Γλυκιά πίτα με κολοκύθα

Γλυκιά πίτα με κολοκύθα
Γλυκιά πίτα με κολοκύθα
Προετοιμασία
30 λεπτά
Εκτέλεση
30 λεπτά
Συν. Χρόνος
1 ώρα
 
Φανταστική συνταγή για γλυκιά πίτα κολοκύθας από τον Τάσο Αντωνίου. Μια πεντανόστιμη πίτα που τρώγεται ως επιδόρπιο αλλά σερβίρεται και ως ορεκτικό.
Μερίδες: 9
Θερμίδες: 184 θερμίδες
Υλικά


  • 1 φύλλο σφολιάτας
    4 κούπες ψιλοκομμένη γλυκιά κολοκύθα
    1 κούπα ζάχαρη
    1/2 κούπα αμύγδαλα
    3 αποξηραμένα σύκα
    1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
    3 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε στον φούρνο στους 200οC.

  2. Σε κατσαρόλα με αντικολλητικό πάτο ρίχνουμε τα ¾ της ζάχαρης και, αφού λιώσει, προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη κολοκύθα. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει στο ζουμί της. Στο μούλτι ή το μπλέντερ χτυπάμε τα αμύγδαλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αποξηραμένα σύκα, το τζίντζερ, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. 'Οταν η κολοκύθα έχει μαλακώσει αρκετά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το μείγμα από το μπλέντερ και το χτυπάμε για 3 λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά. Το απλώνουμε προσεκτικά πάνω στο ένα φύλλο σφολιάτας το οποίο έχουμε τοποθετήσει σε ταψί αλειμμένο με λίγο βούτυρο. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Το αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και κάνουμε πιρουνιές στην επιφάνειά του. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα. Σερβίρουμε χλιαρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.