Σεμιφρέντο ανάμεικτο (παγωμένος κορμός). Φοβερό γλυκό!

Σεμιφρέντο ανάμεικτο
Σεμιφρέντο ανάμεικτο από τον Τάσο Αντωνίου! Ένα μοναδικό γλυκό ψυγείου, στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε στρώσεις γκοφρέτας ή μπισκότου για απολαυστική τραγανή υφή.
Μερίδες 8
Θερμίδες 335θερμίδες
Υλικά
- 2 κρόκοι αυγών
- 8 κ.σ. ζάχαρη
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα χτυπημένη μέχρι να γίνει πολύ παχύρρευστη
- 20 γρ. φουντούκια
- 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 1 κ.σ. σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση
- Σε μπολ στερεωμένο σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν, για περίπου 8 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Στη συνέχεια αναμειγνύουμε το κρύο μείγμα με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος απαλά με τη βοήθεια μιας μαρίζ. Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ στρώνουμε λαδόκολλα ή μεμβράνη καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα. Δημιουργούμε τις στρώσεις του σεμιφρέντο. Ρίχνουμε μέσα μια ποσότητα από το μείγμα. Συνεχίζουμε με πραλίνα και φουντούκια. Ισιώνουμε κάθε στρώση με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού. Δημιουργούμε όσες στρώσεις επιθυμούμε, αφήνοντας το μείγμα αυγών-κρέμας γάλακτος για την τελευταία στρώση. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε γκοφρέτες ανάμεσα στις στρώσεις.
- Αποθηκεύουμε τη φόρμα στην κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσει καλά το σεμιφρέντο για 6-8 ώρες. Για να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε το γλυκό τραβώντας τη λαδόκολλα και αναποδoγυρίζοντας το σεμιφρέντο σε πιατέλα. Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας σερβίρουμε. Το σεμιφρέντο διατηρείται στην κατάψυξη, μέσα στη φόρμα για κέικ τυλιγμένο με μεμβράνη.
Δείτε επίσης: Το πιο νόστιμο και αφράτο κεικ!
Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Μας εχεις τρελανει ρε φιλε! ΤΕΛΕΙΟ