ΑρχικήΆρθρα6 λάθη που κάνετε όταν φτιάχνετε σάλτσα για ζυμαρικά

6 λάθη που κάνετε όταν φτιάχνετε σάλτσα για ζυμαρικά

Οι σάλτσες είναι παρασκευάσματα από μείγμα διαφορετικών υλικών που σκοπό έχουν να αναδείξουν και να συνοδεύσουν τα ζυμαρικά. Σε μια μακαρονάδα, η επιτυχία του πιάτου οφείλεται κατά 50% στο ζυμαρικό και 50% στη σάλτσα. Τι κάνουμε λοιπόν αν κάτι πάει στραβά με τη σάλτσα; Σίγουρα δεν το βάζουμε κάτω! Αντίθετα, προσπαθούμε να σώσουμε την κατάσταση. Αυτά είναι τα λάθη που κάνετε όταν φτιάχνετε σάλτσα ζυμαρικών και τα τρικ για να τα διορθώσετε.

1. Έπεσε πολύ αλάτι

Προσθέτουμε στη σάλτσα λίγο νερό και μια πατάτα κομμένη σε ροδέλες. Η πατάτα θα απορροφήσει μέρος του αλατιού και η γεύση της σάλτσας θα βελτιωθεί.

2. Έπεσε πολύ πιπέρι

Προσθέτουμε λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος και η γεύση της σάλτσας θα γίνει πιο ήπια.

Βίντεο: η μακαρονάδα του δεκάλεπτου που μαγειρεύεται ταυτόχρονα με τη σάλτσα στην ίδια κατσαρόλα!

3. Άρπαξε η σάλτσα

Σβήνουμε τη φωτιά και μεταφέρουμε τη σάλτσα σε καθαρό σκεύος. Προσέχουμε να μην τον ανακατέψουμε καθόλου πριν τη μεταφέρουμε. Το καμένο μέρος της σάλτσας θα μείνει στον πάτο του πρώτου σκεύους.

4. Έπεσε πολύ λάδι

Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει εκτός φωτιάς. Το λάδι θα διαχωριστεί από τη σάλτσα και θα ανέβει στην επιφάνεια. Με ένα κουτάλι απομακρύνουμε όσο το δυνατό περισσότερο λίπος από την κατσαρόλα. Αφήνουμε τη σάλτσα να ξεκουραστεί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.

5. Η σάλτσα βγήκε πολύ πηχτή

Αραιώνουμε με ζεστό νερό, ζωμό ή κρασί. Αν σάλτσα περιέχει κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε λίγο γάλα. Αν πρόκειται για σάλτσα τυριού, λίγο νερό από αυτό που βράζουν τα ζυμαρικά θα την αραιώσουν.

6. Η γεύση είναι αδιάφορη

Αν το αλατοπίπερο και η ζάχαρη δεν είναι αρκετά για να ενισχύσουν τη σάλτσα ντομάτας, τότε κάποια φρέσκα ή ξερά μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο δυόσμος, η ρίγανη θα την αρωματίσουν. Κάποια μπαχαρικά όπως η πάπρικα και το μπούκοβο ταιριάζουν πολύ στη σάλτσα ντομάτας και θα της δώσουν πικάντικη νότα.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μπακλαβάς του Τάσου, εύκολος & αρωματικός

Μπακλαβάς παραδοσιακός και τραγανός. Στην Ανατολή φτιάχνουν τον μπακλαβά με φιστίκι αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρύδι για τη γέμιση του γλυκού σας.

Kοτόπουλο με πουρέ κολοκύθας

Συνταγή για ψητό κοτόπουλο με πουρέ κολοκύθας!

Λαδένια Κιμώλου

Η λαδένια Κιμώλου είναι μια παραδοσιακή αλμυρή πίτα της Κιμώλου. Πολλοί τη θεωρούν την ελληνική παραλλαγή της ιταλικής πίτσας.

Περισσότερα άρθρα

Πώς θα ξεπαγώσεις το κρέας σε 5 λεπτά

Ξέχασες το κρέας στην κατάψυξη και πρέπει να μαγειρέψεις άμεσα; Μάθε πώς θα ξεπαγώσεις το κρέας σε 5 λεπτά μόλις με αυτό το μυστικό κόλπο.

7 εργαλεία ζαχαροπλαστικής που πρέπει να έχεις στην κουζίνα σου

Δείτε ποια είναι τα βασικά εργαλεία ζαχαροπλαστικής που πρέπει να έχετε οπωσδήποτε στην κουζίνα σας.

Η ιστορία πίσω από το τιραμισού

Η ιστορία πίσω από το τιραμισού, το πιο δημοφιλές ιταλικό γλυκό με μπισκότα, βελούδινγ κρέμα και άρωμα εσπρέσο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ