ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΓιαουρτόπιτα με σιρόπι

Γιαουρτόπιτα με σιρόπι

Γιαουρτόπιτα συνταγή
Εκτύπωση

Γιαουρτόπιτα με σιρόπι

Γιαουρτόπιτα σιροπιαστή από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε την πιο ιδιαίτερη συνταγή για αρωματική, αφράτη και εύκολη γιαουρτόπιτα με σιρόπι.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Γιαουρτόπιτα με σιρόπι
Προετοιμασία 35 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 35 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 368θερμίδες

Υλικά

  • 300 γρ. 1½ φλ. ζάχαρη
  • 200 γρ. 1 φλ. βούτυρο
  • 5 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδι
  • 350 γρ. 1½ φλ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 300 γρ. 3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 3 κ.γ. μπέικινκ πάουντερ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
  • 100 γρ.καβουρντισμένα λευκά αμύγδαλα

Για το σιρόπι


  • 220 ml νερό
  • 220 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Σε σταθερό μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τους κρόκους αυγών και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, τη βανίλια και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σε ξεχωριστό κάδο βάζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε στο σταθερό μίξερ σε μαρέγκα, για περίπου 10 λεπτά. Η μααρέγκα είναι έτοιμη όταν σχηματιστούν σκληρές κορυφές. Με μαρίζ ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα και ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι 25 εκ. και ψήνουμε για 1 ώρα.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:

  • Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά από την ώρα που θα πάρουν την πρώτη βράση. Ρίχνουμε το σιρόπι όπως είναι καυτό πάνω στη χλιαρή γιαουρτόπιτα. Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια αφού κρυώσει καλά.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ρεβιθοφασολάδα

Ρεβιθοφασολάδα με πατάτες και ντομάτα. Αναμείξτε τα δυο αυτά όσπρια και θα εκπλαγείτε από τη γεύση και τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν στον οργανισμό σας!

Μαρμελάδα βερύκοκο με τζίντζερ

Υπέροχο καλοκαιρινή μαρμελάδα βερίκοκο! Διαλέξτε ώριμα βερίκοκα ποικιλίας Διαμαντοπούλου για τη μαρμελάδα. Προσθέστε λίγο τζίντζερ για να αναδείξετε τα αρώματα και την πλούσια γεύση της μαρμελάδας.

Ντοματοκεφτέδες της τεμπέλας

Οι ντοματοκεφτέδες της Σαντορίνης είναι αξεπέραστος μεζές! Συνοδεύονται ιδανικά με σως γιαουρτιού, τηγανητές πατάτες και παγωμένη μπύρα.

Περισσότερα άρθρα

Το κόλπο για να ξεφλουδίσετε εύκολα τα αυγά σας

Η σωστή τεχνική για εύκολο ξεφλούδισμα αυγών.

Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για να καταναλώσουμε κοτόπουλο με ασφάλεια;

Ακολουθήστε αυτόν τον αξιόπιστο οδηγό μαγειρικής για να απολαύσετε νόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο κάθε φορά.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Περιμένω με ανυπομονησία τον μάντη Κάλχα να μου βρει συνταγή…μόνο φωτογραφίες..τίτλοι…σχόλια…και ουσία μηδέν

    • Εγώ πάλι λατρεύω αυτή τη συνταγή και κάθε είδους σιροπιαστό γλυκό…. Τάσο σε ευχαριστούμε που δημιουργείς και μας εμπνέεις καθημερινά…. Συνέχισε έτσι….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ