ψηθεί. Αν το BBQ έχει καπάκι, το μισοκλείνουμε. Αλλιώς σκεπάζουμε με αυτοσχέδιο καπάκι τη γαλοπούλα. Όταν ψηθεί την αφήνουμε σκεπασμένη για 20΄ να ανακτήσει τα υγρά της. Την κόβουμε σε λεπτές φέτεςκαι σερβίρουμε.
- Tip: Αυτή η νοστιμότατη γαλοπούλα σερβίρεται κρύα καλύτερα, σε σάντουιτς με μαρούλι, ντομάτα και πατατοσαλάτα.
Δείτε επίσης: Συνταγή για πεντανόστιμη Πορτοκαλόπιτα
Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!
Ωραία γαλοπουλα μας αρεσει πολυ !