Εκτύπωση
Κιμάς με μπριάμ λαχανικών
Θερμίδες 346θερμίδες
Υλικά
- 4 τσακώνικες μελιτζάνες
- λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 500 γραμμ. κιμάς πρόβειος ή μοσχαρίσιος μία φορά περασμένο στη μηχανή
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε τον κιμά με το σκόρδο ολόκληρο για 5΄-6΄. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τον κιμά να βράσει άλλο τόσο χρόνο.
- Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε λωρίδες από τη φλούδα τους. Στη συνέχεια κόβουμε σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε σε ελαιόλαδο για 1΄.
- Αφήνουμε τις μελιτζάνες στην άκρη και συμπληρώνουμε στο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά (για 3΄-4΄) και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τον κιμά, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10΄. Τέλος, ρίχνουμε το μαϊντανό.
Συνταγή για πετυχημένο κλασσικό κέικ
Και Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Πω πω απο την ημερα που εφτιαξα τη συνταγη εχω κολλησει.. ονειρο..