ΑρχικήΣυνταγέςΛαδεράΜελιτζάνες στο φούρνο με ντομάτα και φέτα

Μελιτζάνες στο φούρνο με ντομάτα και φέτα

Μελιτζάνες στο φούρνο με ντομάτα και φέτα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη καλοκαιρινή συνταγή με τα φρέσκα λαχανικά της εποχής στα καλύτερά τους. Ιδανική για το οικογενειακό τραπέζι.

Μελιτζάνες με ντομάτα και φέτα στο φούρνο
Εκτύπωση

Μελιτζάνες στο φούρνο με ντομάτα και φέτα

Μελιτζάνες στο φούρνο με ντομάτα και φέτα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη καλοκαιρινή συνταγή με τα φρέσκα λαχανικά της εποχής στα καλύτερά τους. Ιδανική για το οικογενειακό τραπέζι.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Μελιτζάνες στο φούρνο
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 40 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα
Μερίδες 4
Θερμίδες 350θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 6 μελιτζάνες φλάσκες
  • παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλεύρι για το τηγάνισμα

για τη σάλτσα:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. τριμμένη ντομάτα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 400 γρ. φέτα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες:

  • Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Παράλληλα αλευρώνουμε τις μελιτζάνες. Αφού κάψει το ελαιόλαδο, τις τοποθετούμε στο τηγάνι. Δεν γεμίζουμε υπερβολικά το τηγάνι. Αφήνουμε χώρο ανάμεσα στις μελιτζάνες ώστε να μη κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Όταν τηγανιστούν από την μια πλευρά, με δυο πιρούνια τις γυρνάμε προσεκτικά μια-μια, για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αφού σχηματίσουν χρυσαφένια κρούστα, τις αφαιρούμε από το σκεύος και τις μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:

  • Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ξεχωριστό τηγάνι. Σοτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει. Προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ζεσταθεί και να βγάλει τα αρώματά της. Αλατοπιπερώνουμε, και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Μοντάρουμε το φαγητό:
  • Στρώνουμε τις μισές μελιτζάνες, τη μια δίπλα στην άλλη, σε μεσαίο ταψί. Τις επικαλύπτουμε με τη μισή ποσότητα σάλτσας. Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένη βαρελίσια φέτα. Φτιάχνουμε μια δεύτερη στρώση από τις τηγανητές μελιτζάνες, τη σάλτσα και τη βαρελίσια φέτα. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 40 λεπτά.

Βίντεο συνταγής

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα

Συνταγή για παραδοσιακή λαγάνα από τον Τάσο Αντωνίου. Δείτε πώς θα φτιάξετε το νηστίσιμο ψωμί της Καθαράς Δευτέρας εύκολα και απλά!

Ψητές ντομάτες

Συνταγή για ψητές ντομάτες!

Σολομός, φακές και ρύζι

Συνταγή για σολομό με φακές και ρύζι μπασμάτι.

Περισσότερα άρθρα

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά: Σεπτέμβριος

Μάθετε ποια είναι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά για τον μήνα Σεπτέμβριο!

Ακουαφάμπα: το vegan superfood & υποκάταστατο αυγών, φτιάχνεται από ρεβύθια!

Το ακουαφάμπα είναι υποκατάστατο του αυγού, δε λείπει από καμία κουζίνα των vegans, έχει τεράστια διατροφική αξία και παράγεται από τα ρεβύθια!

Να γιατί πρέπει να φας σήμερα 6 σκελίδες ψημένο σκόρδο

Το ψημένο σκόρδο χαρίζει πολλαπλά ωφέλη στην υγεία. Δείτε μέσα σε 24 ώρες αφού το καταναλώσετε τι συμβαίνει στον οργανισμό.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υπέροχο φαγητό …και ακόμα και αν έχεις παρέα σε βγάζει από τα δύσκολα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ