ΑρχικήΆρθραGRK στη Νέα Υόρκη

Μερικοί Έλληνες δε σταματούν ποτέ να μας εκπλήσσουν, διαδίδοντας τον τεράστια γαστριμαργικό πλούτο της χώρας μας στο εξωτερικό. Αυτή τη φορά, η Νέα Υόρκη είναι η πόλη που θα γευτεί το μεγαλείο των ελληνικών νοστιμιών, και πιο συγκεριμένα το πιο αντιπροσωπευτικό φαγητό της Ελλάδας: το σουβλάκι. Το νέο εστιατόριο GRK Fresh Greek είναι ο πρέσβης του διάσημου ελληνικού εδέσματος στην πόλη, και όχι άδικα.

Με το σύνθημα «φρέσκιες γεύσεις, αρχαία μυστικά», ο ιδιοκτήτης Γιώργος Νίκας από τη γνωστή εταιρεία αλλαντικών και ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου υπόσχονται να ταξιδέψουν γευστικά τους επισκέπτες με μοναδικές γεύσεις και μυρωδιές που μοσχοβολάνε Ελλάδα. Τα κυρίαρχα στοιχεία του μενού που δημιούργησε ο γνωστός σεφ σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη είναι ο γύρος και το ελληνικό γιαούρτι. Το γευστικό τοπίο συμπληρώνουν συνοδευτικά όπως χωριάτικη σαλάτα και τζατζίκι από ελληνικό γιαούρτι, ενώ η φέτα, οι ελιές και το κρασί είναι ελληνικά προϊόντα από επιλεγμένους τοπικούς παραγωγούς.

Το GRK συστήνει στους Αμερικανούς τη μαγεία της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας, προτείνοντας ένα σύντομο αλλά περιεκτικό μενού σε οικονομικές τιμές (ενδεικτικά η πιατέλα με γύρο κοστίζει 10 δολάρια). Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου έχει εμπνευστεί το μενού από τις παλιές καλές μαγειρικές παραδόσεις της Ελλάδας: οι πρώτες ύλες επιλέγονται με βάση την εποχή τους και η ποιότητα έχει τον πρώτο λόγο σε κάθε πιάτο. Σκοπός είναι κάθε μπουκιά να αποκαλύπτει το μεγαλείο και την ομορφιά της ελληνικής κουζίνας, γι’ αυτό και ο σεφ, ο οποίος συνεργάζεται για πρώτη φορά με εστιατόριο στις ΗΠΑ, έχει δώσει τον καλύτερο του εαυτό.

Συν τοις άλλοις, το GRK έχει τραβήξει την προσοχή των Νεοϋορκέζων λόγω του γιαουρτιού, καθώς στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το στραγγιστό «ελληνικού τύπου» γιαούρτι είναι αυτήν την περίοδο πραγματικό best seller. Δεν είναι καθόλου παράξενο που ο κόσμος τιμά ιδιαίτερα το γιαούρτι, το οποίο σερβίρεται είτε ως συνοδευτικό είτε ως επιδόρπιο με φρούτα, γλυκά του κουταλιού, ξηρούς καρπούς και μέλι. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γιαούρτι εισάγεται καθημερινά από την Ελλάδα, γεγονός που αποδεικνύει την έμφαση στο ποιοτικό, αγνό ελληνικό προϊόν. Αν βρεθείτε στη Νέα Υόρκη, θυμηθείτε ότι η καρδιά της παραδοσιακής ελληνικής νοστιμιάς χτυπά στο κέντρο της πόλης και στο GRK!

 

GRK Fresh Greek

Financial District

111 Fulton Street, New York, NY 10038 

Τηλ.: 212.385.2010

 

Άννα Ευθυμίου

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Croque madame

Το κροκ μαντάμ είναι η γαλλική εκδοχή του τοστ που συνοδεύεται με φρέσκο τηγανητό αυγουλάκι από πάνω. Δοκιμάστε το και θα το λατρέψετε!

Πίτσα express

Πίτσα εξπρές από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για πίτσα με ψωμί του τοστ, κέτσαπ, αλλαντικά και τυρί!

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με λαχανικά

Μια συνταγή για μακαρονάδα που μοσχομυρίζει καλοκαίρι! Αν δεν βρείτε ξινομυζήθρα, αντικαταστήστε τη με κάποιο μαλακό τυρί με λίγα λιπαρά όπως τσαλαφούτι.

Περισσότερα άρθρα

7 ιδέες για υγιεινό & θρεπτικό πρωινό σε 10 λεπτά

Ετοίμασε πρωινό σε 10 λεπτά, γεμάτο ενέργεια και γεύση για όλα τα γούστα!

Η διατροφή του Πάσχα

Τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή μας κατά την περίοδο του Πάσχα;

Σκόρος τροφίμων: πώς θα τον αντιμετωπίσετε για να μην ξαναεμφανιστεί

Πώς θα αντιμετωπίσετε τον σκόρο τροφίμων που καταστρέφει το αλεύρι, τα ζυμαρικά, τα μπαχαρικά και πολλά ακόμη τρόφιμα στα ντουλάπια της κουζίνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ