Μελιτζάνες στο φούρνο με ντομάτα και φέτα

Μελιτζάνες στο φούρνο με ντομάτα και φέτα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη καλοκαιρινή συνταγή με τα φρέσκα λαχανικά της εποχής στα καλύτερά τους. Ιδανική για το οικογενειακό τραπέζι.

Μελιτζάνες με ντομάτα και φέτα στο φούρνο
Print

Μελιτζάνες στο φούρνο με ντομάτα και φέτα

Μελιτζάνες στο φούρνο με ντομάτα και φέτα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη καλοκαιρινή συνταγή με τα φρέσκα λαχανικά της εποχής στα καλύτερά τους. Ιδανική για το οικογενειακό τραπέζι.
Course Κυρίως πιάτα
Cuisine Ελληνική
Keyword Μελιτζάνες στο φούρνο
Prep Time 20 λεπτά
Cook Time 40 λεπτά
Total Time 1 ώρα
Servings 4
Calories 350θερμίδες
Author Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 6 μελιτζάνες φλάσκες
  • παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλεύρι για το τηγάνισμα

για τη σάλτσα:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. τριμμένη ντομάτα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 400 γρ. φέτα

Instructions

Ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες:

  • Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Παράλληλα αλευρώνουμε τις μελιτζάνες. Αφού κάψει το ελαιόλαδο, τις τοποθετούμε στο τηγάνι. Δεν γεμίζουμε υπερβολικά το τηγάνι. Αφήνουμε χώρο ανάμεσα στις μελιτζάνες ώστε να μη κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Όταν τηγανιστούν από την μια πλευρά, με δυο πιρούνια τις γυρνάμε προσεκτικά μια-μια, για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αφού σχηματίσουν χρυσαφένια κρούστα, τις αφαιρούμε από το σκεύος και τις μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:

  • Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ξεχωριστό τηγάνι. Σοτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει. Προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ζεσταθεί και να βγάλει τα αρώματά της. Αλατοπιπερώνουμε, και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Μοντάρουμε το φαγητό:
  • Στρώνουμε τις μισές μελιτζάνες, τη μια δίπλα στην άλλη, σε μεσαίο ταψί. Τις επικαλύπτουμε με τη μισή ποσότητα σάλτσας. Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένη βαρελίσια φέτα. Φτιάχνουμε μια δεύτερη στρώση από τις τηγανητές μελιτζάνες, τη σάλτσα και τη βαρελίσια φέτα. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 40 λεπτά.

Video

5 Σχόλια
  1. Υπέροχο φαγητό …και ακόμα και αν έχεις παρέα σε βγάζει από τα δύσκολα

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή