ΑρχικήΣυνταγέςΛαδεράΜελιτζάνες στο φούρνο με ντομάτα και φέτα

Μελιτζάνες στο φούρνο με ντομάτα και φέτα

Μελιτζάνες στο φούρνο με ντομάτα και φέτα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη καλοκαιρινή συνταγή με τα φρέσκα λαχανικά της εποχής στα καλύτερά τους. Ιδανική για το οικογενειακό τραπέζι.

Μελιτζάνες με ντομάτα και φέτα στο φούρνο
Εκτύπωση

Μελιτζάνες στο φούρνο με ντομάτα και φέτα

Μελιτζάνες στο φούρνο με ντομάτα και φέτα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη καλοκαιρινή συνταγή με τα φρέσκα λαχανικά της εποχής στα καλύτερά τους. Ιδανική για το οικογενειακό τραπέζι.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Μελιτζάνες στο φούρνο
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 40 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα
Μερίδες 4
Θερμίδες 350θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 6 μελιτζάνες φλάσκες
  • παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλεύρι για το τηγάνισμα

για τη σάλτσα:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. τριμμένη ντομάτα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 400 γρ. φέτα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες:

  • Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Παράλληλα αλευρώνουμε τις μελιτζάνες. Αφού κάψει το ελαιόλαδο, τις τοποθετούμε στο τηγάνι. Δεν γεμίζουμε υπερβολικά το τηγάνι. Αφήνουμε χώρο ανάμεσα στις μελιτζάνες ώστε να μη κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Όταν τηγανιστούν από την μια πλευρά, με δυο πιρούνια τις γυρνάμε προσεκτικά μια-μια, για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αφού σχηματίσουν χρυσαφένια κρούστα, τις αφαιρούμε από το σκεύος και τις μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:

  • Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ξεχωριστό τηγάνι. Σοτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει. Προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ζεσταθεί και να βγάλει τα αρώματά της. Αλατοπιπερώνουμε, και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Μοντάρουμε το φαγητό:
  • Στρώνουμε τις μισές μελιτζάνες, τη μια δίπλα στην άλλη, σε μεσαίο ταψί. Τις επικαλύπτουμε με τη μισή ποσότητα σάλτσας. Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένη βαρελίσια φέτα. Φτιάχνουμε μια δεύτερη στρώση από τις τηγανητές μελιτζάνες, τη σάλτσα και τη βαρελίσια φέτα. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 40 λεπτά.

Βίντεο συνταγής

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Struffoli (ιταλικοί χριστουγεννιάτικοι λουκουμάδες)

Συνταγή για struffoli, δηλαδή ιταλικούς χριστουγεννιάτικους λουκουμάδες με σιρόπι μελιού! Τα struffoli για τους Ιταλούς είναι ό,τι για τους Έλληνες τα μελομακάρονα.

Τηγανιά με πράσο

Τηγανιά με πράσο, συνταγή πολύ νόστιμη με λίγα υλικά. Προσθέστε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά της επιλογής σας για να απολαύσετε την πιο νόστιμη χοιρινή τηγανιά σαν μεζέ

Φινανσιέ (υγρά μάφινς) με βανίλιες

Τα φινανσιέ είναι γαλλικά μικρά κεκάκια σαν μάφινς αλλά πιο ζουμερά. Με τα πρώτα φρούτα της εποχής θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά γλυκά!

Περισσότερα άρθρα

Πώς θα ξεπαγώσεις το κρέας σε 5 λεπτά

Ξέχασες το κρέας στην κατάψυξη και πρέπει να μαγειρέψεις άμεσα; Μάθε πώς θα ξεπαγώσεις το κρέας σε 5 λεπτά μόλις με αυτό το μυστικό κόλπο.

Η ιστορία πίσω από το τιραμισού

Η ιστορία πίσω από το τιραμισού, το πιο δημοφιλές ιταλικό γλυκό με μπισκότα, βελούδινγ κρέμα και άρωμα εσπρέσο.

12 μοναδικές συνταγές για την Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας

Οι καλύτερες συνταγές για γλυκά με σοκολάτα, ώστε να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας με μοναδικές γλυκιές δημιουργίες!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υπέροχο φαγητό …και ακόμα και αν έχεις παρέα σε βγάζει από τα δύσκολα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ