ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΓλυκιά πίτα με κολοκύθα
Γλυκιά πίτα με κολοκύθα Συνταγή
Εκτύπωση

Γλυκιά πίτα με κολοκύθα

Φανταστική συνταγή για γλυκιά πίτα κολοκύθας από τον Τάσο Αντωνίου. Μια πεντανόστιμη πίτα που τρώγεται ως επιδόρπιο αλλά σερβίρεται και ως ορεκτικό.
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Γλυκιά πίτα με κολοκύθα
Προετοιμασία 30 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα
Μερίδες 9
Θερμίδες 184θερμίδες

Υλικά



  • 1 φύλλο σφολιάτας
    4 κούπες ψιλοκομμένη γλυκιά κολοκύθα
    1 κούπα ζάχαρη
    1/2 κούπα αμύγδαλα
    3 αποξηραμένα σύκα
    1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
    3 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε στον φούρνο στους 200οC.
  • Σε κατσαρόλα με αντικολλητικό πάτο ρίχνουμε τα ¾ της ζάχαρης και, αφού λιώσει, προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη κολοκύθα. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει στο ζουμί της. Στο μούλτι ή το μπλέντερ χτυπάμε τα αμύγδαλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αποξηραμένα σύκα, το τζίντζερ, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. ‘Οταν η κολοκύθα έχει μαλακώσει αρκετά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το μείγμα από το μπλέντερ και το χτυπάμε για 3 λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά. Το απλώνουμε προσεκτικά πάνω στο ένα φύλλο σφολιάτας το οποίο έχουμε τοποθετήσει σε ταψί αλειμμένο με λίγο βούτυρο. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Το αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και κάνουμε πιρουνιές στην επιφάνειά του. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα. Σερβίρουμε χλιαρή.

Συνταγή για πετυχημένο κλασσικό κέικ

Και Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μελόψωμο

Μελόψωμο, ένα πολύ διαφορετικό γλυκό ψωμί, ιδιαίτερο και με πλούσια γεύση είναι σίγουρο πως θα σας εντυπωσιάσει.

Τυρί σαγανάκι

Σαγανάκι τυρί από τον Τάσο Αντωνίου! Δείτε πώς θα φτιάξατε υπέροχο σαγανάκι από γραβιέρα, με τραγανή χρυσαφένια κρούστα και μαστιχωτή τυρένια γέμιση!

Τούρτα γενεθλίων

Τούρτα γενεθλίων με γεύση σοκολάτα. Μια ονειρεμένη συνταγή για τούρτα με ανάλαφρη γεύση και βελούδινη υφή που θα την φτιάχνετε σε κάθε γιορτή!

Περισσότερα άρθρα

Φτιάξε το τέλειο ριζότο, μπορείς!

Η συνταγή της επιτυχίας για τέλειο χυλωμένο ριζότο με al dente ρύζι που "κρατάει" στο δόντι!

Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία που πρέπει να έχει το ψυγείο;

Η σωστή συντήρηση των τροφίμων στο ψυγείο βοηθά στο να παραμένουν φρέσκα για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ή απλό ελαιόλαδο; Να η διαφορά

Μάθετε ποιο ελαιόλαδο πρέπει να χρησιμοποιείτε ανάλογα με τη συνταγή!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ