ΑρχικήΆρθρα6 λάθη που κάνετε όταν φτιάχνετε σάλτσα για ζυμαρικά

6 λάθη που κάνετε όταν φτιάχνετε σάλτσα για ζυμαρικά

Οι σάλτσες είναι παρασκευάσματα από μείγμα διαφορετικών υλικών που σκοπό έχουν να αναδείξουν και να συνοδεύσουν τα ζυμαρικά. Σε μια μακαρονάδα, η επιτυχία του πιάτου οφείλεται κατά 50% στο ζυμαρικό και 50% στη σάλτσα. Τι κάνουμε λοιπόν αν κάτι πάει στραβά με τη σάλτσα; Σίγουρα δεν το βάζουμε κάτω! Αντίθετα, προσπαθούμε να σώσουμε την κατάσταση. Αυτά είναι τα λάθη που κάνετε όταν φτιάχνετε σάλτσα ζυμαρικών και τα τρικ για να τα διορθώσετε.

1. Έπεσε πολύ αλάτι

Προσθέτουμε στη σάλτσα λίγο νερό και μια πατάτα κομμένη σε ροδέλες. Η πατάτα θα απορροφήσει μέρος του αλατιού και η γεύση της σάλτσας θα βελτιωθεί.

2. Έπεσε πολύ πιπέρι

Προσθέτουμε λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος και η γεύση της σάλτσας θα γίνει πιο ήπια.

Βίντεο: η μακαρονάδα του δεκάλεπτου που μαγειρεύεται ταυτόχρονα με τη σάλτσα στην ίδια κατσαρόλα!

3. Άρπαξε η σάλτσα

Σβήνουμε τη φωτιά και μεταφέρουμε τη σάλτσα σε καθαρό σκεύος. Προσέχουμε να μην τον ανακατέψουμε καθόλου πριν τη μεταφέρουμε. Το καμένο μέρος της σάλτσας θα μείνει στον πάτο του πρώτου σκεύους.

4. Έπεσε πολύ λάδι

Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει εκτός φωτιάς. Το λάδι θα διαχωριστεί από τη σάλτσα και θα ανέβει στην επιφάνεια. Με ένα κουτάλι απομακρύνουμε όσο το δυνατό περισσότερο λίπος από την κατσαρόλα. Αφήνουμε τη σάλτσα να ξεκουραστεί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.

5. Η σάλτσα βγήκε πολύ πηχτή

Αραιώνουμε με ζεστό νερό, ζωμό ή κρασί. Αν σάλτσα περιέχει κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε λίγο γάλα. Αν πρόκειται για σάλτσα τυριού, λίγο νερό από αυτό που βράζουν τα ζυμαρικά θα την αραιώσουν.

6. Η γεύση είναι αδιάφορη

Αν το αλατοπίπερο και η ζάχαρη δεν είναι αρκετά για να ενισχύσουν τη σάλτσα ντομάτας, τότε κάποια φρέσκα ή ξερά μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο δυόσμος, η ρίγανη θα την αρωματίσουν. Κάποια μπαχαρικά όπως η πάπρικα και το μπούκοβο ταιριάζουν πολύ στη σάλτσα ντομάτας και θα της δώσουν πικάντικη νότα.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σουφλέ σοκολάτας σε 5 λεπτά

Σουφλέ σοκολάτας σε 5 λεπτά από τον Τάσο Αντωνίου. Για να φτιάξετε αυτό το σουφλέ, θα χρειαστείτε λίγα υλικά, ένα φλιτζάνι και τον φούρνο μικροκυμάτων.

Τονοσαλάτα

Τονοσαλάτα εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη. Μια υπέροχη τονοσαλάτα ιδανική για σάντουιτς, χορταστική και θρεπτική!

Nηστίσιμο άλειμμα σοκολάτας με ταχίνι

Νηστίσιμο άλειμμα σοκολάτας με ταχίνι από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο γευστική νηστίσιμη μερέντα με ταχίνι, υγιεινό και ιδανικό άλειμμα για να γαρνίρετε το ψωμί ή τα κέικ σας.

Περισσότερα άρθρα

4 λόγοι να μαγειρεύετε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική

Για ποιο λόγο είναι καλύτερο να μαγειρεύουμε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική;

Συνταγές με μοσχοκάρυδο

Προσθέστε στις συνταγές σας μοσχοκάρυδο για περισσότερη νοστιμιά ακολουθώντας τα tips του Μαμα Πειναω.

8 μυστικά μαγειρικής των μοναχών στο Άγιο Όρος

Μάθετε τα μυστικά μαγειρικής από τους μοναχούς στο Άγιο Όρος, για πιάτα με βαθιά νοστιμιά που ωφελούν την υγεία αλλά και το πνεύμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ