Πώς να ψήσετε τέλεια μπριζόλα Tomahawk

Print

Tέλεια μπριζόλα Tomahawk

Η ωραιότερη μπριζόλα Tomahawk με λαχταριστό, ζουμερό κρέας και καραμελωμένη κρούστα για όσους αγαπούν το καλό κρέας και το BBQ!
Course Κυρίως πιάτα
Cuisine Διεθνής
Keyword Μπριζόλα Tomahawk
Prep Time 15 λεπτά
ANAMONH 10 λεπτά
Total Time 15 λεπτά
Servings 4
Calories 250θερμίδες
Author Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 1 κιλό μοσχαρίσια μπριζόλα Tomahawk
  • θαλασσινό αλάτι
  • φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 5-6 κλωνάρια δεντρολίβανο

Instructions

  • Ετοιμάζουμε τη φωτιά στην ψησταριά και όσο πυρώνουν τα κάρβουνα, προετοιμάζουμε τη μπριζόλα Tomahawk.
  • H μπριζόλα πρέπει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσιμο. Στη συνέχεια την ακουμπάμε στον πάγκο εργασίας και την σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Ρίχνουμε θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Μεταφέρουμε τη μπριζόλα στην σχάρα και ψήνουμε για περίπου 6-7 λεπτά, αναλόγως πόσο παχιά ή λεπτή είναι η μπριζόλα. Στη συνέχεια γυρίζουμε τη μπριζόλα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για άλλα 6-7 λεπτά.
  • Λίγο πριν το τέλος του ψησίματος, αλείφουμε το κρέας με τα κλωνάρια δεντρολίβανο και το ελαιόλαδο. Ελέγχουμε τη μπριζόλα με ένα θερμόμετρο. Η μοσχαρίσια Tomahawk σερβίρεται ιδανικά medium όταν το θερμόμετρο στο εσωτερικό τηε δείξει μεταξύ 50-60οC.
  • Βγάζουμε τη μπριζόλα από τη ψησταριά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν τη σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με baby ρόκα και κόβουμε τη μπριζόλα κατά μήκος του κόκαλου και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες.

Video

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δείτε επίσης: Μους σοκολάτας 

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή