Γλυκιά πίτα με κολοκύθα

Γλυκιά πίτα με κολοκύθα Συνταγή
Γλυκιά πίτα με κολοκύθα Συνταγή
Print

Γλυκιά πίτα με κολοκύθα

Φανταστική συνταγή για γλυκιά πίτα κολοκύθας από τον Τάσο Αντωνίου. Μια πεντανόστιμη πίτα που τρώγεται ως επιδόρπιο αλλά σερβίρεται και ως ορεκτικό.
Course Ορεκτικά
Cuisine Ελληνική
Keyword Γλυκιά πίτα με κολοκύθα
Prep Time 30 λεπτά
Cook Time 30 λεπτά
Total Time 1 ώρα
Servings 9
Calories 184θερμίδες

Ingredients



  • 1 φύλλο σφολιάτας
    4 κούπες ψιλοκομμένη γλυκιά κολοκύθα
    1 κούπα ζάχαρη
    1/2 κούπα αμύγδαλα
    3 αποξηραμένα σύκα
    1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
    3 κ.γ. κανέλα

Instructions

  • Προθερμαίνουμε στον φούρνο στους 200οC.
  • Σε κατσαρόλα με αντικολλητικό πάτο ρίχνουμε τα ¾ της ζάχαρης και, αφού λιώσει, προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη κολοκύθα. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει στο ζουμί της. Στο μούλτι ή το μπλέντερ χτυπάμε τα αμύγδαλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αποξηραμένα σύκα, το τζίντζερ, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. ‘Οταν η κολοκύθα έχει μαλακώσει αρκετά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το μείγμα από το μπλέντερ και το χτυπάμε για 3 λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά. Το απλώνουμε προσεκτικά πάνω στο ένα φύλλο σφολιάτας το οποίο έχουμε τοποθετήσει σε ταψί αλειμμένο με λίγο βούτυρο. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Το αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και κάνουμε πιρουνιές στην επιφάνειά του. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα. Σερβίρουμε χλιαρή.

Συνταγή για πετυχημένο κλασσικό κέικ

Και Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή