Κιμάς με μπριάμ λαχανικών

Κιμάς με μπριάμ λαχανικών

Ingredients

  • 4 τσακώνικες μελιτζάνες
  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 500 γραμμ. κιμάς πρόβειος ή μοσχαρίσιος μία φορά περασμένο στη μηχανή
  • αλάτι
  • πιπέρι

Instructions

  • Σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε τον κιμά με το σκόρδο ολόκληρο για 5΄-6΄. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τον κιμά να βράσει άλλο τόσο χρόνο.
  • Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε λωρίδες από τη φλούδα τους. Στη συνέχεια κόβουμε σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε σε ελαιόλαδο για 1΄.
  • Αφήνουμε τις μελιτζάνες στην άκρη και συμπληρώνουμε στο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά (για 3΄-4΄) και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τον κιμά, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10΄. Τέλος, ρίχνουμε το μαϊντανό.
  • Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά
  • Πηγή: www.argiro.gr
Advertisement
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.