ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΜαρκίζ σοκολάτας με μπισκότα
Μαρκίζ σοκολάτας με μπισκότα
Εκτύπωση

Μαρκίζ σοκολάτας με μπισκότα

Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Μαρκίζ σοκολάτας με μπισκότα
Προετοιμασία 25 λεπτά
Συνολικός χρόνος 25 λεπτά
Μερίδες 10
Θερμίδες 345θερμίδες

Υλικά

  • 250 γρ. σοκολάτα με 60% κακάο
  • 125 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 ml κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. κονιάκ½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ σπασμένα
  • Λίγο κακάο

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Παράλληλα, σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Τα αφήνουμε στην άκρη. Με το μίξερ χειρός χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές, για περίπου 8-10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη, την καλύπτουμε με μεμβράνη και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
  • Σε μπεν μαρί χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε δυνατά για να μην ψηθούν τα αυγά, μέχρι το μείγμα να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου 5-6 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε στο μείγμα τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα σπασμένα πτι μπερ για να φτιάξουμε μπισκοτόγλυκο. Κατόπιν αναμειγνύουμε τη σαντιγί με το σοκολατένιο μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά. 
  • Ντύνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με μεμβράνη (στη βάση και στα τοιχώματά της). Ρίχνουμε το μείγμα του γλυκού στην φόρμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά για 10-12 ώρες. Για να σερβίρουμε, αφήνουμε το γλυκό για 15 λεπτά εκτός ψυγείο και κόβουμε σε φέτες. Μπορούμε πριν το κόψουμε να πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα αμύγδαλα, φουντούκια ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

Tips

Φωτο: thefigtreeblog.com

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ζουμερό κοτόπουλο όρθιο με μπίρα στον φούρνο

Κοτόπουλο όρθιο με μπύρα από τον Τάσο Αντωνίου. Η μπίρα εξατμίζεται κατά το ψήσιμο αρωματίζοντας το ψαχνό και διατηρώντας το ζουμερό και μαλακό.

Άγιος Βασίλης από ψωμί

Η πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη συνταγή που θα κλέψει τα βλέμματα στο γιορτινό τραπέζι!

Γαλλική βασιλόπιτα ή galette des rois

Συνταγή για galette des rois, η παραδοσιακή γαλλική βασιλόπιτα από σφολιάτα!

Περισσότερα άρθρα

Τα μπαχαρικά των Χριστουγέννων

Θα ήταν αστείο αν ισχυριζόμασταν ότι οι διατροφικές επιλογές μας τα Χριστούγεννα είναι υγιεινές. Αλλά κάπου ανάμεσα στους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, τις δίπλες και...

Μυστικά για να φτιάξετε τέλεια μελομακάρονα

Μικρά μυστικά για τα καλύτερα μελομακάρονα που φτιάξατε ποτέ.

Φινόκιο, το χειμωνιάτικο λαχανικό που θα λατρέψετε

Το φινόκιο, γνωστό και ως μαραθόριζα, είναι το χειμωνιάτικο λαχανικό που θα λατρέψετε!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ