Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και κρέμα

Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και κρέμα! Ένα δροσερό και πεντανόστιμο γλυκό με μπισκότα σαβαγιάρ, βελούδινη κρέμα, απαλή σαντιγί και αρωματική μαρμελάδα που σίγουρα θα λατρέψετε!

Γλυκό ψυγείου
Print Recipe
5 from 1 vote

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και κρέμα

Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και κρέμα! Ένα δροσερό και πεντανόστιμο γλυκό με μπισκότα σαβαγιάρ, βελούδινη κρέμα, απαλή σαντιγί και αρωματική μαρμελάδα που σίγουρα θα λατρέψετε!
Prep Time15 λεπτά
Αναμονή2 ώρες
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και κρέμα
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου
  • 200 ml γάλα
  • 1 συσκευασία μπισκότα σαβαγιάρ
  • 4 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ
  • 5-6 κ.σ. μαρμελάδα της επιλογής σας

Instructions

  • Στο σταθερό μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει βελούδινη σαντιγί.
  • Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε γάλα με άνθο αραβοσίτου. Χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
  • Στη συνέχεια βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα σαβαγιάρ στο γάλα. Τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε πυρίμαχο σκεύος μέχρι να είναι έτοιμη η βάση του γλυκού. Επικαλύπτουμε σιγά σιγά με την κρέμα αραβοσίτου. Με τη μαρίζ ισιώνουμε απαλά την κρέμα. Προσθέτουμε τη σαντιγί και την απλώνουμε με τη μαρίζ μέχρι να έχουμε μια ίσια στρώση.
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1-2 ώρες, να σταθεί.
  • Κατόπιν απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα της επιλογής μας και την απλώνουμε με τη μαρίζ. Γαρνίρουμε με αμύγδαλο φιλέ, το οποίο μπορούμε και να καβουρδίσουμε αν θέλουμε.
  • Σερβίρουμε το δροσερό γλυκό ψυγείου αμέσως ή το συντηρούμε στο ψυγείο.

Video

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.