Γαλοπούλα με γλάσο

Γαλοπούλα με γλάσο

Servings: 6

Ingredients

  • 1 στήθος γαλοπούλας χωρίς κόκαλο και πέτσα περίπου 1 κιλό
  • 2 κ.γλ. μουστάρδα πικάντικη
  • 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • 1/4 κ.γλ. πιπέρι καγέν
  • 1 κ.γλ. ξερό σκόρδο προαιρετικά
  • Για το γλάσο:

  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. μέλι

Instructions

  • Ανάβουμε τα κάρβουνα και τα αφήνουμε να χωνέψει η φωτιά. (Τα τραβάμε στη μία μεριά του BBQ. Η άλλη πλευρά θα είναι κενή από κάρβουνα).
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά: τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο.
  • Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά: ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, καγέν, σκόρδο.
  • Αλείφουμε με τα χέρια το μείγμα μουστάρδας και λαδιού σε όλο το στήθος καλά. Πασπαλίζουμε τα στερεά υλικά σε όλη την επιφάνεια της γαλοπούλας.
  • Ακουμπάμε τη γαλοπούλα στη σχάρα, στην πλευρά που είναι κενή από κάρβουνα. Θα σιγοψηθεί από τη ζέστη που έρχεται από το σημείο της εστίας για 2½ ώρες.
  • Λιώνουμε το βούτυρο με το μέλι και αφού περάσουν 2½ ώρες αλείφουμε τη γαλοπούλα με το μισό γλάσο. Ψήνουμε για 15΄ επιπλέον. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο γλάσο. Ψήνουμε για άλλα 15΄.
  • Μπήγουμε ένα μυτερό μαχαίρι στο πιο παχύ σημείο και αν το υγρό που βγαίνει είναι διάφανο τότε η γαλοπούλα έχει ψηθεί. Αν το BBQ έχει καπάκι, το μισοκλείνουμε. Αλλιώς σκεπάζουμε με αυτοσχέδιο καπάκι τη γαλοπούλα. Όταν ψηθεί την αφήνουμε σκεπασμένη για 20΄ να ανακτήσει τα υγρά της. Την κόβουμε σε λεπτές φέτεςκαι σερβίρουμε.
  •  
  • Tip: Αυτή η νοστιμότατη γαλοπούλα σερβίρεται κρύα καλύτερα, σε σάντουιτς με μαρούλι, ντομάτα και πατατοσαλάτα.
  •  
  •  
  • μερίδες 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος 180 λεπτά
  •  
  • Πηγή: www.argiro.gr
Advertisement
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.