Γερμανία: πρωταθλήτρια κόσμου και στην κουζίνα;

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

 

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου έφθασε αισίως στο τέλος του. Μετά από αρκετές εκπλήξεις στα γήπεδα, η Γερμανία κατέκτησε το τρόπαιο κι είναι η βασίλισσα του ποδοσφαίρου μέχρι το επόμενο μουντιάλ που θα διεξαχθεί στο Κατάρ.  Εμείς, ως γνήσιοι λάτρεις του φαγητού, αποφασίσαμε να  δώσουμε τον δικό μας αγώνα και να διαπιστώσουμε αν η Γερμανία είναι πρωταθλήτρια και στην κουζίνα.

Είναι γνωστό σε όλους ότι η Γερμανία είναι ο επίγειος παράδεισος όλων εκείνων που λατρεύουν την μπίρα και τα λουκάνικα. Είναι, όμως, μόνο αυτό ή η γερμανική κουζίνα κρύβει κι άλλες εκπλήξεις; Εμείς βρήκαμε ορισμένα πιάτα που σκοράρουν στο γήπεδο της γεύσης.

 

Κäsespätzle

Εικόνα via austria.info/uk/austrian-cuisine/kaesespaetzle-1561136.html

Για όσους αγαπούν τα ζυμαρικά, το käsespätzle είναι το ιδανικό πιάτο. Παραδοσιακή συνταγή που συναντάται κυρίως  στις νότιες επαρχίες, τα spätzle ουσιαστικά είναι μακαρόνια που   παρασκευάζονται από λευκό αλεύρι και αυγά, ενώ όταν μαγειρεύονται σερβίρονται αμέσως μόλις βγουν από την κατσαρόλα και διανθίζονται  συνήθως με τυρί ή σοταρισμένα κρεμμύδια.  

 

Sauerbraten

Eικόνα via youtube.com/watch?v=tCYIRm-kHWE

Ως ένα από τα εθνικά πιάτα των Γερμανών, το sauerbraten είναι η απόδειξη πως ο λαός αυτός αγαπά το κρέας. Πρόκειται για ψητό κρέας κατσαρόλας, συνηθέστερα κρέας αλόγου ή χοιρινού,  που μαρινάρεται με κρασί, ξίδι, μπαχαρικά και βότανα. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι το αφήνουν να μαριναριστεί για περίπου δέκα μέρες. Σερβίρεται με μαγειρεμένο λάχανο και συνοδεύεται με μπίρα pilsner.

 

Eintopf

Εικόνα via lecker.de/rezepte/rezeptsammlungen/bildergalerie-1340382-artikelansicht/Eintopf-deftige-Suppen-mit-ganz-viel-drin.html

Το ιδανικό φαγητό για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Το όνομα του σημαίνει «μια κατσαρόλα» και κυρίως αναφέρεται στον τρόπο παρασκευής του. Ωστόσο, οι περισσότερες εκδοχές του περιέχουν ζωμό κρέατος,  λαχανικά, πατάτες,  όσπρια, κρέας, κυρίως κοτόπουλο, χοιρινό ή μοσχάρι, και κάποιες φορές ψάρι. Συνηθίζουν να το τρώνε αχνιστό αχνιστό.

 

Brezel

Εικόνα via badische-zeitung.de/wirtschaft-regional/baeckerei-armbruster-dynastie-mit-laugenbrezel-roboter–24279619.html

Πολύ αγαπημένο σε εμάς, το brezel είναι θα λέγαμε ένα είδος γερμανικού street food. Από αλεύρι, νερό, μαγιά κι ελαφρώς αλατισμένο, το brezel είναι ιδανικό ως σνακ αφού είναι εξαιρετικά γευστικό, ενώ μπορούμε να το συνοδεύσουμε με τυρί, κρύο κρέας και φυσικά με μπίρα

 

Schwarzwälder Kirschtorte

Εικόνα via lecker.de/rezepte/rezeptsammlungen/bildergalerie-1155138-artikelansicht/Schwarzwaelder-Kirschtorte.html

Και για το τέλος, σας έχουμε το πιο λαχταριστό και φημισμένο επιδόρπιο της χώρας του Ρήνου. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι από αυτή την τούρτα. Πρόκειται για μια τούρτα μπλακ φόρεστ με κεράσια που κύριο συστατικό της, που έδωσε και την ονομασία του στο συγκεκριμένο γλυκό, είναι ένα λικέρ από κεράσια, το Schwarzwälder Kirschwasser. Αν σας άνοιξε, όπως και σε μας, η όρεξη, Guten Appetit!

 

 

Κεντρική εικόνα via food.allwomenstalk.com/cuisines-of-the-world/7

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.