Μαρκίζ σοκολάτας με μπισκότα

Μαρκίζ σοκολάτας με μπισκότα

Χρόνος προετοιμασίας: 25 minutes

Μερίδες: 10

Υλικά

250 γρ. σοκολάτα με 60% κακάο
125 γρ. βούτυρο μαλακό
100 γρ. ζάχαρη άχνη
150 ml κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.σ. κονιάκ½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ σπασμένα
Λίγο κακάο

Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Παράλληλα, σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Τα αφήνουμε στην άκρη. Με το μίξερ χειρός χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές, για περίπου 8-10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη, την καλύπτουμε με μεμβράνη και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Σε μπεν μαρί χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε δυνατά για να μην ψηθούν τα αυγά, μέχρι το μείγμα να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου 5-6 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε στο μείγμα τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα σπασμένα πτι μπερ για να φτιάξουμε μπισκοτόγλυκο. Κατόπιν αναμειγνύουμε τη σαντιγί με το σοκολατένιο μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά. 

Ντύνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με μεμβράνη (στη βάση και στα τοιχώματά της). Ρίχνουμε το μείγμα του γλυκού στην φόρμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά για 10-12 ώρες. Για να σερβίρουμε, αφήνουμε το γλυκό για 15 λεπτά εκτός ψυγείο και κόβουμε σε φέτες. Μπορούμε πριν το κόψουμε να πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα αμύγδαλα, φουντούκια ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

 

Φωτο: thefigtreeblog.com

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.